ЧЕЗ размисли: Ще проучва да пусне България в сделката?

В същото време процедурата с "Инерком" продължава
9 мар 2018 16:07,
65
ЧЕЗ размисли: Ще проучва да пусне България в сделката?

ЧЕЗ обяви, че ще направи проучване за възможността българската държава да участва в сделката за закупуване на активите на компанията у нас, съобщи говорителят на ЧЕЗ Алице Хоракова.

Още по темата

Тя разясни, че в края на март или началото на април ще има нови срещи с представителите на "Инерком". Тогава адвокатите на чешката компания ще представят възможните варианти, върху които след това би могло да се преговаря, се казва в съобщение, публикувано на сайта на ЧЕЗ.

Междувременно процедурата по сключения вече договор с "Инерком", чийто собственик е Гинка Върбакова, ще продължи.

"Въпреки че българското правителство не прояви интерес за влизане в процеса по продажбата, който протичаше през изминалата година, ЧЕЗ ще разгледа искането, представено от нашия бизнес партньор, и ще проучи  възможностите", се казва в съобщението на компанията.

От ЧЕЗ допълват, че заради ограниченията в подписания вече договор между компанията и "Инерком", ще изготвят комплексен анализ на всички варианти и възможни последствия от потенциалното влизане на българската държава в процеса.

"След няколко седмици преговорите ще продължат", отбелязват от ЧЕЗ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гирлотията вдигната от *** ще ни стура доста скъпо. Купуването на 33% от ЧЕЗ ще струва на булгария най-малко 200 милиона и познайте от чий джоб ще дойдат тези пари.
40
5
 
5
 
! Отговори
Граждани преди 6 години
Ех няма кой да спре Бойко и Компания. Видяхме че и Станишев е вътре. ДПС е от доста време в соларните паркове, те помогнаха и наЧЕЗ да влезе в БГ. Сега му помагат да излезе. Всички са едно в нашата политика. Не случайно United we stand strong behind this deal.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 36Прав си - няма други НЕЧЕСТНИ кандидати! А такива които са се разбрали с Боко и Пашата и с ЧЕЗ за Арбитража - как Българския народ да плати сметката - се оказаха малко, дори май е само един...
38
3
 
6
 
! Отговори
некой преди 6 години
Разбра се че има клауза Гинка да помага на Арбитража против Българската държава - нали? Това не попадали в графата 'измяна на Родината'? Сигурно има доста 'параграфи и членове' по въпроса - въпреки че ни обясняват че нямало по какво да се заеме същата тази 'държава'...
37
8
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Бойко е на път да победи отново.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко дни директора на разузнаването каза ,че цената е много завишена и реално ЧЕЗ струва около 200-220мил. То затова няма дуги кандидати. Кой нормален бизнесмен ще плати 100мил. отгоре? И изведнъж България се включва в сделката. Голямо крадене ще падне на 100 мил. от нашите пари(от бюджета). Та можем да се досетим кои ще си делнат парите.
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля г-жа Върбакова, да ни обясни как в мета данните на официален документ разпратен до медиите от името на нейната компания се появи името на Моника Йосифова. Давам две мои версии:1. Използва се нелегално копие на MS Word и оригинален документ с данни на г-жа Йосифова и 2. "Гадовете" са сменили умишлено мета данните
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе при ЧЕЗ може да плащахте сметки, ама имахте и ток.Сега пак ще плащате сметки при това до ста по солени, че трябва да се хранят много Суджуци по веригата,ама виж - ток дали ще имате - това не е никак сигурно
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж придобила компанията, Гинка вече заживява като самостоятелен правен субект в България. ЧЕЗ вече ще си е откъснала опашката и няма да има нищо общо. При неизпълнение на държавните норми, което ще ѝ отнеме лиценза, Гинка ще е продавачът и всичко вече ще е само за нейна сметка, сиреч за сметка на швейцарските банки, които са давали кредита. Пък, кой знае, може да си я продаде компанията и за повече на някой индиец. А. дано, ама, надали. За държавата е важно, че клатенето ѝ ще продължи при такова развитие, затова ще помисли два пъти дали да ѝ отнема лиценза току-така или д
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#изЧЕЗвайте
31
1
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До Някой сиКъв режим бе, Баце лично ще се качи по стълбовете и ще опъва жици ако има авария. Пак сте забравили как ви спасяваше миналата зима с нивата по магистралата, а не му беше от работа.
30
2
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
Аз работя в държавно предприятие с няколко хиляди работници.И съм на малко по-горна позиция.Затова ви казвам категорично - държавата има ли пръст в управлението на ЧЕЗ,гответе се след прибирането на основния процент печалби,никакви инвестиции и яко източване с "наши" фирмички да има режим на тока някоя зима.Внимавайте какво си пожелавате. :)
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Преговорите приключиха и ЧЕЗ реши да отговори на молбата на българското правителство..."+++*** ка щяло да не отговори на такъва гореща молба, подплатена с неколкостотин мильона?! Шъ отговори, че и хоро шъ играй. То туй отдавна редено и парите сигурно вече прибрани.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече мърдаме, толкова повече се нахендряме. Сега вече Боко е наред с офертата. И още повече ще ни флиза заради гяволъците Му.
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрият политик умее да извлича дивиденти от всяка ситуация.При Борисов това става най-лесно като просто заеме в 2 съседни дни диаметрално противоположни позиции; така винаги може да каже по-късно, че е бил на правилната позиция ",но се е съобразил с искането".Народът, т.е. форумците, първо пищеше срещу Гинка, сега е в позиция да вика "за" Гинка.А всъщност той сценария е обмислен и каквото и да стане народът ще губи и ще плаща.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сега? Добър ход на чехите. Много се надявахме, че няма да се съгласят.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата България (която я има само на документи) се натиска да стане чирак на г-жа Гинка.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На печелившите (ББ, ЦБ, ДП) - Ч Е С Т И Т О ! За останалите има още две дружества -участвайте с малки суми , но редовно .
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо имам усещането че се готви следващото, по-точно поредното "остригване" на българския данъкоплатец?Борисов и Пеевски явно не се задоволиха само с 4-те милиарда от КТБ.
22
2
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Защо не сме народ като народ да отидеме в Банкя да му му разбутаме *** на шапара с магнолиите?