Борисов: Толкова много ми се иска да има мир в Близкия изток!

Подкрепяме всички инициативи за развитие на мирния процес
Обновена: 14 юни 2018 13:13 | 14 юни 2018 13:07, Елка Василева
21
Борисов: Толкова много ми се иска да има мир в Близкия изток!
Снимка: МС

България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие на Близкоизточния мирен процес. Всички спорни въпроси трябва да бъдат решавани по пътя на директните преговори между двете страни. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на срещата си с премиера на Палестина Рами Хамдалла, съобщи правителствената пресслужба.

Двамата обсъдиха възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество и за Близкоизточния мирен процес. На срещата между Бойко Борисов и Рами Хамдалла присъства и делегация от България, в която влизат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министърът на външните работи и национален координатор по антисемитизма Георг Георгиев.

По време на разговора си с министър-председателя Хамдалла премиерът Бойко Борисов изрази своята искрена надежда тежките конфликти в региона да се разрешат с подписването на мирно споразумение.

Още по темата

"Толкова много ми се иска да има мир, защото нашата страна има дългогодишно приятелство с народите на Израел, на Палестина и на Иран", сподели българският премиер.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че българо-палестинските отношения са традиционно добри и двете страни ще продължат активната си дейност по развитието им.

По думите на българския премиер мост към осъществяването на тази взаимно декларирана цел могат да бъдат онези над 5 хиляди палестински граждани, които са завършили образованието си в България. Борисов съобщи, че и в момента има много палестински студенти в България, които са избрали нашата страна за своето висше образование.

Премиерът на Палестина Рами Хамдалла благодари на Бойко Борисов за това, че е истински приятел на Палестина и на каузата на палестинския народ.

Министър-председателят на Палестина подчерта, че неговият народ винаги е с протегната ръка за мирни преговори, но невинаги усещат същото желание от другата страна.

"В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това", призова премиерът Хамдалла.

Той обясни, че преговорите между Палестина и Европейския съюз вървят бавно, като помоли министър-председателят Бойко Борисов и България за съдействие в ускоряването на този процес.

"Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде пример за демократично управление", категоричен бе премиерът Рами Хамдалла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Ми нали те си слънцето - умиротворителя. Дай им мир, нали ти даваш.
18
0
 
4
 
! Отговори
ЕМ преди 5 години
Странни са драск-медиите на Държавата Шопско! Нито дума да срещата на Борисов с Натанияху. А там се обсъждаха важни за България проекти, многомилионни вложения, съвместно производство на базпилотни самолети... Затова пък голяма статия за срещата с министъра на НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА (!!!) "държава палестина". Тия, дето плащат 1.5 милиарда годишно на терористите и убийците, а пищят, че са гладни. Борисов сигурно им е обещал помощ. От къде ще я вземе - от пенсиите или от болниците?!
17
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
И най-лошият мир е по-добър от която и да е война.Поздравления! Но и у нас е добре да има мир и спокойствие! Малко по-голямо е напрежението в последните месеци или година и нещо...Препоръчвам Ви да прочетете законопроекта за езика, почувствах се като в 1984!
16
0
 
0
 
! Отговори
ви станд бай! преди 5 години
за кой от мъжете и онази баба ще му прилегне да си направи нестандартно семейство, където мъж и мъж ръка за ръка и един орган в друг орган ще си заживее най-сетне щастливо прегръщайки най-достойниа мъж вечер преди щастливо да заспи....той заслужи уважението на тооолкоз много мъже....такава е тя историята на любимия и обичан вожда на страната ни в един толкова труден момент за нас, оставени без газопровод
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко като Бойко 1 и Бойко 2 само играеше футбол и тенис, а сега като Бойко 3 само обикаля насам-натам. Кога работи като министър-председател.
14
0
 
8
 
! Отговори
като Сталин!!! преди 5 години
До ЦиркаджияОт бандит до вожд!!!
13
0
 
9
 
! Отговори
Бай Х преди 5 години
Голям миротворец се извади Сикаджиската мутра
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашия оправи западните балкани, отиде и оправи Украйна, сега ще оправи и близкия изток.Само не може да оправи собствения си народ, който го е избрал - напротив, той всячески бяга от него, не иска да се среща с протестиращи майки, с транспортни работници, с медици, с никой! По-важно му е да играе футбол или тенис. Това остана единствения начин на електората да се доближи до "международника" Борисов. Ето в събота има тенис турнир, организиран от придворния му сайт Пик. Там ще е и пак ще "спечели"
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някои грешат, като казват, че гъбите били най-прости.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуем е Ве!:-) ;-) Щом почна да оправя и Близкият исток ...
9
1
 
15
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Какъв мир искаш,бе,ти съсипа държавата и народа,дебелото дърво те чака не мир.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клоуна си е клоун, Бочко дори на знае какво говори?!Приемат го с насмешка ще го потупат по гърба и по живо по здраво!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шмульото оправи западните балкани та тръгна да оправя близкия изток, да се готвят далечният и камчатка.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близкият Изток е полигон на Великите сили. Къде ще си мерят ракетите, къде ще тренират?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заводите работят и изнасят за Близкия Изток. Крокодилски сълзи.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това го кажи на тези, които не искат бе, тюлен! Ката ден се прегръщаш с тях!
3
0
 
27
 
! Отговори
Циркаджия преди 5 години
Абсолютен циркаджия. И на мен много ми се иска на плажа в Маями ама няма.Българите са смазани до там че станаха стадо, каквото им кажат всичко вярват, лесно се лъжат, лесно се управляват от 240 тюфлека. БГ потъва, скоро ниво Сомалия.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А аз не искам. И не от морални съображения. Просто те винаги плащат навреме! Ваш: Юрий Орлов
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости му,Господи.Той не знае какво говори и какви ги върши!