Тясно му на Радев на "Дондуков" 2, искал да управлява

Имал шансове, ако си направел партия, но тя щяла да ощети БСП
Обновена: 28 яну 2019 21:54 | 28 яну 2019 21:13, Екип на Bulgaria On Air
261

Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и парламента при отчета на втората година от мандата си.
Още по темата

Държавният глава поиска радикална промяна на политическата среда и стила на управление и определи ситуацията у нас като "критична".

"Радев учи добре наизуст, но му липсва политически рефлекс. Добър играч е когато има режисиран сценарий. Това проличава в живата връзка с журналистите. Той иска да бъде политик, но няма политическата интуиция. Той анонсира политическия си проект. Изцяло ми прилича на Първанов с АБВ. Корупцията сега е продукт на прехода. Тя е болест на демокрацията. Радев постоянно прокламира тезите на Путин за ЕС, за САЩ. На БСП ѝ е много трудно да спадне към християнската консервативна руска идеология. Говорим за сблъсък на олигарси и доктрини в БСП", отбеляза политологът Цветанка Андреева.

"Напоследък президентът се заявява като алтернатива на управлението. Иска му се да бъде коректив не само от президентската трибуна. Той иска да управлява. Комисията, която с негов декрет ще се формира, има функцията на коректив. БСП е обективна към момента – не могат да надскочат електоралния таван от 900 000 гласа. Хората биха гласували за Радев, ако се появи с нова партия с хора, които преди това не са били в парламента. Това ще бъде задължително в ущърб на БСП. Клиентелизмът и шуробаджанащината са маниер на обществото ни от векове. Това няма да се промени със смяна на управлението. Който и да дойде на власт – ще виждаме същите неща", категоричен бе политологът доц. Стойчо Стойчев.

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и малката коалиция в управлението "Обединени патриоти". Според Андреева те доказаха, че действат ефективно в предизборно време. "Там проблемът е по-скоро кой да оглави дружината на войводите", поясни още тя.

"Социологическите изследвания не могат да уловят, когато хората гласуват за партията, от която е работодателят им. От 2009 г. насам, ГЕРБ не пада под милион гласа, а БСП не се качва над 900 000 гласа. Тази разлика може да се стопи, ако се случи много тежък проблем за цялата държава. Това в момента не го наблюдаваме. В България много трудно някоя партия би продала жена за политик – това ни е манталитета", добави доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента ви е човек без морал, назначил метресата си на два договора. През краткото си време с някаква власт реши да се нагуши с едни комисионни.
126
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гангстерите за Европейско Разграбване на България пикаят газ от вчера хахахахахахахахахахахахахха
125
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нужно е да е по арогантен и циничен спрямо управляващите, а не да прави обективни констатации и анализи в академичен стил, сякаш е на научна конференция! Мачовщината, а не истината и възпитанието е водеща за рейтинга! Поне колкото герберастите трябва да се постарае да в хашлашкото говорене! Не отговаряш за нищо! Тегли им една майна в синхрон с народния гняв!
124
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 146 Президентът е карал Миг-29, ако поиска ще кара и Ф-16, а ти караш на баба си хвърчилото. Коя страна няма президент, че ти ще ни поучаваш. Президентът трябва да има по-големи пълномощия, защото се избира пряко от народа. А Радев има и най-високия рейтинг сред политиците
123
20
 
16
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Снощи Радев назова политическа акцията на прокуратурата спрямо Злобното Ленче.Факт е обаче че тя е продължавала да харчи пари от КТБ години след като банката фалира и това че са стигнали до нея явно го притеснява.
122
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е подкрепян от САЩ, Русия, ЕС, Турция, осигурил си е подкрепата на дромите и ДПС, повечето медии на ясла, а Радев в последно време това му е първата поява пред медии! Стадо добре платени герберастки прасета веднага се нахвърлиха да го ръфат. То ако ставаше с избори, Мадуро вече щеше да е трагическа история!Специално за връзката Герб - ДПС е отдавна, но вече са толкова силни и непреодолимия че няма нужда от криеница и смокинови листа!
121
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво ви насоли Радев. Право куме :D :D Опулените герберастки физиономии са били безценни :D :D
120
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** ще види управление само през крив макарон. Той с парадните функции не се справя, представям си да има власт.
119
18
 
14
 
! Отговори
Петков преди 5 години
Радев е петата колона в България. Това е руска колона от дървен материал и проядена от червеи.
118
18
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Точен, ясен, кратък, аналитичен, стратег! Няма пожарникарско мислене и действие!Високото ниво на интелект в авиацията си казва думата! Чест и почитания г-н Президент! Водач има, къде е народа???
117
21
 
20
 
! Отговори
Дочо преди 5 години
Радев едно ТКЗС не може да управлява, а за държава абсурд. Може само да пелтечи празни лафове написани от "титана" на мисълта Иво Христов.
116
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от изложените мисли на пишещите тук става ясно, че много добре ще бъде Гергов от БСП-то да стане началник на България!
115
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът с цялата бюрокрация около него е напълно излишна котва на бюджета в РБългария-хора от коита нищо не зависи само скандали правят
114
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 141 Ще извиняваш, но най-големият грабеж беше по времето на Иван Костов и Софиянски - тогава се замениха не кон за кокошка, а стотици милиарди за врабче
113
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най не работещото президентство от както България съществува е това неможе главата на държавата ни да ни внушава че институциите ни не работят и въобще нямаме държава ами тои какво прави тогава там
112
10
 
4
 
! Отговори
най-добре преди 5 години
след известно време Радев и Борисов да си разменят постовете в държавата!
111
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един от коментиращите попита кога за последно ограбиха българския народ. Ами то се знае от всички - 1996 година по времето на Жан Виденов и управлението на БСП. За мен от тогава те вече не съществуват - нито партия, нито лидери, нито президент от техните редици!
110
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Засега президента Радев се очертава като кадърен президент, за разлика от Плевнелиев, Стоянов, Жeлeв, ...
109
17
 
26
 
! Отговори
teo преди 5 години
България никога не е имала такъв некадърен президент като Радев с 500 съветника на високи заплати. За съжаление само ЧЕРВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОСТАНКИ, които се мъчат да върнат СЪВЕТСКИЯ КОМУНИЗЪМ! Щом Радев иска предсрочни избори, нека да са ПРЕЗИДЕНТСКИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ и България да се освободи от ЧЕРВЕНИ *** НА КОМУНИСТИТЕ!!! Българи изхвърлете Радев от Дондуков 2 ! А дано, ама на дали???
108
12
 
23
 
! Отговори
Партия преди 5 години
Колкото Първанов успя с неговата партия, за която никой вече не говори, толкова и този ще успее. От Москва ще налеят нужните пари, но пак няма да дойде на власт.