Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!

Сега било важно МВР и съдът да покажат, че има наказания
293
Радев за убитата Вики: Огромен дефицит на доверие в институциите!
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев смята, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Още по темата
Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на убитата от 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия.

"Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот”, посочи държавният глава, цитиран от bTV.

"Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона”, категоричен беше Радев.

Президентът разкритикува институциите и заради строителната компания "Джи Пи груп", която е наложен  запор и блокиран превод от 14 милиона евро заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Радев този проблем поражда въпроса къде са държавните и обществените институции и къде е съдебната система.

"Виждаме, че имаме сериозен проблем . Това, от една страна, са високите цени, а от друга – безобразното качество и по пътищата, и дори в центъра на София. За решаването на този проблем трябва да има политическа воля, но не само политическа воля за изваждане на една фирма или за нейното пускане за участие в обществени поръчки и то при вече сключени договори. Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система. Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които да са в ежедневието на всяко едно управление, а не накрая, когато вече е ясно, че има проблеми. Нека да видим защо се стига до тези проблеми“, отсече той.

Президентът коментира и намерението на БСП да внесе вот на недоверие срещу кабинета заради готвената реформа в здравеопазването.

Според него внасянето на един вот невинаги означава, че основната цел на опозицията е сваляне на правителството.

За Радев е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си умрял не знаеш,че си мъртъв...трудно е само за останалите! Същото е и когато си ***!
96
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХорозовАм то щом в центьра на София демек в столица пьтищата са зле, няма смисьл да говорим за останалите бьлгарски градове като стара загора нова загора варна конго монго анасьньн амь и тнт....
95
14
 
19
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
94
15
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Крадецът (Радев) вика "Дръжте крадеца!"
93
9
 
17
 
! Отговори
Сат преди 5 години
Просто този тапа нар повтаря 1:1 говоренето на умствено болния си съветник - полуруснака-полупрофесор и българомразец и половина. За гни дата Иво Христов иде реч.
92
3
 
6
 
! Отговори
марто преди 5 години
Той не знае какво са *** и тяхното самосъзнание спрямо българите и България изобщо
91
4
 
6
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Боли ме сапа за тая псевдо журналистка...журналисти в бг нема.по долни са от политиците..и с какво е повече тази от редовият гражданин..има убийства не се споменават дори..
90
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква градивна критика,бе 98?Това е злоупотреба с общественото мнение!То може да има някаква степен на недоверие,но чак " огромна" е спекулация!И кои са институциите,президентството не е ли институция?Вместо да порицае грандажийската платена групировка която тиражира лъжи преди разследването в световни медии,във хибридни платени сайтове,за какво го правят,за " добро" ли?Абсурд,целта е дестабилизация,за да се намърдат някакви *** във властта!Такива хора ли искате да управляват,пак задкулисие?
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 108Хм....не мога! ;-))) Може Герберопочитателите ще могат. Хайде Гербери, посочете положителните неща, които ГЕРБ са направили за стратата!
88
1
 
9
 
! Отговори
До 106 преди 5 години
Ко да ти обеденява на теб бе ...чек с милион не искаш ли..
87
8
 
9
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Дреме ми за убитата журналистка...когато убият редови гражданин защо няма такъв отзвук...никакви журналисти няма,всички са платени мекерета,който им плати за него пишат..
86
1
 
5
 
! Отговори
До 107 преди 5 години
Изтъкни ги, ако можеш :)
85
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Запад когато критикуват посочват и положителните и отрицателните неща - 50/50 %. Това е грешката на Президента. Когато критикува е добре да изтъкне и положителните неща.
84
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Радев задачата е да обединява, да мотивира, да мобилизира, да окуражава, да посочва решения за проблемите на българския народ, а не само да ги констатира.На народът не му е нужен Президент-статист, чиято Институция най-много допринася за недоверието и разрухата на държавността !
83
15
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Пътищата може да не са идеални, но да ги наречеш безобразни, трябва да си пълен мало умник.
82
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите приемат критиката като обида, премат лично нещата, там им е грешката. Ако малко се вслушваха и работеха по слабостите си, вместо да се активират в оплюване на опонентите си, щяха да спечелят повече електорат.
81
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това със сигурност е най-скапания президент, който можеше да имаме. Е6ати черногледеца...
80
4
 
13
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 98Нищо не разбираш от политика.Всички можем да критикуваме но Президента е в позиция и да предлага решения които да бъдат чути.Бляблябля.Докога
79
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типичен ***, само плюене до дупка.
78
3
 
4
 
! Отговори
Alex преди 5 години
До БГВярно е. Желю,Стоянов,Трипера и Росица направиха грандиозни добрини за България.