Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Има неща, които не биват да се прощават!Когато е станала някаква далавера или единичен случай, може да простиш, но когато къщичките за гости се строят откакто ГЕРБ са на власт и в мнозинството повечето проекти са свързани и водят до корумпираната крадлива шуро-баджанашка герберска държавна администрация, това не трябва да се прощава, сиреч ГЕРБ безвъзвратно загубиха моето доверие!!!Агент Кевин Хендерсън!ЦРУ!!!
208
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че престанаха и да пишат!
207
16
 
6
 
! Отговори
Бойко е патриот преди 4 години
Бойко се показва като истински български патриот, личи си, че му е драго, че се строи и нещо се подобрява за обикновените хора !
206
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе що си мълчите бе Сидеровчета!?
205
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я виж ти,троловете на Сидеров,скрити лимонки!
204
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб сме юмрука на новото!
203
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямате аргументи,да не сте *** на Сидеров бе? Я виж ти!
202
12
 
5
 
! Отговори
БСП - предатели преди 4 години
Българоубийците са от БСП, готови да ни направят 16 република на СССР .....
201
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умирайте от злоба! Бойко пак е в световните медии!
200
4
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Карл Маркс е ЕВРЕИН роден на 5 майПапа Франциск идва в България на 5 майА бъдещето е на целогодишно 365 дневно лято а в средата е Петровден с 29 юниОт Папа Франциск се искаше да направи своя избор между Бог,Христос и КУЛТА КЪМ БОГАТСТВОТО И ПАРИТЕПапа Франциск избра КУЛТА КЪМ БОГАТСТВОТО И ПАРИТЕ с тенденция при новата холокоста българите да са заедно с евреите
199
1
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Държавната администрация е корумпирана и някой трябва да носи и да понесе отговорност!!!Не ме интересува, аз съм данъкоплатец и отсега няма да плащам данъци, някой да си строи къщички за гости!!!Агент Питър Мълигън!ЦРУ!!!
198
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте му на плондира клечки за зъби ,че още има суджуци в устата
197
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така Бойко! Още десет години заедно! Напред към победата на изборите! Утре е първия ден на победата!
196
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремълската пропаганда и русофилската продажност няма да отклонят България от Европа !
195
11
 
4
 
! Отговори
Мързеливи от БСП преди 4 години
Бойко инспектира националните строителни обекти а БСП ето не ходят на работа ......
194
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко съгражда държавата ннаново бе платен ***
193
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тоя плондир вече ми се повдига
192
4
 
13
 
! Отговори
ТЕ ЩЕ МЪЛЧАТ преди 4 години
БОРИСОВ ОСВЕН, ЧЕ Е *** И НАХАЛЕН ШОП, Е ОБИКНОВЕН НИЩОПРАВЕЦ И ПРАЗНО ДРЪНКАЛО. САМО ДА СИ ОТВОРИ УСТАТА И НИ ЗАЛИВА ПОРОЙ ОТ ЛЪЖИ,ЛЪЖИ, ПРОСТОТИЯ, АМА КАКВО КАКВО КРЕЧЕТАЛО САМО - НЯМА СПИРАНЕ. И НЯМА ОСТАНАЛ НЕОПЛЮТ - КАТО ПОЧНЕ С КОРНЕРЛИЯ, ЩОТО СТАНИШЕВ ГО НЯМА И ЗАВЪРШВА С ПРЕЗИДЕНТА И МЕДИИТЕ, КОИТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР МУ ПРАВЯТ СВИ..., ПЛАЩАТ ИМ ДЕБЕЛО, ДЕБЕЛО И АКО НЯКОЙ СИ ПОЗВОЛИ ДА СЕ НАПРАВИ НА НЕЗАВИСИМ И ДА ГО ЗАСТРАШИ С БЕЗОБИДЕН ВЪПРОС - СКАЧА-ЗЕР ПЛАТИЛ ИМ Е И КОГАТО ГОВОРИ -
191
8
 
6
 
! Отговори
БСП не прави нищо преди 4 години
А какво направи за обикновените българи милионерката, рускинята Йончева ?
190
1
 
9
 
! Отговори
УЖАС преди 4 години
Тези защо са без КАСКА на строителен обект ....