Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
15
 
5
 
! Отговори
БСП отново ще изгуби преди 4 години
По ревенето на БСП троловете се разбира, че им е ясно ,че пак ще изгубят изборите !
188
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 195Имено защото Нинова не е вече в СДС, затова хората ще гласуват за СДС !
187
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йончева има имоти на стойност колкото всички в Герб, правете си сметка.
186
2
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Явно при световните господари битува мнението че все пак България трябва да бъде жестоко наказана за онзи турчин Мехмед Али Агджа които стреля срещу Папа Йоан Павел Втори и са изпратили да ни посети на 5 май бъдещия отлъчен от християнската църква Папа ФранцискЩе Ви се стъжни в следващите 100 години щом сами си избрахте престъпника БойкоБъдещето е на ЦЕЛОГОДИШНО 365 дневно ЛЯТО а насред ЛЯТОТО е Петровден с 29 юниПапа Франциск сам си е избрал да защитава милиардерите и да воюва срещу Бог
185
3
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Понеже Бойко е вярващ и цитира Библията, аз ще му напомня един цитат,"И най-големите врагове , не могат да ти причинят, това което сам си причиниш"!!!Е , ГЕРБ се оказаха точно в тази ситуация, и няма никакви конспирации и подмолни планове и руски хибридни войни, просто корумпираната крадлива държавна администрация кой я създаде, да не падна от Луната с парашут???Бойко, ти си валат!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!
184
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Йончева и тя ще млъкне! Когато боговете говорят...как беше поговорката?
183
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко е новия цар на ромите. Бравос!
182
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българоубийците това са БСП, да не се бъркате.
181
2
 
12
 
! Отговори
БАНКЯНСКИ НАХАЛ преди 4 години
БОКО Е НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРОДИЯ. ТУ Е НА МАКАРОНЕНИТЕ СИ МАГИСТРАЛИ, ТУ В РАКОВСКИ, МАКАР ЧЕ НАХАЛНО СЕ ВМЪКНА В ПОКАНАТА КЪМ ПАПАТА, ОТПРАВЕНА ОТ ПРЕЗИДЕНТА,И Е ОКУПИРАЛ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ, СЯКАШ НЯМА ПО-ВАЖНИ НОВИНИ ОТ МУТРЕНСКАТА МУ ОСОБА. МНОГО Е УПЛАШЕН, ГОРКИЯ. И ТАКА СЕ Е ВКОПЧИЛ ВЪВ ВЛАСТТА, ЧЕ ВСЯКО ПРОУЧВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ, ВСЕКИ ОПИТ ДА МУ СЕ КАЖЕ В ОЧИТЕ КОЛКО Е НЕКАДЪРЕН, КРАДЛИВ И НАГЪЛ, ГО ИЗКАРВА ОТ РАВНОВЕСИЕ И ТИЧА КАТО БЕЗУМЕН НАСАМ-НАТАМ, ЗАРАДИ ПРОКЛЕТИЯ СИ РЕЙТИНГ.
180
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си представям Нинова утре! Ами тя ще позеленее още от сутринта,жлъчката ще и се пукне!
179
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българоубийците унищожиха държавата.
178
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова беше от СДС сега е от БСП, където е келепира там тая гад
177
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП, Нинова = нов руски Гулаг !
176
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз ще гласувам за Разбойко Кръглосуджуков, обичам простотията
175
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше партиите да ги изолират,тя Нинова става само за мегдана!
174
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па и простих тез червени ***, тая Нинова откъде ги намира, ужас.
173
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, къде е Цецо?
172
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 180Ще си припомниш скоро какво е СДС !
171
0
 
3
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
И още едно самопризнание да направяНикога не съм познавал нито един руснакИ преди 1989 не съм познавал руснаци и след 1989 до ден днешен никога не съм се запознавал с руснациКакто се сещаш не съм стъпвал и в СССР и в Русия
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен Сидеров да ги вземе с Йончева барабар,за цвят