Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!

Той представи книгата си "Една цел - България" в двореца "Врана"
Обновена: 25 сеп 2018 06:39 | 24 сеп 2018 22:33, Анисия Иванова
259
Царя: Принуждават ме да напусна и да съм в изгнание!
Снимка: БТА

Книга със статии на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, писани между 2010 и 2016 г., озаглавена "Една цел - България", беше представена тази вечер в двореца "Врана". Пред присъстващите Сакскобургготски първо говори за актуалността на написаното в книгата, а след това изрази огорчението си от отношението към него. 

"За съжаление, за мен тези дни атмосферата е извънредно тягостна и ме боли да го кажа - донякъде стига до момента да прелее чашата", каза Сакскобургготски. Той сподели, че му е болно след решението на съда за двореца "Врана" и от "това ожесточение, систематизирано преследване, като се има предвид, че в нашата страна всеки има право на собственост, още повече че това са наследствени имоти трето поколение".

Още по темата

"Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и то една република, която е от ЕС и е демократична", коментира Сакскобургготски по-късно пред журналисти и посочи, че това ще се отрази лошо на имиджа на България.

Той отбеляза, че е възпитаван да служи, а не да се облагодетелства, не да консумира властта. Бих искал да намекна за хората, които ме мерят с един по-специален аршин, че моите предци са внасяли милиони, а днес в някои страни се вижда, че политиците изнасят немалко пари в други страни, каза Сакскобургготски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутати от Движението, беше гост на събитието, коментира, че казусът трябва да се реши по един достоен начин. Въпросът за собствеността на имотите, отнети от държавата, вероятно стои в полето на законодателния орган, посочи той.

Съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев коментира, че "комбинация от неграмотност, завист, алчност и парвенющина днес чука на вратата на този парк и на този дворец". За книгата той посочи, че статиите в нея са написани в типичния за Симеон Сакскобургготски "успокоен, сдържан стил, в който прозира една ненатрапчива, но многозначителна дълбочина".

Журналистката Красина Кръстева, която е написала единия предговор към книгата, посочи, че във всички тези статии я няма злобата на деня, а звучат благо и мъдро. Ако някой ги чете разбъркани, няма да познаете кога точно са писани, защото в тях винаги се призовава за трите "Р" - разум, работа, родолюбие, коментира тя.
Автор на другия предговор е почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Книгата със статии е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа. На премиерата й присъстваха и евродепутатът Илхан Кючюк, настоящи депутати и бивши министри от НДСВ.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
23
 
! Отговори
м преди 5 години
До Манчо Караалтъноваз правото да си оградя двора съм платил пари на общината и всяка година плащам данък !колко пари Негово Комарджийско Величество ще плати на Българския народ за Рила !?
22
2
 
24
 
! Отговори
Осман преди 5 години
В Ютуб има интервю на Кеворкян с него. Той нямал никакви претенции. Преди години...
21
25
 
1
 
! Отговори
Манчо Караалтънов преди 5 години
Искаме си Царя!
20
15
 
1
 
! Отговори
Манчо Караалтънов преди 5 години
До кАбе ти твоят двор ограждаш ли го или пускаш който си искаш да влиза, ааааа?
19
1
 
28
 
! Отговори
к преди 5 години
До Манчо Караалтъноваз пък си мислех че Рила принадлежи на Бългаския народ !?според теб Негово Комарджийско Величество има право да огради Рила и да къса билетчета за да ни пусне там, така ли !?
18
2
 
30
 
! Отговори
х преди 5 години
До Манчо Караалтъновпроблема е че Негово Комарджийско Величество не търси да изнудва "комунистите" (би ли ни обяснил кой са тези комунисти ?), а изнудва целия Български народ !Негово Комарджийско Величество не еднократно съди Българския народ в Страсбург !ПИТАМЕ:Какво направи Негово Комарджийско Величество за България !?
17
1
 
25
 
! Отговори
11 преди 5 години
Айде тоя пеницилин да си оди отдет е изпълзял. Дойде, видяхме го, разбрахме го, и сега е по-добре да си оди, докат не е отнесъл дебелия.
16
6
 
15
 
! Отговори
DO 26 преди 5 години
Само да ти напомня Факти - България беше приета в НАТО и ЕС по времето на БСП .
15
30
 
5
 
! Отговори
Манчо Караалтънов преди 5 години
Върнете Рила и Врана на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО - ЦАР СИМЕОН II бе , комунисти долни!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо е невъзпитано да стоиш пред хората със скръстени ръце. Скръстените ръце означават отбрана. От кого се отбранявате г-н Сакскобурготски-Кохари.
13
1
 
18
 
! Отговори
Осман преди 5 години
10 хиляди лева струват само чашите от вафлени кори на депутатите? Представяте ли си? Доган стана собственик на ТЕЦ. Една тиква щяла да се среща с Тръмп. Абе той един лаф на английски не знае. Ще се пули и ще мучи оня рижавия даже няма да си подаде ръката този арогантен пуяк.
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотТой първо трябва да си смени чипа с по-достоен, че в момента е един крадлив чип трето поколение.....
11
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са доказали, че ни с хан, ни с цар благоденстват. Най-добре им е било със султан
10
3
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Стига сте ни занимавали с тоя измислен цар !!!! Да си ходи и да не се връща повече !
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кого вече да баламоствате , м***pши крадливи. Марш от България откъдето сте дошли, Лобург, Готта, Неапол, Мадрид?
8
1
 
28
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Багдатските крадци са като Майка Тереза пред мадридският !!
7
2
 
38
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Целта му била България. Целта на този дърт комарджия са имотите. Държава с пет шест милиона население и всеки гледа да дере. Депутати пият кафе с вафлени чаши, този иска имоти. Няма ли да се появи някой Робин Худ по дяволите?
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нема такъв майтап. царо да земе да стане член на ДПС.
5
2
 
30
 
! Отговори
Башбачкатор преди 5 години
Този кой ще го впише в именника на българските царе?. И как е царувал?И аз искам да работя цар. На редовна смяна.
4
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският проект Симеон II за съжаление успя и забави развитието на България с минимум 2 десетилетия...