Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв

Наясно съм, че ще търпя имиджови щети, заяви лидерът на БСП
17 юни 2019 09:31, Александър Попов
196
Нинова останала заради БСП, партията била в ступор, прераснал в гняв
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова изненадващо отказа да подаде оставка пред Конгреса на партията вчера, с което официално щеше да се оттегли от председателския пост на БСП. Тя бе заявила това пред пленума на партията, но в крайна сметка направи обратен завой.

"Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни.

Още по темата
Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити", коментира Нинова пред bTV.

Имало натиск върху делегати включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

Нинова била наясно, че ще понесе доста имиджови негативи след нейното решение, но попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Тя взе отношение и по казуса с партийната субсидия, която може да падне от 11 до 1 лев за глас.

"Няма и не бива партийната субсидия да стане 1 лв. – това означава край на многопартийната система и диктатура на една партия", заяви лидерът на БСП.

Според нея субсидията трябва да се намали, но не на 1 лв. и именно затова БСП предлага разумен разговор с политическите сили.

Във връзка с връщането на БСП в пленарна зала, Нинова обясни, че социалистите са се върнали в променена партийна и парламентарна ситуация. „При нас започнаха сложни процеси. В ГЕРБ тепърва им предстои всичко това, през което ние минахме. Няма да е лека вътрешната им промяна. ДПС взеха много остър социален завой. Вероятно видели в кампанията своите избиратели колко бедно живеят. Влязоха на наш терен – по-ниско ДДС на лекарства, хляб. Патриотите знаем за техните вътрешни борби. Ситуацията в парламента след изборите е много различна", каза Нинова.

На въпрос дали БСП ще подкрепи Мая Манолова за кандидат-кмет на столицата, Корнелия Нинова каза, че очаква да чуе първо желанието на Манолова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
България се управлява от партиите а партиите се управляват от олигарсите. Ето тази ни обяснява как хора с пари слагат шеф на БСП. Герб също е творение на хора с пари.Всички тия ги е страх само от мажоритарни избори за депутати в два тура.Можеш да си напазаруваш 2-3 шефове на партии но 240 независими депутати не можеш.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53Продават България по всички посоки едновременно!
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 55Разделителната линия не е в заплатите, а в работата !Докато ние тука коментираме, германеца е произвел вече няколко хиляди автомобила, включително и твоя, а ти какво си произвел за него, та да искаш еднаква заплата ?
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разделителната линия я намерихме, сега остава да сменим лева за рубли вместо евро. Европа не можем я стигна- я глей- 1600, 1700,2100евро мин заплата, а ние с нашата 560лева минимална заплата в сравнение с Русия и Китай сме два пъти повече, направо богаташи.
43
2
 
21
 
! Отговори
? преди 4 години
И как е издържала синчето да учи в Америка. И защо в Америка?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ейиии. .А Къде са младите ченгета?
41
0
 
16
 
! Отговори
Милован Джилас преди 4 години
Номенклатулния кадър не произвежда нищо. Пазар и стока за него не му трябва. С власта печалбата му е сигурна. " Политика Пари Политика" Изпусне ли власта изпуска живота.
40
1
 
13
 
! Отговори
ейиии преди 4 години
Тука е пълно с пенсионирани ченгета!..
39
3
 
13
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Колкото и да се пъне Нинова ,няма харизма като политик.Виж ,като жена е била нещо...Сега всичко е ясно. Партията си отива по естествен път....Трябва нещо ново да се роди...
38
3
 
11
 
! Отговори
тъй тъй преди 4 години
И БСП,и Герб са типични български партии на кражбите и далаверата!И майката БКП беше същата!
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 34Разделителната линия не е между комунисти и по-комунисти, а между проевропейци и проазиатци !Тази русофилска мантра, че БКП/БСП и ГЕРБ са едно и също си я спрягайте на седянките на Иво Христов-професоро !
36
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб и БСП са си комунисти, така че искате или не-ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ ***. И така е от 1944г.-не са пускали властта нито за миг. Е-могат и морят народа -ама не им пука, беееееееееееееееее...стадо...
35
9
 
6
 
! Отговори
социализма си отива преди 4 години
До СТРАНДЖАТА...ала гнидите му остават на власт! Бойко е комунистическо отроче - гнида червена!
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя доказа че е комунистка, едно говори друго прави.
33
2
 
20
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 34. Тази плоча е изтъркана, не хваща дикиш. Ако БСП и ГЕРБ бяха толкова свързани отдавна да са в коалиция. Ама не са, нали червен ***?
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАА КОГАТО МУ ВРЪЧИШ МИЛИОНИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД ОТ НЕГО ПРАВИШ ОЛИГАРХ- ВЧЕРА ГИ ВИДЯХМЕ НА КОНГРЕСА- ВСЕ ИДЕЙНИ БОРЦИ ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИ РАБОТНИЦИ.
31
4
 
21
 
! Отговори
курва червена к.рва преди 4 години
До АнонименТи я плюеш а тя си мисли, че дъжд я вали !
30
9
 
7
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 4 години
До СТРАНДЖАТАНека да е турско! Ще имаме развитие а не упадък. Русия само знае да окупира съседи!
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самия факт , че се занимаваме с тази женица Нинова и тази престъпна партия БКП-БСП е срам за България. Какво да ги коментираш те за нищо не стават .
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Нинова! и всички предатели Вън ,или да отидат при герб,дпс,абв приятелите им !