Тясно му на Радев на "Дондуков" 2, искал да управлява

Имал шансове, ако си направел партия, но тя щяла да ощети БСП
Обновена: 28 яну 2019 21:54 | 28 яну 2019 21:13, Екип на Bulgaria On Air
261

Президентът Румен Радев разкритикува остро работата на правителството и парламента при отчета на втората година от мандата си.
Още по темата

Държавният глава поиска радикална промяна на политическата среда и стила на управление и определи ситуацията у нас като "критична".

"Радев учи добре наизуст, но му липсва политически рефлекс. Добър играч е когато има режисиран сценарий. Това проличава в живата връзка с журналистите. Той иска да бъде политик, но няма политическата интуиция. Той анонсира политическия си проект. Изцяло ми прилича на Първанов с АБВ. Корупцията сега е продукт на прехода. Тя е болест на демокрацията. Радев постоянно прокламира тезите на Путин за ЕС, за САЩ. На БСП ѝ е много трудно да спадне към християнската консервативна руска идеология. Говорим за сблъсък на олигарси и доктрини в БСП", отбеляза политологът Цветанка Андреева.

"Напоследък президентът се заявява като алтернатива на управлението. Иска му се да бъде коректив не само от президентската трибуна. Той иска да управлява. Комисията, която с негов декрет ще се формира, има функцията на коректив. БСП е обективна към момента – не могат да надскочат електоралния таван от 900 000 гласа. Хората биха гласували за Радев, ако се появи с нова партия с хора, които преди това не са били в парламента. Това ще бъде задължително в ущърб на БСП. Клиентелизмът и шуробаджанащината са маниер на обществото ни от векове. Това няма да се промени със смяна на управлението. Който и да дойде на власт – ще виждаме същите неща", категоричен бе политологът доц. Стойчо Стойчев.

Темата на разговора в "Денят ON AIR" обхвана и малката коалиция в управлението "Обединени патриоти". Според Андреева те доказаха, че действат ефективно в предизборно време. "Там проблемът е по-скоро кой да оглави дружината на войводите", поясни още тя.

"Социологическите изследвания не могат да уловят, когато хората гласуват за партията, от която е работодателят им. От 2009 г. насам, ГЕРБ не пада под милион гласа, а БСП не се качва над 900 000 гласа. Тази разлика може да се стопи, ако се случи много тежък проблем за цялата държава. Това в момента не го наблюдаваме. В България много трудно някоя партия би продала жена за политик – това ни е манталитета", добави доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
тцтцт преди 5 години
близо 2млн. *** явно отчитат, но дано да грешат и да са по-малко.
146
2
 
5
 
! Отговори
познай ма,ха кой съм преди 5 години
Искам да се гушкам,снимки,ръкостискания,прегръдки....
145
0
 
21
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 5 години
Оставете го него. Кажете къде са Маринелка и Ветко/ Маринка и Вълчо/ ? Не са ли се прибрали снощи с някое такси?
144
15
 
33
 
! Отговори
радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
143
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новият Бай Тошо
142
13
 
9
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
За голяма жалост Президентът не еж проводник на руската политика! Край него са хора с насоченост към САЩ! Колкото до Бойко: усеща предателството на обкръжението си, но ще мине поне година докато осезаемо и безвъзвратно се разбягат. За изборите през май: Бойко и Доган се разбраха. Доган го каза преди Коледа в т.н. си Тронно слово - не са наложителни предсрочни избори в България.
141
26
 
20
 
! Отговори
до 166 преди 5 години
Президента не е бивш, а висш! И не е тиква!
140
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 80% съм съгласен с казаното от него.Не знам колко е *** и колко учен като тиквата.Виж, истинския интеуект Ромяна Коларова не можах да я изтърпя и 2 секунди и изключих телевизора.
139
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Централата на Герб да спусне на слугите си каква линия да държат! В едната телевизия едната медийна метреса казва, че Радев ако направи партия ще ощети БСП, а в другата водеща телевизия съответната метреса казва, че такава партия щяла да е патерица на БСП! Само не щат да слушат и анализират какво говори - че сектора, който генерира най велика корупция е табу за антикорупционните организми!
138
20
 
24
 
! Отговори
Прецедентът Радев преди 5 години
Кой беше шеф на авиацията години наред доскоро - льотчика Грипен Радев ! Затова сега авиацията ни е на този хал.
137
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една консерва "русенско варено" даже и Решетников да я обучава никога няма да стане бон филе.
136
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бивш военен с интелект, това е нонсенс, такова нещо в природата не съществува
135
5
 
11
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Повече от ясен съм.Конграчулейшън,защото всички ние тука парле ву франсе,а червената и синята лампа светят.Капиш?!
134
6
 
15
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Президентът си върши работата определена му от Конституция на РБ. Да се изказва по всички обществено значими въпроси. по които обществото се вълнува. Много е рано да се мисли за партия, която да оглави. Въпросът за неговия обществен съвет е какви хора ще влязат в него. Да не се окажат пак същите, които предадоха Костов, после предадоха Царя , сега предават Бойко и после ще омаскарят и Президента. Идват общо европейски избори, никой не мисли за тях. Къде се обсъждат европейските въпроси?
133
4
 
12
 
! Отговори
Последна дума преди 5 години
И тея медии заприличаха на партийно събрание по времето на Тошо! Първо привикат да се изкажат тези от опозицията, зададат му дежурните въпроси да го окепазят съвсем, тоест да каже не това което иска, а каквото те са решили, изгонят го набързо с едно ,,благодаря" и тогава в студиото влиза дежурният гербераст - пропагандатор! Потвърди правата линия, разгроми опозицията, примляска доволно като Спас Гърнето, грух - грух и до следващото предаване! Както на събранията едно време последен се изказваше
132
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от управляващите, той е възпитан и с доста по-висок интелект от тях, а това им пречи да го разберат. Простия човек вярва само в своята истина той няма как да отсее доброто от лошото. Този елементарен и опростачен език който въведоха управляващите е срам за цялата страна. Не е нормално политиците да говорят като някакви улични хлапаци, но те толкова си могат.
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми говори за милионните комисионни, дето отиват в швейцарските фондации, кой ги ла;па и как, и кой е в реалната власт
130
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За малко от *** военен да стане солиден милионер но не от бизнес.
129
18
 
19
 
! Отговори
Ани преди 5 години
КОЙ пише речите на този пРезидент.ТОЙ даже не го уважава. Как е възможно един президент открито да застава зад откровен грабеж на КТБ.Докога ще търпим това уронване на престижа на държавността в нашата държава?
128
12
 
12
 
! Отговори
до 156 преди 5 години
Управлявал е и Ф 16, а Грипен само на тренажор! И други самолети е управлявал!