Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"

Тя упрекна премиера, че настройва хората един срещу друг
19 авг 2018 17:26, Красимир Ангелов
211
Нинова към Борисов: Не лъжете българите за "Олимпик"
Снимка: Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов, като го призова да не лъже българските данъкоплатци за случая "Олимпик".

"Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа", написа Нинова в своята страница във Facebook.

Още по темата
Лидерът на БСП упрекна премиера, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително “Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи", пише още Нинова. 

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес в Стара Загора Бойко Борисов обяви, че ще бъдат положени всички усилия да се помогне, до колкото позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация.

Още в понеделник премиерът ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

"Така или иначе това би било опасен инцидент – ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем, доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера", добави още Борисов, цитиран от правителствената информационна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До истАбсолютно вярно и точно !!!!!!Хората правят някаква странна логическа връзка с фонда за гарантиане на депозитите според мен. Но от устата на Нинова да се налива масло в огъня......Ей това трябва да е подсъдимо!
138
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина:Нинова и Жаблянов обмислят да изплатят обезщетения на пострадалите об субсидията и членския внос на БСП.
137
7
 
12
 
! Отговори
Истината боли преди 5 години
Към гласувалите и продължавашите да гласуват:Ето за какво гласувате !Това е реалноста в Чалгароабсурдистан. Защо се оплаквате тогава при положение, че вие си избирате доказаните престъпници да ви управляват.
136
9
 
22
 
! Отговори
ист преди 5 години
Поредната некомпетентност на Нинова.Гаранциония фонд не е за заплащане на неизтекъл застрахователен срок при фалит на застрахователни компании. Те са за изплащане на щети от застрахователни събития - нараняване, смърт, и щети по превозни средства.
135
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозапада: Хайде, стига си слагал с копи/пейст същото. Колко пъти трябва да ти се обяснява, че Корнелия Нинова не е купувала Техноимпекс. Купила е и е продала след това акции от приватизацията на дружеството.И това няма връзка с темата.А за застрахователното дружество: Бойко за пореден път действа пожарникарски. Като падне мост - хайде да проверим мостовете. А Регистъра? Когато фалира застрахователното дружество - ама какво правим, когато фирмата не е българска Масова некадърност
134
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Тва е неовешко,ръииш ли.
133
3
 
9
 
! Отговори
Йоргос преди 5 години
До SKKИмаш, но в кипърския гаранционен фонд. Нали това е т***ка, че кипърски застраховател, идва и прави застраховки тук, а в кафене-то не можели да го контролират защото оперира по кипърското законодателство. Я една фирма да отиде да изпълнява поръчка в друга страна от ЕС и да видим там по кое законодателство ще работи.
132
11
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До въпрос към *** Ами, за това попитай Костов, от къде са на 29 годишната *** парите, с които е купила Техноимпекс. Тогава тя беше от шайката на Костов-СДС.Всичко е омешано като свински черва, теглиш червеното, а се оказва синьо накрая, и обратното.Как мислиш, защо не поставят официално въпросите кой какъв бизнес има, и как го е получил? Или мислиш, че политици и депутати са на една гола заплата само? Та кметовете вече имат по 2-3 апартамента във Виена, Испания Гърция, а от къде пари??
131
0
 
22
 
! Отговори
Skk преди 5 години
До 152Не знам кой лъже, ама ела да ти покажа полицата в нея пише, такса гаранционен фонд 13.50 лв. А сега ти ми кажи, платил ли съм гаранционен фонд?
130
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До въпрос към Курнелияе и какво от това . Това си е манталитет на троловете, едно и също си пишете. Аз като си плащам застраховка си плащам и вноска към гаранционният фонд . Работа е на КФН да следи за финансова стабилност на застрахователните дружества. Мен да си платя вноската и да имам валидна застраховка а за 1990 г. или за праисторията ми дреме на ....
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжАсТ!
128
7
 
17
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
До Анонимен всички тролчета на БСП и кака им ***.Това което съм писал 1.Не са глупости 2.Не са и лъжи. Но Нали сте в 80% както каза в прав текст Ваш лидер.Малко поне почетете писах 21век сме компа е пред вас .Натиснете и проверете.Лъжи са призивите и изказванията на другарката ви отрядна.1924г сте забранени със закон през 2000г също със законсте забранени като партия .Затова се боядисахнта на БСП> и СТЕ изгонени от БРСДП лично от Дядо Благоев като мародери убийци и крадци
127
0
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
126
5
 
28
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Най-вероятно въпросния фонд е празен както беше празен онзи за гарантиране на депозитите.
125
2
 
17
 
! Отговори
Г-н ЛЪЖА преди 5 години
? ? ?
124
21
 
35
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
123
11
 
19
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Eeeeei...mnogo nahalna tazi lazkinja.Hem kradec,hem vika drazte kradeca.
122
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..ала бала портокала-никой не вярва на ..тиква..портокала портокала..кой изяде кашкавала....тиквата..ама ще се свива и ще изтгние...явно съм поет,ОСВЕН шаман..'-,)3
121
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много герберастко *** се е събрал тука.Апропо, с Цветан Потуран извдохте ли агнето.
120
13
 
42
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 5 години
***, млъкни! Разговорът тиквата - меркел, не се е състоял, защото тиквата не знае немски, а и ти, колкото и да си слабоумен, знаеш че тук бежанци не стоят поради простата причина, че страната ни е по - бедна от страните в третия свят. Тъй че млъкни и не пиши глупости. Никой бежанец не иска да стои в държава, която е по - бедна от държава в която има войни и бедствия. Най - голямото бедствие за нас са другарите от ГРОБ