Отрудени, работни... Няма събота, няма неделя за работещите по магистралите

Премиерът инспектира ремонтните дейности по "Тракия" и "Хемус"
Обновена: 4 май 2019 18:40 | 4 май 2019 18:35, Красимир Ангелов
326

На магистрала "Хемус" строим чисто нови мостове и съоръжения, за които ще дадем около 40 млн. лв,, обяви пред журналисти в Раковски премиерът Бойко Борисов.

"Гледам как вървят ремонтите, как строят хората и в интерес на истината 90% от работещите навсякъде са роми. Сега цели бригади от Ветрен работят на мостовете на магистрала "Тракия". Днес имат събор на Ветрен – казват, първо свършваме работата, след това отиваме на събор! Отрудени, работни – няма събота, няма неделя. Извънреден труд им се плаща. Така че калпави има и българи, и роми, и католици, и християни, и мюсюлмани", обяви Борисов.

Още по темата
"Но мостовете какви са били – не са били изчислени изобщо за земетресения, а сега на всичките им поставяме амортисьори за това, наново колони, наново плочи. Разширяваме ги, за да могат при земетръс да издържат", подчерта министър-председателят.

Преди визитата на папата: Борисов провери ремонтите по "Тракия"

Той посочи, че се работи и по магистрала „Тракия", но работата на "Хемус" е много по-тежка. "Просто там десетилетия не е ремонтирано, водата е текла – там е по-суров климатът, замръзва, затопля и е като каша. На практика ние строим чисто нови мостове и съоръжения, чисто нови", заяви Борисов и уточни, че затова ще бъдат дадени около 40 млн. лв.

"Господ да е милостив, че при един земетръс и при вече тежкия трафик не се е случило да паднат и да се изтрепят хора", каза още министър-председателят.

Премиерът заяви още, че държавата ще финансира изграждането на околовръстно в Пловдив, което ще струва около 150 млн. лв. Във връзка с Асеновградско шосе, Борисов заяви, че официално Акт 16 ще има от 23-24 май.

"Без околовръстно, Пловдив ще изпадне в ситуацията на София – ако не бях направил Южната дъга, западната, северната тангента. При тоя инвестиционен натиск в града и хилядите нови работни места и заводи, които бълват продукция, без околовръстно няма да мине градът", коментира министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов провери подготовката за посещението на папа Франциск в Раковски. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Аз съм бил тук, като беше срината църквата, когато и площадът го нямаше. Много ми харесва сега", заяви Борисов и допълни, че държавата няма неизпълнено обещание към град Раковски.

"И службите много работа свършиха, и кметът. Постарали са се, добре са направени църквата и площадът. Мисля, че цял свят ще го оцени, независимо от всяка конспирация, в която са ни вкарвали", коментира Борисов.

"Посещението на папата показва, че пътят, който извървяхме със Северна Македония с подписването на договора за добросъседство и името, е правилен. Това е знак на един свят човек, обичан папа“, заяви премиерът. "Така че Господ да е с нас. В края на краищата всички се молим на един Господ", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб открадна данъците на всички нас и помощите от ЕС бяха внесени в офшорките, затова младите избягаха и сега Боко е като цар Киро на ромите.90%
168
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички е ясно - Само ГЕРБ !
167
7
 
12
 
! Отговори
Православен преди 5 години
ОСТАВКА!
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се напикая от смях ако АБВ им врътнат тоя номер!
165
3
 
11
 
! Отговори
Василев преди 5 години
ГЕРБ са вече история, гарантирам ви го!!!Това си е честа подигравка с обикновените отрудени хора, тези които вярваха, че в държавата има ред,правила и закони, за всички граждани!!!Те не искаха и не очакваха чудеса от ГЕРБ, това бяха много земни хора и просто искаха държавната корумпирана крадлива администрация, да не им краде от труда и да има правила за всички хора, независимо дали си някакъв гениален талант,мастит бизнесмен или човек на ниско квалифицирания труд!Бойко , ти си валат!Боб!ЦРУ
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво беше това нещо СДС?
163
2
 
8
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
Идва папа Франциск мразещ Христос и Господ за когото съм сигурен че след като падне от власт ще бъде отлъчен от християнството от самата ВатиканаАз съм репресиран от режима на Живков преди 1989Но папа Франциск превърна западната цивилизация в антихристиянска и богоборческаКулта към ПАРИТЕ и БОГАТСТВОТО ги топлят само във Ватикана начело с тоя смешникТо и 5 май е протестантски на Британската империяОнзи Карл Маркс се е набутал там защото на 1 май Английската империя си сменя името
162
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ти открадна Герб бе червен козел?
161
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие БСП-то не виждате ли че сте сами!?Те и вашите АБВ не ви искат, може и повече гласове да получат от вас!
160
11
 
7
 
! Отговори
рускнята Йончевъ преди 5 години
Нашия любим на народа г-н Борисов работи събота и неделя, в празници и делници...а Нинова празнува ден на трудът..ха.ха.ха
159
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко цял следобед им е помагал за него да си началник е голяма отговорност. Така магистралата ще бъде авършена с няколко месеца по-бързо.
158
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И комунистите са крадци, но Герб се оляха.
157
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, ГЕРБ, Борисов, СДС = Европа ! Задунайская, Нинова, БКП/бсп, АТАКА = Азия !
156
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С удоволствие ще карам по Хемус и ще си спомням,че имало едно време партия БСП!
155
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сте живи и здрави че помагате срещу червените продажни ***, които дърпат държавата ни в червения пъкъл.
154
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, ГЕРБ, Борисов, СДС = Европа !
153
8
 
1
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Комунисти дайте адрес за сваляне бе като емпе3 дето им викаха. Като видеокасетките едно време.
152
2
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименПа-па - Па -па, па,па,па,па,па,па,па,па,пааааааааааааааааааааааааааааа....
151
2
 
13
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Изборите ще бъдат нагласени, няма проблем.
150
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малеййй, какви истерици пишат тук! Ако нещо се случи с вашия Бойко, вените ли ще си режете, бе?!