Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия

Крим не е окупиран, там имаше референдум, заяви лидерът на "Атака"
23 апр 2018 18:50, Красимир Ангелов
169
Сидеров след визитата в Крим: Мост сме между ЕС и Русия
Снимка: Булфото

В момента, по време на европредседателството ни, България има уникалния шанс да бъде мост между Русия и ЕС, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред БНР. Това стана след визитата му с още трима представители на партията на големия международен икономически форум в Ялта, Крим.

По думите на Сидеров, Меркел, която досега е била сред изпълнителните по отношение на санкциите срещу Москва, вече ще говори за излизане на Германия от санкциите.

"Това е обръщане на политиката на евродържавата-лидер в Европа – Германия. Ако Меркел предприеме такива стъпки, ние също ще бъдем доста по-освободени да действаме. И тогава вече може да се отиде към още по-бързо реализиране на някои проекти, които бяха спрени", подчерта Сидеров, цитиран от пресцентъра на партията си.

По отношение на критиките защо представителите на "Атака" били в Крим, Сидеров заяви: "Крим не е окупиран, там имаше референдум. Хората пожелаха да бъдат в Руската федерация, включително нашите сънародници българите, които са около 5000 човека. Не само не е окупиран, нито анексиран, но Крим в момента се развива интензивно, има строителство навсякъде, има видими промени от 2014 г., когато бях за последен път там".

По време на посещинието си лидерът на "Атака" се е срещнал с главата на Крим Сергей Аксъонов, като двамата са обсъдили възможностите за търговия. Според Сидеров това е нещо, от което България има нужда, защото имаме западащи фирми, поради липса на пазар.

"Пътувахме до там два дни, защото в момента пътят до Крим е много сложен. Всъщност, през морето ние имаме 45-50 минути, ако има пряка въздушна линия. Както беше открита наскоро линия до Одеса, защо не се направи същото и до Ялта. Това категорично ще усили възможностите за икономика", смята патриотът.

Той посочи още, че близо 5000 българи не могат да получат виза за България, защото в паспорта им има код, който показва, че те са от Крим. "Това е безумно, ще поставя въпроса в парламента към външната министърка как може да се промени", подчерта още Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
5
 
! Отговори
Юстиниан Велики преди 6 години
ВРЕМЕ Е ГЪРЦИЯ ДА АНЕКСИРА ГОРНА ТРАКИА, МИЗИА И ПАРИСТИОН -ПОДУНАВИЕТО..КАКТО И ПИРИНА- ГРЪЦКА ПЛАНИНА.КАКТО СИ БЕШЕ ПО МОЕ ВРЕМЕ, И ПО ВРЕМЕТО НА МОЯ НАСЛЕДНИК -- ИМПЕРАТОР ВАСИЛЛИС 2-РИ ВУЛГАРОКТОН .
19
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения човек, който става за политик и има далновидно виждане за нещата, но всякакви платени сюрюнтии го оплюха и очерниха.
18
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е незаконно превзета територия на чужда държава. У нас, по неофициални данни, има около 500 хил. олигархични "братушки", скатавайки се от санкциите през задната врата. Какво ли може да стане при един референдум по черномерието, питам аз ?
17
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО В КЪРДЖАЛИ СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ И ИСКАТ КЪМ ТУРЦИЯ!!!ТОЯ *** ЩЕ ОТВОРИ УСТА КАТО ПАСТ И ЩЕ ПОЧНЕ ДА ВИКА!!!!-------------РЕФЕРЕНДУМА В КРИМ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!!! КРИМ МОЖЕ ДА ИСКА ДА Е КЪМ РУСИЯ НО РУСИЯ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ПРИСЪЕДИНИ КРИМ ЗАЩОТО Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА , ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ПО НИКАКВИ ПОВОДИ!
16
30
 
18
 
! Отговори
димо преди 6 години
Браво на Сидеров , това е пътя , най-после разбра нещата как стават !
15
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам в друга държава, в парламента и да присъства партия, която е пряк, открит проводник на интресите на друга държава!
14
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев светнал като коледна елха - явно доста паручки евра е гушнал руския прецедент
13
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоХодил е да си получи чувала с рублите, че няма с какво да плаща на форумните болшевики..Гой не е болшевик, фашага е!
12
35
 
13
 
! Отговори
САМО РУСИЯ И ПУТИН преди 6 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И ПУТИН!!!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А направеха ли моста от Русия до Крим?Той човек на Путин го строеше
10
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите критикуват Волен, че се е продал на Америка, американофилите го критикуват, че е ***. Абе, хора, политиката е шоу. Политиците са актьори като в театъра, те правят това, което им кажат. Да, Волен, е интересен с това, че за разлика от другите, на него му плащат от Русия, не от САЩ. Руснаците го накараха да влезе в американското правителство, за да може поне малко да имат контрол и да не са чак такива ястреби.
9
8
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
Мост е хубава дума!Ама ролята на моста не е много добра!По време на война едните искат да го разрушат , а другите да го запазят!А ние нямаме С 500./сиво вещество от 500 години напред/.ха ха ха
8
15
 
31
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Ходил е да си получи чувала с рублите, че няма с какво да плаща на форумните болшевики.
7
15
 
16
 
! Отговори
333 преди 6 години
Както каза Валентин Вацев още преди няколко месеца, руснаците накараха Волен да влезе в коалиция с гербаджиите, за да може поне от малко да се контролира русофобията на управляващите. Видяхме с неизгонването на руски дипломати, че може би руснаците са имали право. Да, Бойко, не е с тях, но от чувство за съхранение, няма и да тръгне срещу тях, и гарант за това са рубладжиите от атака. Съгласни ли сте?
6
22
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Абе да ги събират Сидеров, Президента, Т.Ерменков и Корнелията и да ги експулсират в Матушката им! Аман от руски блюдолизци!
5
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мост между ЕС и Русия, на моста жена му, а той сводник
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мост" сме били между Ес и Турция"Мост" сме били между ЕС и русияТоя мост да не вземе да се претовари нещо, а ? Ако идващият от единия край турски ятаган и от другият край - руски ботуш, вземат че влязат "в крачка" при движението по моста, то току виж моста влязал в резонанс ... а при резонанс - мост а рухва! Та... не е хубаво да си мост, т.е да носиш променлив товар - води до "умора", а и всеки те гази, както му е удобно!
3
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белия пудел изкара някоя рубла
2
3
 
17
 
! Отговори
bms преди 6 години
Усмисли ми живота това изказване и вече гледам с надежда бъдещето.
1
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак е прекалил с нещото