Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха,другарю ЗОЗО аз например си пиша от уютната ми стая за забавление ама като гледам минусите на антигадев коментари тролската дружина на БКП работи на пълни обороти,хахахаха по спокойно бе ще ви падне черното отпод ноктите от натискане на минуси.
156
0
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
155
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите гледам са силно Убидени на тема 5 зАба и нЕкОлко грама мозък,колко му беше последно одобрението на тоя на снимката а другари некАде 52% нещо ми се мота в главата,ми то разгром бе а нищо не върши.Борисов каквото и да дърдори поне НИКОГА НЕ ЧЕТЕ а Гадев трудно срича а още по-трудно чете иначе добре запомня скудоумията и словоблудствата на оня началника му на кабинета МУ,роденото в ИстАнбул комуниСче Христов.До Пилот-пише МОшеник не мушеник другарю.
154
18
 
20
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Айде скрий се най-сетне и спри да ръсиш мозък след мозък, дейбa и фатмакa селски дейбa! Пу, че тъпо, грозно, *** и дразнещо същество! Ако беше малко по-дразнещ, щеше да заприлича на Първата Дама - Деса Простакесa!
153
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
а, нещо се обърна срещу вас вотът, що така, колеги? :) нямате достатъчно тролерат ли? :) :) искайте от другаря Цвъ повече бюжет, все пак се хвалят с милиарди излишък :) :)
152
1
 
5
 
! Отговори
А прочетохте преди 5 години
Ли за фоторепортера Борислав Пенков?Много на често,не мислите ли?
151
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнението на Радев е по-маловажно от това на случайно камъче от пътя.
150
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю северозападнал,истина ли е че вече целият видински окръг е с население колкото град Благоевград??А според ненормалната ни статистика заплатите в Благоевградско са по-ниски и от тия във видинско,ххахахахха е защо така се изселвате бе другари,да не би защото сте НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ район в България,вие и другите Ора естете от Кутловица а.к.а Монтана бивш Михайловград!?Да не забравим и Враца къде гарга не каца.....
149
7
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Зозо. Не, приятелю, Олаф няма да ги уплаши. Още са послушни и изгодни за Брюксел и Вашенгтон!
148
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера гледах едни клипове за откриване на Лидл в Сърбия и направо истински бой за пилета,буквално още от склада ги разграбваха и не даваха на продавачите да ги занесат в залата за продажба.Такова чудо чак тук не се е видяло та по тоя повод понеже бяха повечето възрастни хора по-млади сърби изказваха възмущение и дори срам а някои коментари бяха по типично сръбски "духовити".300 човека,5 зъба и 200 грама мозък беше написал един сърбин,нашите червени са същите капацитети,как се спори с такова??
147
23
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Горкият ни "прецедент" - измъкнаха му комисионната за "Грипените" и сега газ пикае. Няма акъл за 2 стотинки. Все си мислех, че Ж. Желев е най тъпият ни президент ама имало и друг - още по-***. Ако от Позитано не му напишат речта, няма да може и две пприказки да върже.
146
21
 
12
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Даааа, позитанци пак излизат с подли номера, като ползват клонирани никове на хора, които мислят различно от тях - колко типично за мръссните червени манипулатори - "зозо", " месара", "Валери" и др. Но то си личи по коментарите кои са гадовете.
145
5
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
колеги, какво стана, готови ли сте за ОЛАФ, изгорихте ли документите? Да не сте забравили нещо, че като ви знам мозъчестите водачи... :) :)
144
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми за Радев, поредният ***, дето трябва да го търпим още някоя година
143
22
 
17
 
! Отговори
Президент-съединител преди 5 години
Кой ли му е писал пак "словото"?
142
20
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Real ЗозоАйде излизайте де, какво чакате? Ще стане по студено времето и ще ви тракат бастуните от мраз :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Смешни ***!!! Много се перите по форуми, а реално на площада 15 беззъби, 10 платени и 5 дето не знаят за какво са там!
141
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сетила се Мара да се побара...то убийството беше преди повече от седмица. Абе бавно пристигат депешите от Позитано до Дондуков .
140
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Радев за кво се бори, на никой не става ясно, за почивка в Дубай ли?
139
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рдев да си купи бурканче фастъчено масло в Лудл, да се изживее като американец, хахахха, червената герберушка рев радев, хахаха
138
10
 
19
 
! Отговори
Real Зозо преди 5 години
това, което ви се заформя, герберунчета, няма да може да го замажете с тролчета по форумите. Ще си хапнете дръвцето този път съвсем наистина :)