Борисов и Ципрас с първа копка на новата газова връзка

България и Гърция се стремят към газова диверсификация
22 май 2019 13:05,
46
Борисов и Ципрас с първа копка на новата газова връзка
Снимка: архив "Булфото"

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна гръцкия премиер Алексис Ципрас в Кирково, където дадоха началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Българският премиер запозна гръцкия министър-председател с региона и подчерта, че в него в мир живеят християни и мюсюлмани, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

България - газов хъб. Какви са очакванията и какви са реалностите

Двамата обсъдиха и сътрудничеството между двете страни в различни области.
 
Интерконекторът между България и Гърция е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Той е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа.

Междусистемната газова връзка ще доведе до реално разнообразяване на източниците на природен газ – чрез него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод, освен това през интерконектора България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други, допълват управляващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Бойко не яде суджуци защото има високо кръвно и нито един суджук не е стигнал до него.
17
13
 
5
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ДГД русофилските ибрици.Сега да дъвчат суджука на Боко, за здраве и разтуха.Айде да е хаирлия!
16
5
 
11
 
! Отговори
тонката преди 4 години
е сега бате бойко като пръдне и че напълни с газ газовио хъб и после че го изнаса у русия и у украйна бате бойко е много велик и е много силен
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идат избори.Ципрас ще си го врътне ,като стой та гледай.Колко ли копки щеима до последната,ама карай.Явно стръв за добро, е когато има дърво.Въпросът е ;;;;как се отстраняват яловиполитици?
14
5
 
16
 
! Отговори
така де преди 4 години
Ще разнообразим с газ от Турция и Гърция, ама пак руска газ. Е, може и американска да ни доставят, вярно по-скъпа, но пък демократична. Пък и какво го интересува Борисов цената за дребните хорица, той има достатъчно пари пък и в Барселона е по-топло.
13
6
 
12
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Да, готвим се да си купуваме американсия газ, както американските тецове. Това е газовата диверсификация, но няма лошо щом това е стратегията от износители към вносители...Важното е господарите да са доволни, може да ни хвърлят после някоя залък ГМО да не гладуваме.
12
5
 
22
 
! Отговори
ОПГ преди 4 години
по-добре нищо да не пипа повече ... да сдава властта и да се омита, докато все още има някакви работещи чудесии
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори министър председателят си поставя колана в колата но нашите търтеи -полицаите се мислят че са над закона и се подиграват на всички и не си ги поставят Всеки път като видите полицай в патрулката без колан имате право да им направите забележка и да настоявате да прекратят нарушението Само катаджиите са освободени от това задължение , незнайно защо , може би заради гумените им глави които не могат да се повредят при инцидент на пътя
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леко, леко с копките, че да не стане като с моста и магистралите.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега защо не получаваме евтин петрол отнякъде? От САЩ да докарат един евтин танкер с петрол, да го продадат евтино на Лукойл и да вземат на ишлеме горивата. Или да закарат евтин американски петрол в Гърция или Румъния за обработка.
8
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Попита ли Ципрас с колко процента сваля ДДС - то и какви заплати и пенсии дава на гърците?!Не се прави на дръж ми шапката! Никой не ти вярва вече на лъжите.
7
13
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ай честито на всички русняци, ***, атакисти и друга ***!!!България ще може да получава доставки и през терминала на Александруполис за втечнен природен газ от САЩ, Катар, Алжир, Израел, Египет и други. Чрез него ще получаваме азербайджански природен газ от Трансадриатическия газопровод.Май на много русолизачи ще им секне кранчето.30 години я проваляха тази връзка платените от Кремъл.
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше толкова грозен и дебел, щеше да е манекен. Не спря да се показва по света и у нас ден и мощ, умира си да го снимат.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А евроснахите къде са били?
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А цената, цената каква ще бъде?! Двойна и тройна в сравнение с руския газ, но мълчи по въпроса.....
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А газ имате ли?Щото то и китоловна флотилия трябва, ама Киро я наряза.Няма лошо нещо да се прави, ама премиер преди някакви избори улици и газови тръби да открива... И нали ги ошамарихте руснаците, като им блокирахте проектите. Сега с какво се ежите? От Брюксел като ви набият канчетата и пак ще се върнете победители. От толкова победи, не останаха хора да живеят по тези земи.
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не стане като рушещият се и наводнен булевард във Варна, който откри скоро и в който бяха "вложени" милиони.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали братока ще се сети да подгони партиите да върнат 6 500 000 лв. надвзети мангизи, или ще продължава с пиар акциите и ще се прави на ощипана невеста.