Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг
19 авг 2018 17:26, Красимир Ангелов
211
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик".

"Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.

Още по темата
Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. 

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
13
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ще помогне, колкото помогна за КТБ......
118
13
 
23
 
! Отговори
дддд преди 5 години
крушовица се е превърнала в selski интригант хахаха
117
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Народа е в летаргия алкохол цигари ужас
116
17
 
32
 
! Отговори
България преди 5 години
Отвратителни ГЕРБ!!!! Народа е заспал
115
19
 
24
 
! Отговори
Шивача преди 5 години
Пак ли Борисов иска без шум да потуши гнева. Браво на Нинова че отваря очите на хората!
114
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да докажеш, че не си чул за фалита, пак ще те олепят. А и ако изшиеш някога някого в този период, ГФ ще плати, но после ще те осъди. За камери и не пиша...
113
0
 
13
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Чакам все още да ме спрат за проверка. Може да е след седмица, може и 7 месеца, когато ми изтича ГО да не ме проверят. Ще е голям майтап след 6 месеца /примерно/ да ми направят акт за невалидна ГО :) В съда ще е майтапа :) Стикери, холограмни защити, договори, печати, всичко ми е изрядно.
112
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака *** пак лъже и маже на квадрат!1. Олимпик е офис на кипърски застраховател и като такъв внася сумите в кипърския гаранционен фонд.2. Гаранциония фонд НЕ покрива фалит на застраховател.3. Вземания от фалирал застраховател се покриват от другия фонд и пак никой ме може да каже, оставащите пари по-вноската застрахователно взимане ли са?***, дайте да дадем, а?
111
7
 
16
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Именчиво и лъжливо. Изпитва садистична радост от проблемите на хората.Много ми е противна духовно и физически.
110
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко никога не лъже,той просто казва това,което му оттърва.
109
7
 
16
 
! Отговори
читател преди 5 години
Като прочета че някой нарича народа *** и съзирам комунист на служба в Москва.Прости може да наречеш 80% от избирателите на БСП, но за другите не си упълномощен да говориш!
108
8
 
12
 
! Отговори
разтревожен родител преди 5 години
Аз така думам на дъщерята:Не ти трябва да се свързваш с комунист ли ще е социалист ли ще се нарича.Много лъжат, ама са гола вода. Избиват се като животни и всичките са потенциални затворници. Комунист без досие в криминалното не може се издигне в партията. Колкото по-нагоре е отишъл, толкова по-големи золуми е правил. Е, виж Бенчо.Да ходиш по затворите с децата не е работа! Стой далеч и ще си рахат!
107
3
 
12
 
! Отговори
Важните неща преди 5 години
Обаче Ралица Агайн е знаела навреме за "събитието" ...Впрочем, от медиите ние научаваме "ин тайм" кой кого кога как блъснал, ударил, мушнал, гръмнал, целунал, натирил ... Очевидно това, което Ралица Агайн е УЗНАЛА НАВРЕМЕ, не е било достойно за високото внимание на "умните" ни, на "бдящите" ни медии, затова те не са му и реагирали "ин тайм" като на "златкина целувка" ...
106
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на Нинова, нито съм за БСП, но е права в изказването си. Освен тово какво е правила Комисията по финансов надзор, проспала ли е всичко. Започвам да си мисля, че управляващите са в "играта" в поредното ограбване на хората. Къде са и средствата от Гаранционния фонд, къде са парите за обезщетение и те ли са източени? Ей *** народ, оставя се да го лъжат, че и *** продължават да заглушават всеки адекватен плах въпрос за отговорността на даржавата в случая.
105
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая е напълно права! Има си закони за застраховането, които дори държавата е длъжна за спазва!
104
16
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ха ха ха, ГОЛЯМАТА ЛЪЖА да казва:"Не лъжете!". Убедих се че тая лисица, скруполи няма. Манипулира общественото мнение, как си иска. Би трябвало за клевети, закона да е по-строг и да предвижда затвор! Айде цялата парламентарна група на БСП-то у пандиза.
103
14
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Е, тая па как не се умори! Само чака нещо да се случи и грабва микрофоня!
102
4
 
18
 
! Отговори
Коки преди 5 години
А за търговския регистър да кажеш нещо, там са 20 милиарда, не половин милиард.
101
7
 
5
 
! Отговори
Водолей преди 5 години
До 108 анонимник. Много банален, ежедневен и елементарен коментар. А бе, пич, такива вече сме чели с хиляди - айде измисли нещо по-интелигентно и тогава се празни по форумите.
100
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до смехуркоСтига си дрънкал глупости, темата на статиято е "Застраховките в Олимпик", какво отклоняваш темата. Нинова е права, плоските лъжи на Борисов, които всички медии, тиражират вече станаха много и ако някой е лъжец, това е той, а не Нинова. Всичко друго е за друга тема. Аман от тролови на Борисов. То не стига цял ден на медиите плаща да му правят ПР, ами и на ***. Пфу!