Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг
19 авг 2018 17:26, Красимир Ангелов
211
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик".

"Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.

Още по темата
Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. 

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
22
 
18
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
Другарката лъжа пак зове :)))))))))))))))) >Но мълчи за много други неща.Какво стана с техният заместник окошарен в Турция,Кирчо с оръжие и куфари пари на митницата,Техноимпекс, мостреният панаир панаир в Пловдив,и още много други далавери и компромари.Къде се скри перото им Еленчето с червеното елече.Наглост е да се появяват по медий и да дават съвети и мнения. Корумпирани от партия забранявана със закон .За геноцид към държавата и народа
98
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва Закон за защита на държавата с една точка :забрана на герб и дпс
97
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цв.цв върти агнета като за последно,да им преседне наглоста за избитите животни на хората.
96
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова герберски тапири има, че не е нужно някой да ни затрива, ние сами ще го сторим.
95
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом от застраховката ми са преведени пари за обезпечителните фонд,защо ме карат да си правя втора застраховка,а може би като фалира още някой трябва да платя трети път и при всяко следващо плащане плащам ДДС на Влади!Да ми приспадне те ДДС-то от втората застраховка,услугата не е извършена!
94
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Огромна некадърност и некомпетентност проявява ГЕРБ по случая с фалита на Олимпик, което не е изненада, те винаги са били такива. Изненадата е, че ГЕРБ го показаха толкова явно.
93
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така нареченият Цар има доста грехове към българския народ, но най-големият е този, че заедно с Доган решиха да вкарат просото селско момче от Банкя, бивша мутра и бодигард в голямата политика.
92
14
 
25
 
! Отговори
pph4588 преди 5 години
Банкянската тиква пак се опитва да противопоставя хората един на друг. Разделяи и владей.
91
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов иска да върне парите от кипърците, а Нинова иска българите да платят, нали сме по-богати от Кипър.
90
11
 
22
 
! Отговори
Сифоня преди 5 години
Хе-хе, Корни и днес не можа да мине без Боко. Айде да го взима в спалнята и да мирясва.
89
8
 
25
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Ралица Агин беше от НДСВ, но сега е от ГЕРБ.Също като Вожда й.Не зная колко хора си спомнят, че Бойко Борисов беше избран за депутат от листата на НДСВ в Благоевград, но се отказа от депутатското място, защото ген.Любен Гоцев и така нареченият Цар решиха да го сложат за главен секретар на МВР.Там щеше да им бъде много по-удобен. Също и на Младен Михалев-Маджо и старият им приятел Румен Николов-Пашата, който преди няколко години, вече при Бойко Борисов премиер купи Кремиковци и го наряза.
88
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има закон - Кодекс за застраховането и това, което трябва да направи Нинова е да сезира прокуратурата за грубото му нарушаване от ГЕРБ,ри фалита на Олимпик.
87
19
 
24
 
! Отговори
Хе хе хе хе хе хе хе преди 5 години
Како Корнити си Лъж!Како Корни, посмали,Како Корни, не лъжи!
86
24
 
23
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истина" нинова, както винаги казва "истината". гласувайте за нея, тя е единствената "загрижена за народа", в случая шофьора. абе другарко, абе "истино", абе селска клюкарко, с всеки ден ставаш все по смешна и жалка!
85
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че ГЕРБ лъже за Олимпик е ясно. Неясното е защо на Нинова не са й обяснили за какво точно лъже ГЕРБ.
84
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е СИК, а СИК са и застрахователи освен останалото. Сега ГЕРБ, т.е. СИК, задължи хората втори път да пълнят гушите на застрахователите, нарушавайки грубо закона.
83
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ралица Агайн еврюхата на крадливия кобург, отдавна трябваше да е в затвора заедно с Искров и другите НДСВ-ейци, сега пребоядисани ГЕРБ-ерасти, защото проспаха фалита на КТБ! И така сикаджиите благодарение на еврюхата са 9,5 млн. напредА Корнелия Нинова за пореден път е права.
82
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж дебелите люде не били злобни.Погледнете тези две дунди на снимката.Злобата е изписана на лицата им.
81
17
 
17
 
! Отговори
Каледония офшор ООД преди 5 години
Дайте им пари на червените амеби и пак да идат да се застраховат при някоя солидна сомалийска застраховатерна компания. Със тоя гаранционен фонд можем да нахраним всички офшорки по света, да живее коминтерна.
80
16
 
22
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Ех , Нинова.Пак ли? Спри се ***. Става ясно че Борисов се мъчи да направи нещо по въпроса за пострадалите граждани.