Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
17
 
17
 
! Отговори
Радев смешен преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
116
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълското недоразумение на военен съд и на телеграфен стълб с въже на врата да върти коремни!
115
19
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Моят президент! Много ядосва Герберските тролчета! Що така бе тролчета!? А иначе си го каза президента! Двоен аршин! Ами така си е! Редно беше след убийството.Да се появи министъра на ведомството.И да сподели какво се е случило и какво ще се направи! Нооо..да се появява 1 вия. бож боазин на "държавата" И да обещава "някакви пари" допълнително.Си беше чис пиар! И после да се кара на посланиците .Че много говорели! Както се кара на своите съпартийци.Няма как да стане!-:) Събужда се народа !
114
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** с чорапи, герой на Доньо Донев
113
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо, черен ПР с трупа на убитата си направиха умните и красивите шороши, не Президента.
112
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Гадев цяла седмица си правите политическа реклама върху трупа на тая брутално убита млада българка от един садистичен *** НЯМАТЕ ЛИ МАЛКО СЪВЕСТ ВИЕ ЧЕРВЕНИТЕ.....????Дори "умнокрасивия"Христо от ДайБългария последните дни млъкна след като изля един тон помия,нали са ви черна станция!!Вземи млъкни и ти на всяка манджа мерудийо,че смърдиш .
111
17
 
19
 
! Отговори
Наизустени фрази преди 5 години
Президентът без собствено мнение Румен Радев пак повтаря някакви наизустени фрази от своите съветници
110
10
 
17
 
! Отговори
Опорна точка преди 5 години
Комунистите все повтарят опорната си точка - дано се разпадне ЕС , че България да е по- слаба и по- лесно да я разграбят !
109
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ньет тавариш Гадьев,нямаше никакво огромно недоверие В ДАДЕНИЯ СЛУЧАЙ.Всеки РАЗУМЕН българин ПРЕДПОЛАГАШЕ КОЙ Е НАЙ-ВЕРОЯТНИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ и се оказа прав РАЗУМНИЯТ БЪЛГАРИН.Вие фтентичнодесните и автентичночервените ЗЛОБАРИ ПРОСТО ОКЛЕВЕТИХТЕ БЪЛГАРИЯ а тия които "много се загрижиха" показаха ИСТИНСКОТО СИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪЛГАРИТЕ-ЛИЦЕМЕРИ.Борисов заслужава ЗА ОТГОВОРА СИ САМО ПОЗДРАВЛЕНИЯ.Много пъти аз лично се вбесявам от негови думи и постъпки НО ТУК БЕШЕ ПРАВ.Червеносинята мъгла се ус/ра ПАК!
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държава, в която лъжата е поставена на пиедестал за какво доверие може да се говори. Чутовни лъжи от устата на властващите е извор на огромни злини. Лъжата е корена на всяко зло.
107
13
 
22
 
! Отговори
Президент празнодуме преди 5 години
Радев се оказа президент празнодумец - на всяко гърне мерудия !
106
13
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
И така, съжалявам, че обиждам президента в долния си коментар, но е недопустимо да трупаш евтин ПР на гърба на една ТРАГЕДИЯ! Можеше да излезе, като НЕзависим от Брюкселската илюминатска шайка и да заяви, че Мултикултурализма е провалена кауза и да очертае параметрите на етнопроблема с и неразривно свързаната с тях висока престъпност, той мрънка като коте! Защото утре убитите, недай Боже, могат да бъдат нашите и неговите близки! Стига прикриване на етнопроблема! НЕ на Мултикултурализма!
105
7
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Огромен дефицит на доверие в институциите! - "ДЕФИЦИТА" СИ ГО ИМА ОТ ВРЕМЕ ОНО, СЕГА САМО ЛЪСНА НА ПОКАЗ. РАДВАМ СЕ ЧЕ В ЕВРОПА Е ЯСНО КОЛКО БЕЗПОЛЕЗНИ И КОРУМПИРАНИ СА НАШИТЕ ИНСТИТУЦИИ. ТИКВА СМЕШНИЯ ТИ ПЛАЧ НИКОЙ НЕ Е ЗАБЛУДИЛ, ПЪК ТИ СИ ВЯРВАЙ.....
104
12
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Другарю генерал, ти главнокомандващ !!! Действай срещу мафията с армията !!!
103
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът Радев показа в каква ко.чи.на е превърната България за десетина години в ЕС ,но с управлението на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !
102
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Нашите политици има кой да ги пази и им е лесно да дават акъл, ама нека да идат да видвт как живеят последните българи по селата, сред черното море от шведи край тях. Страшно е. Скоро това море ще удави в кръв и градовете.
101
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тоя е същия като червените гадове, същите приказки, същото плюене.
100
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде и тоя реши да си пише актив като дежурните платените манипулатори!Те не са ли за разследване,да се гаврят със смърта на момичето за политически дивиденти?За какво призоваха близките й?" Направи добро на непознат"!Направи добро на човек е нужда!А тоя ,грозна работа!" огромен" ," безобразни" големи,големи лъжи и популизъм!
99
6
 
10
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
На теб всичко ти е ок нали??ровиш си по контейнерите,хапваш си,хапват и твойте гавроши покрай теб и сте супер...ами нормално мислищите хора как да живеят бе охльо...за тове ти е крив Радев,***...
98
5
 
2
 
! Отговори
До 160 Сат преди 5 години
А теб са те обрали с лъжица от килима и са те натикали в оная мазна утроба...и оооо чудооо,появил си се ти. .нищото...