Проф. Близнашки: Влиятелни среди искат президентска република

БСП не е убедителна на политическата сцена, оцени той
Обновена: 15 юли 2018 09:01 | 15 юли 2018 07:30, Анисия Иванова
100

"Има влиятелни среди в България, които искат да преминем към президентска република. Това е опасно за страната ни, авторикратизън се усеща във въздуха. Много е трудна коалицията, която ни управлява. Има много разминаване там." Така оцени политическата обстановка у нас проф. Георги Близнашки, служебен министър-председател в периода август - ноември 2014 година, в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Според него нашите управляващи се сещат за Конституцията, когато има криза.

"Радев е прав да критикува европредседателството. Добре подхванахме темата за Западните Балкани, но това са неща, които ще се решават в определено бъдеще. Изпуснахме големия дебат за бъдещето на Европа. България, въпреки че беше председател, не успя да повдигне тази тема и това е грешка", смята юристът.

По неговите думи БСП не се справя убедително на политическата сцена, а желанието за нови лица им изиграва лоша шега.

"Там няма хора с тежест и авторитет. Няма как да има "Нова визия за България" без визионери. Там няма хора, които да убедят обществото. Навремето БСП ме използва да напиша Конституцията, след това ме отстрани, защото станах неудобен", каза той и добави, че за левицата е направил толкова много, че понякога съжалява за изгубеното време.

"Лилов беше човек от апарата. За него важно беше да си спаси партията. А партията е инструмент, с който да решиш проблемите на държавата. С това започнаха разминаванията ни", обясни проф. Близнашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
1
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Няма нищо лошо. Само трябва да изберем Бойко за президент
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе , мине - не мине и ни навирате мнението на този "капацитет". Като нищо не зависи от него, за чий ... ни губите времето? На хората им е все тая, каква ще е републиката- президентска или парламентарна? Важно им е да живеят добре - тук и сега!
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от кого трябва да се подпише Конституцията,а не само да се напише от някой си там дори колектив да е,нали по правило трябва да се подпише от президент както и всички други документи за всеки един президент,е подписал ли е тази или коя и да е подред щом някои не ги устройваи и като правило обявена за обявление за обнародване до всички един вид правилник за вътрешния ред като разпореждане на президента за смяна на правилата на която да е република като те са няколко вида-от народна до буржоазна.
88
1
 
8
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
Проф. Близашки е един голее-ем юрист. Е по-голем е от Гошо ***/ имаше един виден политик от БЗНС/. Та проф. Близашки да си зашие гащите с червен конец и да си ги покаже наяве, защото написа по поръчка на ПАРТИЯТА най-значимата конституция на нашето време. Направо да се разплачеш!!!!!!!!!!!!!!!!
87
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
До рубладжийски партии,а твоя любим бойко, евроджия ли е ,или е мис бикини.
86
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът има само 1 или 2 мандата. А на Запад министър-председателите управляват по 25 години. През социализма България беше президентска република, безмандатна. Президент без мандат се счита за диктатор на Запад. Не може. По-добре парламентарна република с коалиции и опозиция.
85
13
 
9
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега си имаме султанка в патриотите с турско-арабски имена.
83
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Близнашки е склонен да говори, повече за болката от изгонването си от БСП, но не и да гооври, отде иде, този автократизъм. А той иде от Боко Барбароку, който трупа външнополитически дивиденти за президентският пост. Същият Боко Барбароку, бе върнат на власт за "Борисов" 2 от Близнашки, който беше служебен мин. председател на Росен Плевнелиев, сиреч, ние говорим за гербер, който пак идва да каже: 'Орешарски е виновен";)))
82
3
 
7
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Много ли ви е мъчно, че може да станем президентска република. Принципно не е лошо, но Радев няма да е вечно президент, а като се има предвид че 90% от българите мислят със задните си части когато гласуват, нищо чудно да изберат следващия път някакво подобие на ***. Е тогава ще видите една президентска република. Затова не знам дали това е много добра идея.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
авторикратизън се усеща във въздуха--------------------Какво???
80
2
 
10
 
! Отговори
Гербогласопродавател преди 5 години
За мен като убеден демократ е най-важното мис бикини да се чувства комфортно в новото си имение!
79
13
 
9
 
! Отговори
XXX преди 5 години
Влиятелните среди в България се влияят от Масква !!!
78
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скапана проклета държава пълна с неграмотни професори кой те изпозвал тебе бе сам си се продал на някой. Я кажи защо данъците са най-ниски в света трябва да е наобратно който дойде от чужбина и брадвата през кръста здрави данъци за какво ги раниме Дънди Прешъс трява да им се тури 99.9% данък.
77
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Близнашки, абе Вие не се ли продадохте на ДПС и станахте съветник на Доган по конституционно право? Какво се случи със "задължителното гласуване", какво се случи с идеалите, които отстоявайте, ...потънаха на дъното, където отиде и Вашия морал и ценности, като се продадохте на ДПС за пари, с които Ви затвориха "интелигентната уста". Да живей знанието и пазарлъка.
76
1
 
9
 
! Отговори
ХХ преди 5 години
До bolbovСъщият вид изпълнители,провалят и идеите на демокрацията
75
4
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
ЛИЗНАков е турски агент !!!
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой са тези влиятелни среди? Спомням си едни влиятелни, някои стигнаха чак до Аруба и... там спряха да са влиятелни!
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мажоритарната система е по-добра.Може да не познаваш кандидат лично, но когато го видиш по медиите кака говори ,как спори, придобиваш лично впечатление. А не да гласуваш за незнайни имена в партийните листи
72
4
 
25
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Комунизмът не се е провалят,защото не стигнахме до него.Не са провалени и неговите идеи,които са единствените алтернатива за човека, които при своята реализация ще го отличат от животните. Идеите на комунизма бяха предадени и продадени,от тези,които трябваше да ги бранят и реализират в живота.