"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
2
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мачкай, Бойко!
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните лъжи, то на изборите ще се види, кой къде е.
188
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Стига с тоя гроб вече..
187
2
 
6
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Това проучване е поредната заблуда на Българският народ,, Каквото и да ни замаяват трябва да ни поддаваме, ГЕРБ може и да са направили много за България, но имат и непростими грешки, Първата е- със случая Севиринчо, Втората е случая с Шарково, и не напоследно място вдигане цените на лекарства ,на ток, на парно, на хляба, и т.н.
186
0
 
8
 
! Отговори
нищо верно преди 5 години
Проучванията , стават по телефоните и се звъни на определени хора , за да се получават "определени и планирани отговори"!ПРОУЧВАНИЯТА --СА ПЪЛНО МЕНТЕ!!!
185
2
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ:СЛЕД ВСЯКА МЕДИЙНА АКЦИЯ И АКТИВИРАНЕ НА БКП/БСП ----ВЕДНАГА В ОБЩИЯ ХОР , СЕ ВКЛЮЧВА И СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ Т.Н. "ПРОУЧВАНИЯ" , В КОИТО , ПОЧВА ДА СЕ ОБРАБОТВАТ МОЗЪЦИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ !!!ТОВА МУ СЕ ВИКА ---КОМУНИСТИЧЕСКА И ЛЕВИЧАРСКА ПРОПАГАНДА "ОТ РУСКИ ТИП""!НЕ НАМ...НЕ НАМ.....ХА,ХА,ХААААААААААНЕ СМЕ ОТ ВЧЕРА!!!!!
184
2
 
4
 
! Отговори
L. преди 5 години
Не че нещо, ама гледах едни други проучвания наскоро с Демократична България на 3.2% от всички гласове и над 5.8% от гласуващите.Ясно е каква е идята на "Тренд" - да се избие надеждата на хората. Абе, пичове, Да БГ и ДСБ заедно направиха 6% на предните избори, къде отписвате :D :D :D
183
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗДРАВА БОРБА С ЧЕРВЕНАТА БАНДИТСКА ШАЙКА, КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКО НЕЗАКОННО- ТРЕНДОВЕ, МРЕНДОВЕ- АЛА БАЛА- НЯМА ДА СА ДАВАТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ЧЕРВЕНА ШАЙКА- ОБРАЛА И УНИЩОЖИЛА ВСИЧКО ДО КАКВО СА СЕ ДОМОГНАЛИ- КРАДЦИ.
182
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЪ КА ШИ ВОДИ ГЕРБ- НАЛИ АГЕНЦИЯТА НА ЧЕРВЕНИЯ МИЛИОНЕР ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНОТО БЮРО НА БСП- РЕЧИ ГЕРБ НА 2 МЯСТО- БЕСЕПЕТУ НА ПЪРВУ- ДА СА РАЗБЕРЕТЕ КАК ДА ЛЪЖЕТЕ....
181
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка". 28% добра оценка? Интересно колко процента одобрение ще са лоша оценка за този политолог.А на графиките, които показваше по телевизията, даже процентите бяха разменени. Явно не ги е погледнал, преди да излезе да ги показва.
180
0
 
18
 
! Отговори
До Българин преди 5 години
Кой гласува закона на Пеевски за медиите,кой гласува закона на ДПС за КГБ,кой гласува ТЕЦ Варна да го купи Доган за 3500лв?Ами ГЕРБ!Е,каква е коалицията и кой е на власт?
179
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социлозите пак ли промиват общественото съзнание коя партия е по- по- най-...
178
1
 
10
 
! Отговори
До 204 преди 5 години
Ха, ха, че да не би дпс да подари три енергийни проекта на Ердоган! Направо сте смешни! Помежду другото аз съм Българин!
177
5
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За нас като българи е важно ДПС на не се доближава до властта, че след техите управления в учебницие пишеше турско присъствие, Васил Левски бил гонен от полицията и пр. Освен това Доган се превърна в милионер и се източиха милиарди от проекти като Цанков камък и водното огледало в Кърджали.
176
1
 
5
 
! Отговори
Явно преди 5 години
За патриотите, това реално е формацията без продажниците от Атака.
175
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова зор, толкова организации и ангажименти от страна на русофилските кръгове и руското посолство и лично на негово високо превъзходителство посоль Макаров и пак тренда не ще да наклони към русофилския метеж и не ще. След такава мощна намеса във вътрешните работи на България от страна на Русия никакъв положителен резултат макар и руските метежници никой от властите да не ги притеснява ни най-малко да си вършат подмолната работа. Такъв кутсуз русофилщината не помни през последните 140 години.
174
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите сега ще отнесат дебелия от Нинова. След като включи допълнителния руски и русофилски контингент лyмпени в протестите гребавите съвсем ще се изгербят. Тренда ще се забие ниско под кръста на Борисов.
173
16
 
5
 
! Отговори
Бу преди 5 години
ГЕРБ победа! Не може някакви маргинали да ми определят начина на живот Те дори не си дават сметка, че който и да дойде на власт пак ще си останат на дъното, защото са свикнали цял живот да разчитат на държавата и сега пак Бойко трябвало да им вдигне заплатите нищо че държавата не им е работодател Или пък са добре нахъсвани да протестират защото другарите вече вият за властта, просто сега както има пари в бюджета добре ще им дойде, ще ги изпапат за няма и година и след това сценария е ясен
172
0
 
15
 
! Отговори
глупости!! преди 5 години
Тия трендове се заплащат!!!КОМУ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЯСНО , ЧЕ СОЦИОЛОГИЯТА Е НАЙ-ПРОДАЖНАТА НАУКА ??!!!И , АЗ ДА СИ ПЛАТЯ .... И МОЯ РЕИТИНГ ЩЕ ЛИТНЕ ДО НЕБЕТО!/ ...абсолютни манипулации...."чисто Райчевски".../
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.-Напълно вярно, над 50% няма да стъпят там.Гласуващите са предимно - бюджетни служители (купени бяха полицаи, съдии и даскали), евентуално техните раднини, както и фанатични "твърди ядра". Всичко друго, на което малко отмалко "горе му се движи нещо" и имат останала поне капка достойнство - отдавна не стъпват на избори