Борисов за Балканите: Да не стане късно! Русия, САЩ, Китай чакат

България ще защитава компромисен вариант за миграцията в Европа
Обновена: 18 юни 2018 16:26 | 18 юни 2018 14:00,
138

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

12

"Ако сега не се помогне на Западните Балкани, после ще е късно. Големите геостратегически играчи само това чакат - Русия, Турция, САЩ и Китай".  Това обяви премиерът Бойко Борисов на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС.

Министър-председателят отчете, че всички държави от Западните Балкани не са готови и имат още дълъг път.

"Европейската им перспектива ще направи така, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите", каза Борисов, цитиран от "Фокус" и допълни: "Десетилетия сме воювали помежду си в различни войни и съюзи. Стотици хиляди са загинали. Най-близката война беше тази в Косово, пак на Балканите".

Още по темата

"Хиляди в масови гробове, разрушения и милиарди от всички нас за възстановяване", каза още премиерът и припомни, че мостът в Мостар беше възстановен преди месец.

Българският премиер обясни, че София и Скопие са решили да дадат пример с подписването на Договора за приятелство.

"Много се радвам, че в София Ципрас и Заев обявиха, че ще намерят решения за името на Македония, така че да не се налага Гърция да я спира", каза още Борисов.

"Горд съм, че успяхме Тачи и Вучич да си подадат ръце в София. Нещо, което не искаха да направят в Скопие", допълни премиерът. Той отчете, че правителството е положило доста усилия и че има съществен напредък и оптимизъм.

Борисов коментира и миграционната вълна и обясни, че не вижда как тази от Близкия Изток ще бъде намалена.

"Войните продължават, заплахите стават все по-големи... Дипломацията ни в това отношение търпи доста критики", каза той. Борисов отчете, че обществата притискат държавите да бъдат крайни.

"На Европейския съвет ще защитавам компромисен вариант за миграцията - превенция, която включва затваряне на всички европейски граници", каза още премиерът.

Той обясни и как България се справя с миграционните потоци.

"Без много да приказваме, да се оплакваме, си създадохме надеждна охрана на българо-турската граница и не само на нея", Разказа Борисов. "От година и половина България има 0 миграционен натиск", заяви той и изтъкна, че България гарантира на 100% европейската външна граница.

"Границата ни с Турция, сухопътна и морска, е колкото тази с Гърция. България в пълния обем си е свършила задачите", коментира Бойко Борисов.

"Предлагаме компромисен вариант за миграцията, който ще защитавам на Европейския съвет - превенция, която включва затваряне на всички европейски граници", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милият ми еднокнижник, как само ги разбира геостратегиите той.....С интелект на градински *** но малко по-хлъзгав обаче.
87
3
 
7
 
! Отговори
Ленин преди 5 години
До Анонимен93Пак ли ще се сгромолясва гнилия капитализъм и ще чакаме светлия комунизъм?
86
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на ес и борисов времето свърши това което е в момента е затишие пред бурята която ще помете западните престъпници
85
4
 
22
 
! Отговори
Борисов остават 12 преди 5 години
Само още 12 дни и ще свършат епохалните изказвания за Западните Балкани. Ако те не са готови за ЕС, то и другите няма да ги вземат. Или ще ги вземат така че ще съжаляват. Борисов си мисли, че на някой му пука за неговото мнение. А в България на никой не му пука. Като се има предвид, че след войните тези държави дръпнаха напред, а при Борисов, без война, българия дръпна назад. Жалко е, че няма алтернативи
84
5
 
27
 
! Отговори
Интересно... преди 5 години
Дали Борисов е честитил риждения ден на Президента? Явно,не е,защото и ГЕРБерските медии се страхуват да го отразят. Голямо падение. Никога България не е имала по- позорно управление.
83
5
 
20
 
! Отговори
Борисооов! преди 5 години
Когато и да изчезнеш,ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО.
82
2
 
0
 
! Отговори
Esof преди 5 години
S vashata zdravna ili pensionna bg djigitalna debitna karta mojete da si kupite turisticheski paket za vakancia palen pansion na raiskia zaliv, v katamaran, yachta, kometa, raketa, sal...veche i s vashia smartphon, dostapno prilojenie ray bulgaria...
81
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя вече все повече и повече дава ФИРА (под шапката). Чува ли се какви ги плещи, неговите "имидж мейкъри" нарочно ли му подготвят такива материали, че да го излагат и "да му гледат сеира"? Така излиза, май ...
80
3
 
25
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Бойко, ти отлично знаеш че войните са машината за пари на господарите ти, защо им се кланиш тогава ?
79
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
гн борисов газта идва от русия така че не се изхвьрляите и на мен русия не ми е врагзащо сьздавате грешна престава за настроенията в бьлгария относно русия
78
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Написах за американските бази в България , икономическата зависимост от Русия и Измисления от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ китайски ядрен инвеститор. Герберски ч.у.г.у.н. , минуса за какво е ?
77
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дреме му на някой, че българския бай *** е на изчезване.Много нации и държави са изчезнали - светът продължава да се върти. Няма да е голяма загуба. Амин!
76
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците са тук с армията си ! Русия с икономиката си ! А ти , Тикво , ще молиш Китай с ядрени реактори ! О.вце сме , смешни ни правиш !
75
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
боико стига с това мъждене на мозъка ти знаем колко му е капацитета преди да кажеш нещо помисли за народа си
74
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ти знаеш ли какво значи "затваряне на всички граници"? България ще бъде използвана като буферна зона, когато границите се затворят.
73
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко твоята шефка Меркел до месец-два е пътник и ти какво ще правиш?
72
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трай бе, национални предателю! Гледайте гърците - през ден протестират Македония е гръцка. Българите ръкопляскаме - Нека гърция и македония се разберат. Така ако дойде един чужденец, ще повярва, че тя НАИСТИНА е гръцка. защо ние не се борим? Къде ни е националната доктрина за Македония?
71
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще ги правим мигрантите безобразно регистрирани от безродните ни служители в Агенцията за бежанцте? Когато след няколко дни Германия, тяхната мека, за да се доберат до коята са платили хиляди долари, започне да ги връща в България?За това трябва да се мисли. Лагерли от затворен тип - това е решението иникакви помощи. Да се издържат като работят по залесяването, прочистването на речните корита, за което сигурно имат квалификация, нали са пастири, а не атомни физици?
70
5
 
22
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Бай *** тръгнал из Европата!
69
6
 
12
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Бати Бойко, не се прави на европеец. Чети туидите.