Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!

Не било важно обаче какво иска тя, а дали обществото има нужда от него
Обновена: 15 дек 2018 21:10 | 15 дек 2018 21:05,
231
Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съпругата на президента Десислава Радева призна в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

Още по темата

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.", каза Радева пред Мартин Карбовски в предаването му по bTV.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

"Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно", добави тя.

Тя коментира и случая през февруари, когато служители на жандармерията спряха за проверка автомобила на НСО, в който тя се вози. По думите й не е ясно какво е предизвикало проверката, а темата била представена провокативно в медиите.

Радева обясни и че няма помощници в резиденция "Калина", в която живее президентското семейство. Тя настоя и че за всички нейни тоалети, прически и грим се плаща от семейния бюджет, който пък се формирал единствено от заплатата на президента.

За себе си Радева разказа, че е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга.

В София дошла 1989 година, искала да кандидатства журналистика, но се отказала от мечтата си.

"Майка ми ми намери работа в единствената в България рибоконсервна фабрика. На 19 години всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учеха да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: "Нищо няма да стане от теб", разкри Радева.

"Със Слави Трифонов се познаваме от 90-та година от Студентски град. Доведе го моята съквартирантка, която се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола в стаята. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам", разказа още първата дама.

С Румен Радев пък се познавали вече от 31 години.

"Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц", разказа още тя.

Десислава Радева обаче призна, че голямата любов на Румен Радев са изтребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БизнесменТака е българинът е непълноценен работник защото вие му плащате около 20% от това което бихте плащали на западен работник.
66
2
 
6
 
! Отговори
До 31 Боко: преди 5 години
о 13. Ами като имаш други интереси и ценности и не си осведомен, защо коментираш по този начин? Ей така се раждат фалшивите новини и за острови, и за палати в Барселона, и за парцели на Марс.========Борис е един напълно неук и елементарен човек. Това не се дължи на никакви фалшиви новини.След като включва в биографията си Докторска степен, той е длъжен да публикува "научния си труд", с който е придобил тази степен и този труд/дисертация ДА БЪДЕ ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ В ИНТЕРНЕТ.Дай ми линк!
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази боже от бедни роднини- риба,сланина,чесън...! Радева изглежда се хвали с миналото си и бърка! Тези историйки ако ги разкаже на някоя вечеря в Белия дом например или в Париж доста клюки ще паднат!
64
1
 
7
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Абсолютно съгласен за *** с голямо его. За него няма авторитети. Всички са маскари и туй го прави щастлив. Хората от успешните народи мислят за себе си. Мислят за града си. Мислят за щата, губернията, окръга и мислят за страната.Варварите гледат да са наядени, напоени и мразят да мислят.От друга страна туй е селекция. Всичко малко по инакомислещо, което не бяга е убивано.
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне да не беше казвала за сланината,рибата и етикетите! На всичко отгоре манекенка после! Е това го чете и превежда цял свят! Ужас и срам!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът на българина е че е комплесар с голямо его. За него няма авторитети. Той иска тия които го управляват да са прости и неуки. Само така си живее щастлив в собствената малка кочинка, къде по хубаво прасе от самият него няма.
61
2
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До АнонименОтново да ти припомня.. направи си фирма, вземи си нашенци работници и след като мине една година ела да си подраскаме някъде публично и тогава ще имаш право да говориш. За да имаш база за сравнение, трябва да си опитал и хляба и а'кото... тогава ще познаваш вкуса и на двете. Хляб в България и хляб в -Х- страната не те прави компетентен относно вкуса на а'кото!
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тая всички май сме риби!
59
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под тази статия се напълни с преуспели милионери. Що токава кибичитe тук? А аз работя в НАСА и съм женен за Мис Свят. Истината ви казвам!
58
3
 
11
 
! Отговори
читател преди 5 години
Имах една позната, много нежна и красива, но силно ощетена в умствените способности.Исках да се покажа и я поканих при условие че само ще се усмихва и нищо няма да казва.Беше чудесно и всички ми завиждаха.
57
10
 
7
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До До бизнесменОбещавам заплата от 2000 чисти за редене на стелажи но няма да сядаш през 7.5 часа + 2 допълнителни всеки ден 5 дни в седмицата и Събота 7.5 часа. Така ще взимаш повече от леля Пенка от 850лв но ще бъдеш под наблюдение и за всяка скатана минута ще има удръжка, описана в договора! Да не стане накрая, че жената звъннала, съседа му умряло кучето и на канала на лелята протекъл.... БКП годините и любимите ни филми от това време свършиха... с да краднем матр'иал да направим виличка...
56
5
 
2
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До Анонимен7.5 часа работни от които 3 часа подрежда, 3 часа се оглежда и сплетничи как на леля Пенка заплатата била 850лв а работела по-малко от него и шефа печелел на гърба му... Да не влизам в детайли за шефа, че ще пишем много до изгрев... :)
55
2
 
11
 
! Отговори
До бизнесмен преди 5 години
А колкоплащаш тука и колко им плащат там. А защо пък не пробваш да приравниш заплатите и да видиш какво ще стане!? Аз ще ти кажа...ами ще се избият хората да ти бачкат за европейски заплати, ей това ще стане. Като даваш трици ще ловиш прасета баце, дори и 50 фирми да имаш.
54
3
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До АнонименТе и "колегите" които събират контейнерите работят спрямо техните колеги, които взимат по 5 в другите страни, въпроса е защо? То и приятелчето което реди стелажите в Лондон 15 часа + Събота взима по 9.5 паунда на час и казва мога да изкарвам и още но реших да оставя Неделя почивна и по някой друг час да се видя с приятели.... Сега му направи сметка на приходите и разходите (300 паунда на месец наем в комуна) към то другото приятелче със собственият апартамент и заплата 800лв и
53
3
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Бизнесмена, номер 56, говори самата истина. Колкото и нелицеприятна да е тя!
52
17
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Деси Радева ми чупи ***. Уважавам президента Радев, като умен и сдържан мъж, но Деси трябва само да е усмихва, да стои до мъжа си, да стъпва гордо и да не издава дори една сричка. Да взима пример от жената на Тръмп. Иначе, тя е представителна, красива дама, която става само за ....., за нищо друго. Нищо лично и да ме прощава г-н Радев, имам най- добри чувства към него.
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тези глупости за ефективността и производителността не ми скачайте. Аз съм моряк и работя по същият начин, както работех и при българин собственик, ама сега взимам петорна заплата. Така че домусчийските партенки си ги моришете в парламента.
50
4
 
1
 
! Отговори
Онзи преди 5 години
До АнонименУправляваш ли хора? Имаш ли собствен бизнес? Ако отговора е не, тогава не задавай въпроси на чийто отговор няма да разбереш. Ако ли пък да - имаш, тогава.... странно защо задаваш въпрос чийто отговор трябва да знаеш!
49
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно Радев отдавна не и е давал секс.
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОбясни какво означава ефективно? Западняците работят толкова ефективно, че натрупаха планини от дългове и сега палят Париж.