BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!

Валери Симеонов нападна остро патриарх Кирил
7 мар 2018 13:15,
659
BG вице за руския патриарх: Един цигарен митрополит!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов направи остър коментар по адрес на руския патриарх Кирил заради изказването му, че България омаловажава ролята на Русия за Освобождението й.

От София руският духовник обясни, че е обиден, че заслугата на руските войници се приравнява с тези от Полша, Финландия, Литва и др.

Още по темата

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия", обясни днес Валери Симеонов пред БНТ.

Той обвини руския духовник, че от 96-та година има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

"Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!", каза още вицепремиерът.

Според него е недопустимо за духовно лице да вади костите на жертвите в сраженията и да ги изхвърля от историята.

"Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩирлицБСП газ пикаят,че не могат да намажат по някой милиард.
373
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 404!!!413 Кагебеецът и руски патриарх Кирил е поканен от ѝРумен Радев.Недопустиво е,едно ченге от КГБ,да ни чете конско,кого да почитаме и кого,не.Още повече,че неговиат пряк началник-диктаторът Путин, омаловажи неотдавна българската история и ролята на България за създаване на Кирилицата и разпространението на православието по света.С тези висулки на смешната си шапка, прилича на пудел,апро по.
372
24
 
10
 
! Отговори
До 404!!! преди 6 години
Злото куче, очевидно си ти! Веднага се аргументирам: " злото куче" е поканено не от кой да е, а от патриарха на БПЦ! "Тоягите" със сигурност са за тебе! Факт е, че не си "канен" от никого, което означава, че си се самопоканил!
371
13
 
5
 
! Отговори
Правопис преди 6 години
До инжИнера, понякога, как се пише?
370
15
 
8
 
! Отговори
До "ИнжИнерчето преди 6 години
Че си смотан-Ясно е! Сам си го афишираш, ама какво са ти направили всички други хора от "гилдията", следва на тях персонално да обясниш!
369
13
 
31
 
! Отговори
инж. А. Нейков преди 6 години
Господин Симеонов, вече смятах, че между "политиците" ни няма нито един истински мъж , а само "амбреажи" ! Слава Богу оказа се, че не съм прав. Вие ми давате надежда, че има и истински българи патриоти - мъже! На фона на тълпата рублолизци, с най-ярък представител перхидроленият пудел Вие просто блестите!По някога се чудя, как търпите до себе си този гнусен предател!? Вече знам, че ще гласувам за Вас! Винаги!
368
25
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Хотелите по морето как са?А новите писти,пардон-хотели на Банско?
367
27
 
10
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Бг вицето е бг Свинцето! Това скоро и чисто фактологически, ще бъде ритано за зулумите, които направи! Ай' стига, бе- патриот! ***-да, със сигурност!
366
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено конвертеруемо в Б Г остана простащината!!! Явно скоро ще има закриване на седянката!!! Ако тикомзето е българин то по скоро да приемаме читава вяра!
365
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикумзето с дръпнатите татарски очички ако се изкаже така за турски имам ще бъде кастриран и сварен жив, срам и гнус ме е от него!
364
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Валери Симеонов. Така се прави - на зло куче, зъл прът
363
5
 
6
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
До Я, па Ятова им е рекламното лице. Чудесен пример до къде води прекомерното прекланяне пред враговете на родината ни! Вече дори не си правя труда да му слагам минуси.
362
7
 
33
 
! Отговори
Стамен Попов преди 6 години
Валери Симеонов настъпа най-могъщата организация по мазола! Изумен съм. Трябва да се гордеем с него и това да стане известно на цял свят.
361
9
 
33
 
! Отговори
до Валери... преди 6 години
"...шапка ти свалям..."!
360
23
 
14
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Симеонов е преял суджук.
359
12
 
20
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Радвайте се бе русофили, гледайте какъв президент си сложихте , гледа като наа.кан, примлясква на парцали и гледа като наритано коте руския цигарен бос , който му говори с назидателен тон!!!Ама вие срам нямате, даже ви става хубаво, когато някой обижда президента и държавата!!!Да се смея ли , да плача ли, не знам сигурно пак изтрещях!!!Агент Брайън Роузес!ЦРУ!!!
358
12
 
24
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До ВасилевЕ видяхме, че може. Видяхме и поведението на президента, плах и гузен като напикан. Вместо да го отреже на момента и да го помоли да си изнесе кагебейския *** от БГ той му мрънка насреща. Добре, че е Валери да наритва и западни и източни навлеци та да ни умива очите, че иначе ще изглеждаме точно като рая покорна и на запад и на изток.
357
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Рашко, Ще му я намалят друг път...като знаят как Сидеров го плюеше тоя Валери преди да станат Обединени патриоти, и как Сидеров плюеше и по Тиквата... Чакай!Напротив, Сидеров се издигна в очите на Владимир с това тоя *** Симеонов да се извини на руския патриарх
356
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ейййй и как дойде да мачка с големите ботуши ? Ама му наритаха ушанката.
355
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както казваше Еминем в 8-та миля, но малко перифразирано... Начукайте си го и герберасти и патриоти и бесепари и ***...начукайте си го всички!За нищо не ставате!