Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само 1 въпрос, ама той стига:Бил ли е шофьор на Мето Илиенския?
85
16
 
5
 
! Отговори
жалко преди 5 години
Президента успя да привлече вниманието върху себе си.Решетников може да плаща, ама Радев няма да може да харчи . . .Сега НАП ще прати момчетата със черните кубинки да потропат на вратата.
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави ще си застрои градинката пич, не го е еня за теб
83
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо говори тази марионетка от мое име ! Не съм критичен към никого .По скоро ми е смешно как един шапкар и то генерал позволява на седесарката , бесепарка корнелия да го върти на малкия си пръст. В шок са *** ,че не са на власт .Толкова много пари , а не могат да ги откраднат .
82
11
 
9
 
! Отговори
Попътен вятър преди 5 години
Ако Слави Трифонов влезе в политиката, Бочко заедно с тиквите си и лъжливите патриоти, както и аптекаря ще последват участта на царската партия. Никой няма да си спомня за тях.
81
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия докарват за министри най-простите пионки. Ясно е че ще сдават до зимата...
80
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
страдащ комунист,ронещ крокодилски сълзи за народа.ламтеещ за власт и мангизи
79
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев май се презастрахова! То е ясно, че не става въпрос ДАЛИ, а КОГА ПАК ще се издъни МВР-то. И тогава ще чуем "Аз нали ви казах!"
78
6
 
4
 
! Отговори
тт преди 5 години
До Браво!74Всичко което си написал е така...Само дето между думете ГОЛЯМ и СИ трябва да добавиш
77
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
емисарите на партията ръководителка препитват децата ни в българското държавно училище ,дали харесват Б.БДетето ми е в 12 клас и вече има право да гласува на следващите избори/ както и целият клас/.Мила нова и млада учителка през вторият учебен ден си говори с тях за това дали харесват Б.Б. и партията му?!От всички деца само три / с моето/ отговарят, че не го харесват.После госпожицата разказва упоително как под мъдрото МУ ръководство , Родината ни цъфти и процъфтява.Явно данните да бъдещите гласоподаватели после се подават на Ц.Ц.
76
5
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Нямаше спор между Президентство и Правителство, а последното, трябваше да понаучи Конституцията и законите на РБ. Законът, за това е Закон, за да не се тълкува а изпълнява! Тези които се опитаха да влязат във спор-не са от Президентството! След като юристите на Герб, се поупражняваха и приведоха процедурите според правилата, Президентът Радев постави резолюцията си.Това е истината а останалото е занимавка "близалка" за простолюдието...
75
5
 
21
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА ИЗМАМА преди 5 години
ПРОТЕСТИРАХМЕ СРЕЩУ ПЕЕВСКИ ЗА ДА СЕ ВЪРНЕ БОРИСОВ, А ДНЕС СА ЗАЕДНО. ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов, от сърце ви пожелавам да бъдете изправен пред законът, който сам сътворихте!Съдия да ви е Румяна ЧеналоваОбвинител да ви е Бойко АтанасовЗащитник да ви е Данаил КириловАМИН!
73
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, господин Президент. Българите ви подкрепявме.Не обръщайте внимание на троловете на хранилката на ГЕРБ.Все пак ГЕРБ са просто една престъпна групировка, подкрепяна от по-малко от 8% от Българите.Но за съжаление доста милиарди откраднаха и имат пари да плащат.Както на медиите, така и на троловете си.
72
21
 
5
 
! Отговори
президента загуби преди 5 години
Комунистите нали са по-горни от нас простите българи все от името на обществото говорят.Нямат шанс. Ние може да сме скромни хора, но разбираме от справедливост и можем да четем и помним. Знаем какво беше по тяхното време и не искаме да се връща.И защото работим и плащаме данъци, не искаме те да говорят от наше име.А който плаща - той поръчва музиката.
71
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастките въ шки са се събрали под статията като мухи на ла йно.Явно Цветанов плаща двойно.Само чакат да се появи Президента и започват с плюването.
70
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама президента пак ли е недоволен нещо,ейй пак е във филма този човек!Нищо положително,все така ли смята да коментира,интересно защо?В последно време нещо е станал накриво май!Спокойно г-н президент,няма да поемете отговорност,така е по-лесно за вас...
69
8
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Голям си господин президент! Дори и глупавите тикви започнаха да те разбират и при всяко твое изказване *** и се плезят, като вожда си - еднокнижник.
68
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществото ли му викат на Решетников,не знаех!
67
7
 
10
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Подкрепящите гер берас тията,очакват и върху тях да се спре погледа на вожда и така без акъл от единият поглед да си оправят живота.Примери има на 26 г областен ,на 28 зам мин на вън работи,да смешната боография на *** нулев.Хейтърите имат тактика да пишат едно думни( мнения тук) и по този начин из тиква т мненията с повече думи назад и разводняват темата,като смятат че така спасяват вожда.Да предложи за министри Одисей,Клеопатра,Аргамемнон.ще ги изберат