"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
19
 
! Отговори
Сериозно преди 5 години
Да се връща Станишев, той е много по-интелигентен отколкото пожарникаря Бойко.Сега чакам 1 000000 минуса, защото е час-пик на платените гербери. Да знаете мутрата ще ви прецака и няма да ви плати, ама вярвайте му като на царя. Бойко се чуди какви данъци да измисли, ама вие вярвайте му.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази манипулация ,разбира се, не е вярна, ако беше Бойко щеше да направи като преди 2г. и да разкара патридиотите! Опитват се да ни внушават! Стабилност, нямало нужда от избори и т.н. А тогава имаше... А де? Кога лъжете?
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненормални съветски ***, губите си времето, Бог Бойко ще ви помете на избори.
27
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СЛАВЧО ЩЕ ВЗЕМЕ ПОНЕ 10% САМО НА КОНЦЕРТА МУ ОТИДОХА 50 ХИЛЯДИ ДУШИ!НО АЗ НЕ БЪРЗАМ !!ЕВРО ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2014-ТА ПОКАЗАХА ДОСТА ТОЧНО КОЙ КОЛКО ЩЕ ИМА КАТО ПРОЦЕНТИ ПРИ ЕДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТОГАВА ГЛАСУВАХА САМО 2 МИЛИОНА СЕ ВИДЯ КОЙ ЗА КОГО Е !ЕВРО ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ 2019-ТА ЩЕ ПОКАЖАТ ТОЧНО КОЙ КОЛКО ЩЕ ИМА!НА БОРИСОВ МУ ОСТАВА ОЩЕ ПОЛОВИН ГОДИНА ДА ГО ТЪРПИМ!
26
4
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Днес тук е построен, най-уродливия комунизъм - Бойковизъмът.Култа към Бойко е по-голям от този, на предни персони.
25
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименПостроеното за всички тия 30г демокрация я има 20% от построеното за 45г комунизъм,я не.Единствено при магистралите бе подминато и то чак в последните 2 години.Колко да е построил Боко?
24
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари червени при истинските избори ГЕРБ ще има двойно по голям резултат от БСП . Радваме се , че др. Нинова е водач и с умните си приказки и действия ще приключи с партията наречена БСП.
23
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На коментар 15, точно за 5 секунди бяха сложени 7 минуса! Ясно е като бял ден, че са впрегнати всички ттролове на Герб за да спасят Бойко!
22
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всички избори болшинството от ромите, селяните и неграмотните гласуват за БСП и това е лесно проверяем факт. И това си е нормално и насаякъде е така - интелигентните хора гласуват за десни партии. Професионалистите и експертите гласуват за десни партии. Вляво са лаладжиите и тези, които разчитат на безплатен обяд.
21
0
 
1
 
! Отговори
Ким CNN Чер-Вен преди 5 години
При мен нЕма лабаво.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно ще си тръгнат! Има още за крадене. Само протест на паветата може да ги събори.
19
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Социологията определено не е точна наука...Особено когато е стимулирана по подходящ начин.Интересно защо няма проучване колко биха гласували за един нов политически проект?Щото създаването му е въпрос на няколко месеца,а може и да е вече готов.Съвсем очевидно е,че ГЕРБ е напълно изчерпан и е логично да му се намери заместник.И не става въпрос за несериозни неща като Бареков и Марешки.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То се вижда, че искат да спасят Бокича :))), само че ще дойдат истинските избори и тогава ще се види че Царя е гол!:)))
17
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Бойко се построи толкова колкото не се построило за последните 50 години, факт.
16
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълна лъжа, цяла България мрази Герб, всички българи виждат до къде ни докараха Бойко и Компания! Това не е възможно!
15
7
 
31
 
! Отговори
Мдаааа преди 5 години
Всички медии са впрегнати за вдигане рейтинга на Борисов! Цялата държава ври и кипи и изведнъж хоп, Герб първа политическа сила! Вярно е че българите са мазохисти, но това е прекалено!
14
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ще ви се повишат доходите когато дойде крадлата Нинова на власт?
13
10
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
ПОнеже интернет е свобода,не е само вашия сайт.Много добре знаем,че ГРОб е 2-ра политическа сила,след реалните проучвания.Проблема е,че дори 2-ри тука не се отчита на шведите гласа.Никой не влиза в махалите да проучва.А като дойдат избори,този електорат ще е активиран да гласува за ГРОб с откраднати от нас пари!!!Е,не го казват никога това.
12
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме съмнява, че Герб едва ли имат повече от 12%, за да дават еднакви резултати! Отново ми се струва, че се опитват да лъскат имиджа Боко! Снощи при Слави другарски съд плюха дружно по Президента, и това ме навежда на мисълта за мащабна кампания за спасение на Бойко!
11
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато падне сегашното управление, на протестиращите кой им е обещавал някакъв по-висок стандарт на живот, намаляване на разходите и цените и увеличаване на доходите? Нещо съм пропуснал тия убавци.