Тясно му на Радев на "Дондуков" 2, искал да управлява

Имал шансове, ако си направел партия, но тя щяла да ощети БСП
Обновена: 28 яну 2019 21:54 | 28 яну 2019 21:13, Екип на Bulgaria On Air
261

Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и парламента при отчета на втората година от мандата си.
Още по темата

Държавният глава поиска радикална промяна на политическата среда и стила на управление и определи ситуацията у нас като "критична".

"Радев учи добре наизуст, но му липсва политически рефлекс. Добър играч е когато има режисиран сценарий. Това проличава в живата връзка с журналистите. Той иска да бъде политик, но няма политическата интуиция. Той анонсира политическия си проект. Изцяло ми прилича на Първанов с АБВ. Корупцията сега е продукт на прехода. Тя е болест на демокрацията. Радев постоянно прокламира тезите на Путин за ЕС, за САЩ. На БСП ѝ е много трудно да спадне към християнската консервативна руска идеология. Говорим за сблъсък на олигарси и доктрини в БСП", отбеляза политологът Цветанка Андреева.

"Напоследък президентът се заявява като алтернатива на управлението. Иска му се да бъде коректив не само от президентската трибуна. Той иска да управлява. Комисията, която с негов декрет ще се формира, има функцията на коректив. БСП е обективна към момента – не могат да надскочат електоралния таван от 900 000 гласа. Хората биха гласували за Радев, ако се появи с нова партия с хора, които преди това не са били в парламента. Това ще бъде задължително в ущърб на БСП. Клиентелизмът и шуробаджанащината са маниер на обществото ни от векове. Това няма да се промени със смяна на управлението. Който и да дойде на власт – ще виждаме същите неща", категоричен бе политологът доц. Стойчо Стойчев.

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и малката коалиция в управлението "Обединени патриоти". Според Андреева те доказаха, че действат ефективно в предизборно време. "Там проблемът е по-скоро кой да оглави дружината на войводите", поясни още тя.

"Социологическите изследвания не могат да уловят, когато хората гласуват за партията, от която е работодателят им. От 2009 г. насам, ГЕРБ не пада под милион гласа, а БСП не се качва над 900 000 гласа. Тази разлика може да се стопи, ако се случи много тежък проблем за цялата държава. Това в момента не го наблюдаваме. В България много трудно някоя партия би продала жена за политик – това ни е манталитета", добави доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом един пожарникар може да ни управлява(да ни пази господ повече да не се случва)защо да не може един военен пилот с отлична диплома от две военни академии и 4 езика.
166
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не му е тясно на Дондуков 2.Но щом и на него му писна от герберската простотия,считайте колко е зле положението.
165
18
 
27
 
! Отговори
човек от народа преди 5 години
Значи ние плащаме заплата на президента да върши работа, а от отчета не разбрахме какво е свърщшил за тези две години. По едно време щеше да се бори с корупцията, ама май му се е усладило. Сигурно затова беше направил едно вето.Разбрахме че се занимава с частпром - създаване на собствена партия.Ами да си подава оставката и да заработва частно. Защо ще харчи народната пара?
164
19
 
21
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 5 години
Пази боже от некадърен пилот .Държава да управлява.Това не е блатото в което е расъл.Нито селцето на лъжата или тъпата острилка.Да си надене един капот на главата и да поема към блатото си
163
17
 
25
 
! Отговори
Колкото преди 5 години
Републиката ни е Народна, толкоз и Президентчето! Преди 5 години се биеше в гърдите че е пилотирал Ф-16 и го изкарваше чудо на техниката, сега не го харесвал!
162
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗа себе си в множествено число, като кралете..... хахахахахаГербаджийчета - бегом във външния клозет, клякате и пак напъвате, че тук не ви се получава хаххахаха
161
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилотите на файтони навремето са се наричали файтонджии , пилотите на таксита се наричат таксиджии . Тази прослойка не блести с особени качества ,така че акъл от файтонджия на самолет не щем.
160
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе премиЕро скоро не са ли го пърцали в Симитли?Не е ли звънял скоро на директора на митниците да ходатайства на такива като Мишо Бирата?
159
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "политолози" са едни нищоправници, които се опитват да ни учат как да мислим - загубена кауза. Ама иначе захлебват прилично на наш гръб. Чудя се защо телевизиите ги канят толкова често, а вероятно и доста им плащат!
158
31
 
19
 
! Отговори
чичо преди 5 години
най добрия и сполучлив НАРОДЕН ПРЕЗИДЕНТ !!!!!
157
18
 
31
 
! Отговори
Dessi R. преди 5 години
само не се разбра какво е отчел да е свършил господина като Президент, за което все пак ние плащаме. Май-май парите отиват на вятъра....
156
18
 
37
 
! Отговори
Радин преди 5 години
Президента само приказва,което не е толкова трудно,когато ти пишат речите,но на дела нищо особено не е свършил! Слаба фигура е,плюе само ГЕРБ,не можа да се откъсне от партията,която го е издигнала и явно защитава нейните и на шепата русофили интереси! Не може да обедини целия народ,понеже няма нужния потенциал.
155
15
 
31
 
! Отговори
Преди преди 5 години
2 години от входа му не го знаеха, сега ще става Стефан Стамболов!?! Винаги се обяснява колко е зле и се появява един Спасител!
154
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска да управлява. Защо да не управлява като гледа един *** шофьор на автобус във Венецуела как управлява и на нашия шофьор на самолет му идват мераците.
153
24
 
17
 
! Отговори
промо преди 5 години
мда, и народа иска това, писна ни да живеем мизерно !
152
1
 
7
 
! Отговори
касиер преди 5 години
Приключвайте.Започнахме да даваме заплатите.
151
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото си спомням,бай боби беше казал,че се е учил от бай тош,докато го е охранявал.
150
19
 
36
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Дори едно *** да бяхме сложили за президент повече работа и авторитет щеше да има! Тази клепоуха фуражка е срам за държавата ни! Време е за първия импийчмънт !
149
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До радев за смях...Е,не фсеки може да е футболер шкембелия
148
11
 
17
 
! Отговори
Успех?!? преди 5 години
Имал шансове за успех, видиш ли, ама щял да ощети БСП. И какво му пука? Но им дължи лоялност човекът.