В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"

Правилото: Замесен ли се в скандал, си тръгваш!
Обновена: 4 апр 2019 09:50 | 4 апр 2019 09:50, Камелия Цветанова
209
В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки заради "Апартаментгейт"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Който е замесен в имотни скандали да подава оставка или да излезе в дълъг отпуск, препоръча премиерът Бойко Борисов заради скандала "Апартамейнтгейт". Така на практика той поиска главата на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев заради станалата вече скандална тераса към жилището му.

Още по темата
Заради апартаменти на цени под пазарните вече с поста си се прости правосъдният министър Цецка Цачева, както и Цветан Цветанов, който хвърли оставка като шеф на парламентарната  група на ГЕРБ.

Оказа се обаче че и други на ръководни постове са се сдобили с евтини жилища, а главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки по случаите.

"Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка", коментира Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали, сред които съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

"Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички - да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките", препоръча премиерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Ограмоти се малко !ГЕРБ не е министерство на правосъдието !Защо не поискаш от Радев да ги осъди всички корумпирани и тикне в затвора ?
82
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко за другите е много устат ама за себе си дума не казва."Ало Ваньо", "Ти си го избра", "Двете каки", "Кинтите в ливанската банка", "Апартамента в Мадрид" и т.н. .............аааа, за това няма оставки.
81
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянно се чудя на ГЕРБ за тях оставката е наказанието, а това, че си нарушил закона няма значение...то си остава без последствия. Значи партията над Закона май малко като при комунизма
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновна е напоителната система!
79
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГРЕБ има стандарт са се краде безогледно и когато нещата се объркат има бушончета, които гърмят. Елементарно!
78
3
 
28
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Стандартът да останеш в ГЕРБ е да имаш поне гръцки остров и хасиенда край Барселона! В краен случай поне 7 апартамента ..
77
2
 
24
 
! Отговори
ТРЪГВАШ СИ преди 5 години
ама не както в ГЕРБ на заслужен отдих на закътано местенце, а КЪМ ЗАТВОРА когато си нарушил закона
76
9
 
5
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
То и БКП/бсп е в дълга отпуска, защото и те са корумпирани !Абе Андрешковци, кога най-сетне ще започнете да работите, че ми омръзна да пращам пари !?Та да питам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !?
75
1
 
23
 
! Отговори
Ц. Ц. преди 5 години
Добре де ... Аз "оставката" си я подадох вече ... И ми я приеха ! ... :) ;) :) .... Обаче това изобщо НЕ означава , че ще спра да търся нови и свежи апартаментчета по Българското Черноморие , Гръцкото Беломорие , Ню Йорк , Дубай , някъде из Западна Европа ....... :) ;) :) ...... "Оставката" изобщо НЕ означава , че оставам извън "ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА" с Евро средства ............ :) ;) :)
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждаме стандарта "Висок е" на ниски цени обаче. Какви оставки говорите вие сте за съд и затвор не за оставки
73
1
 
29
 
! Отговори
армията преди 5 години
Хората от съдебната система, които са чувствителни ! Те разбиха тази държава с тяхната доходна "чувствителност" , Защото те създадоха тази спокойна безнаказана атмосфера !!!! Народа САМО ТАМ ако им счупи главите и стегне положението и държата ще тръгне нагоре !!!!
72
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, цялото ГЕРБ В отпуск, а най-добре в ОСТАВКА!
71
17
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
При БСП стандарта е 2500 мерезе. Гласувайте за бесепе за да зимате големо мерезе!
70
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийски стандарт: трябва да я докарате до скандал и чак тогава ви махам (Бат Боце)
69
15
 
11
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
Бойко, идете си ние да дойдеме малко и ние да покрадеме!
68
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ има стандарт - ако не се вдигне шум,всичко си остава скрито покрито, ако се вдигне шум се пускат няколко оставки и толкоз.Да се замажат очите на хората. Реални проверки и резултати от тях няма. Проверяващите са хора на ГЕРБ и всичко е цветя и рози.
67
2
 
22
 
! Отговори
ГЕРО преди 5 години
А оставката на Главния бандит, дето ги назначи? Жалко, че поради страх за физическото си оцеляване и поради надежда за назначаването им на други доходоносни, но тихи местенца тия с подалите и приети /особено важно/ оставки ще мълчат за далаверите на Главния бандит.
66
3
 
21
 
! Отговори
ЕС стандарт корупция преди 5 години
Точно това са стандартита за корупция в ЕС - законно, с лобизъм, както сделките с апартамените. Корупцията в европейските институции в ЕС е много по голяма отколкото в България, просто там има повече пари за крадене и се осъществява точно под формата на апартаментите - лобираш, прокарваш закони и поличаваш нещо напулно легално, сделките с апартамените са напълно законни и така работи корупцията в ЕС.
65
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За първи път в света цяла партия е мафия!
64
3
 
27
 
! Отговори
А така преди 5 години
Гущера си къса опашката,но както е тръгнало май ще остане само главата евентуално.