Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов

Ако действал силово щял, да хвърли страната в хаос
Обновена: 22 окт 2018 16:18 | 22 окт 2018 15:23, Камелия Цветанова
371
Скандал, не скандал... Борисов няма да иска оставка на Симеонов
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че няма да иска оставката на вицето си Валери Симеонов, защото това би означавало да хвърли страната в хаос.

Още по темата

Той е на посещение в ОАЕ и оттам коментира поредните скандали в "Обединени патриоти". Сред крехкото примирие, което постигнаха лидерът на "Атака" Волен Сидеров и Симеонов през септември, страстите отново се нажежиха заради изказването на вицето по адрес на протестиращите майка на деца с увреждания.

Симеонов ги наречи "кресливи", а децата им - "уж болни", което изкараха на протест под прозорците на властта не само майките и провокира Сидеров да поиска незабавно свикване на Коалиционния съвет на ГЕРБ-Обединени патриоти, в което премиерът да се включи с конферентна връзка от Дубай и да бъде разгледан въпросът с "недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер".

Борисов обаче предупреди, че това е опасно.

"Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне", коментира той, цитиран от "24 часа".

Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

"По-сложно е отколкото изглежда, но мое еднолично решение не би имало правна стойност. Разбирам, че между Волен Сидеров и Валери Симеонов има огромно напрежение, но те трябва да си решат вътрешно отношенията", настоя Борисов.

Той допълни, че от името на Симеонов не може да поеме ангажимент и вече е изразил възмущението си от казаните от него две думи, които са обидили майките с деца с увреждания.

"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.

На бележка от журналист, че Волен Сидеров искал конферентна връзка премиерът отсече: "Аз имам телефон, нека ми се обади".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
33
 
! Отговори
Бг преди 5 години
От сега нататък започва агонията на правителството.Всеки ден ще е мъка и ще се напомня днешната грешка.
29
3
 
40
 
! Отговори
До ББ, тиквата преди 5 години
Тук въпросът не е на управление или не а въпрос на морал или не, зачитане на човешките права и принципност. Въпросът е далеч по-важен от това дали някой има правно основание да иска оставка или не. Въпросът е, че сигналът който давате на народа е, че и да протестира и да не протестира, резултат няма, защото коалиция тва, коалиция онова, дрън, дрън. Или има морал и принципи или не. Това е.
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господинчето от снимката което яростно сочи с пръстче, всъщност трепери от страх за себе си.
27
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън", коментира премиера.БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ!! ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!! И КАК НИ ПРИЕМАТ НАВЪН?!?
26
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво значи това? Всеки може да прави каквото си иска Бойко няма да му каже нищо защото видиш ли можело да има нови избори... Борисов. УсрАа са.
25
2
 
44
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Не му е лесно. Горкият той! Стискал зъби!!! Истински държавник. Дори и от речникът му личи колко му е сивото вещество. А за тея дето 3пъти гласуваха за това недоразумение просто думите са излишни. Статистиката говори.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нахрани кучетата с паржоли и се махай...Същия си като него...
23
4
 
33
 
! Отговори
Един преди 5 години
Бойко падна в капана.
22
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тенджерата вече ври тоя не разбра ли, че колкото по-късно си отидат толкова по-зле ще е за тях, а може и пердах да хапнат. Да си спомни, ако има с какво как червените кършеха ръце преди време в парламента когато на народа му изби бушона.
21
4
 
35
 
! Отговори
:):) преди 5 години
грешка след грешка....а иде зима...
20
5
 
44
 
! Отговори
а преди 5 години
Валерката го държи здраво за макарите, а Баце го е страх да го срита !
19
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лош ход Бойко това ще ти струва много...
18
5
 
45
 
! Отговори
позор преди 5 години
Тя и страната сега е в хаос и беззаконие,заради оставането на власт Борисов се подигра с хората.
17
3
 
33
 
! Отговори
Поклон пред Радой преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака. Радой Ралин
16
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, страхливец!!!Ами, да излезе наглеца Симеонов и да започва да обижда всички социални групи в обществото...и да не го пипаме...че да не наставало хаос в държавата!!!Егатии логиката!!!А, в момента, няма ли хаос?? Няма ли напрежение след простотиите на Симеонов??
15
8
 
65
 
! Отговори
Срамно е! преди 5 години
Всички гласували за ГЕРБ трябва да запомнят добре какво са причинили на децата си и на Родината си. Пред поредната коалиция на ГЕРБ, бледнее дори тази на БСП и Доган ***!
14
5
 
45
 
! Отговори
, преди 5 години
Голяма грешка г-н Борисов.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Armeiskiat bg teater topli sarcata na bulgarite za novite bg izstrebiteli....pusnali sa zaglushiteli na radiomalchanieto v korupcionnite offshorni armeiski bg targovii...s priklek...
12
3
 
52
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Пази божеот неканен гост,от гнил мост иот човек *** на висок пост
11
2
 
45
 
! Отговори
алоо преди 5 години
"мое еднолично решение не би имало правна стойност"- малииии,почнахме да говорим ентелигентно......