Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
10
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 4 години
прибират се едни пари и нищо не се прави ....смешна държава ...много смешна
228
2
 
14
 
! Отговори
Dr. Watson преди 4 години
Каквито работниците , такава и работата - калпава. То и сигурно и парите им такива.
227
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова е стотици пъти по проста от Бойко, освен да ви окраде друго не чакайте от нея.
226
8
 
8
 
! Отговори
Форте преди 4 години
Бялата кобила на *** ще отиде при магарето от Банки,за да се разберат като мъже.
225
3
 
20
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Всички в панделата- Тиквето от Банкя, Цацата от Пловдив, Цецо Асансьора, Гаф Фандъков от село Доспей. В затвора мръсни корумпирани герберуги.
224
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 231То харно Йончева ще ги намери да ги вкара в затвора ама първо ще трябва да я пуснат................от затвора:) Че............документите за офшорките и парите крадени от КТБ са налични.
223
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички партии са за панделата. Директната народна власт е истината, но без бой няма кой да се откаже от кокъла.
222
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщи за гости са строили абсолютно всички, също е двропейски пари лапаха всички партии.
221
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб сме цирея на българския народ.
220
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иного пари се изкрадоха с тия магистрали и мостове, много.
219
4
 
11
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Без доверие, не може да се управлява!!!ГЕРБ са вече в историята, направиха се много хубави неща, държавата се придвижи напред, и заслужихме авторитет от всички световни сили, но когато загубиш доверието на хората, на трудовите честни и достойни хора, ти автоматично отиваш да правиш компания на Гаргамел и Дедо!!!Бойко, отивай да правите четворка белот с Гаргамел, Дедо и Църния катър от Манастир!!!Агент Трейси Адамс!ЦРУ!!!
218
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров ви плаща да пишете безобразия,срамота!
217
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Бойко,с кеф ще пътуваме до морето!
216
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много суджуци изплюска за 10 г.
215
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътищата в цялата страна са като Дунавски вълни
214
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я не се прави на червен ***,Сидеровче!
213
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко кажи нещо за Белене. Кога почват пак кражбите за милиони?
212
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров в черква не съм го видял,сега става ясно!
211
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте му на тоя шoпap с бялата тениска една лопата да бърка бетон бе! Я го вижте какъв е ояден от суджуци , малко да види как си изкарва хляба обикновения човек
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров,не мой така бе човек!