Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова

5 партии биха влезли в НС, ако изборите бяха днес
27 юни 2019 09:24,
134
Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, БСП - пред Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премирът Бойко Борисов има устойчиво по-висока позиция подкрепа, отколкото получава собствената му партия ГЕРБ. Лидерът на опозицията Корнелия Нинова обаче се радва на по-малко доверие през последните месеци в сравнение с оглавяваната от нея БСП. Това са основните изводи от съвместно национално проучване на bTV и "Маркет линкс".

Според Добромир Живков от социологическата агенция разликите в рейтинга на Нинова и партията й е започнало от излизането на социалистите от парламента, като ножицата се разтваря от вътрешните противоречия и оттеглянето на оставката.

Още по темата

В същото време, докато ГЕРБ понесоха много тежък удар покрай скандала "Апартаментгейт" през април и май, то скандалът с имотите на властта на практика не е нанесъл почти никакви щети на самият Борисов.

Специалистът за пореден път препотвърди тезата, че премиерът е упял "буквално да обърне политическият тренд в страната".

"Колкото повече Бойко Борисов е публичен, толкова повече българите се успокояват, че има кой да управлява - и да управлява със здрава ръка", коментира Живков.

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ биха взели малко над 30% от гласовете, БСП - 28,9%. Непроменена след изборите остава подкрепата за ДПС, които биха събрали 8%, както и тази за "Обединени патриоти" - 6%. Дясното обединение от "Демократична България" запазва добрия си резултат и с 5,3% ще успее да вкара депутати в Народното събрание. На ръба е ВОЛЯ с 3,3%.

"Евроизборите не доведоха до успокояване на социално напрежение, което се трупа от около година", подчерта социологът и допълни, че огромна част от българите смятат, че страната не се развива в правилната посока - песимистите са два пъти повече от оптимистите.

Доверието в основните институции също остава на изключително ниско ниво - 27% за правителството, 25% за съдебната система и 18% за Народното събрание.

"Президентът се ползва с 54% подкрепа като резултат от опозиционното му поведение", посочи Добромир Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
20
 
! Отговори
Здравчева преди 4 години
Борисов е измислен Български герой
66
2
 
20
 
! Отговори
Коко преди 4 години
И не че Корнелия е цвете за мирисане но запомнете колкото и ценично да звучи в момента равновесието се държи от нея борбата е да разбият БСП с помощта на Доган,и Гергов ида направят широка коалиция ГРОБ,ДПС, и БСП, и тогава жална ни майка а иначе изхода е смяна на системата ама нашите крадливи политици като чуят за това ги хваща млеката затова който го каже го изкарват ненормален ама и ний май наистина сме такива
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Правителството е подкрепено от 20 % означава ....80 са против !
64
0
 
18
 
! Отговори
ВАШ преди 4 години
Българино , НАИСТИНА ЛИ ,,тях няма кой да ги накаже " ?Ако е така , жалки сме !!!
63
2
 
3
 
! Отговори
за наше добро! преди 4 години
До само турски ятагантурски вилает или руска губерния!!!!! - И двете, дядо попе!
62
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До do28 55О........не се хабете, няма да ви разберат сега..трябва да мине поне още едно десетилетие (знаете, Мойсей е водил народа 40 години през пустинята) и тогава народа ще разбере, че преди 30 години ТОТАЛНО НИ ИЗЛЪГАХА, СЪСИПАХА НИ НАПЪЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЗА ДА ВЗЕМАТ СУРОВИТЕ НИ И ИНТЕЛИГАНТНАТА ТРУДОВА РЪКА НА БЕЗЦЕНИЦА, а ни продават *** си! НО И ТОВА ЩЕ СВЪРШИ! ИМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА! (Само да не е идващия влак!)
61
3
 
21
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Е какво да напишат журналистическите *** Боко тиквата е " велик" затова по доходи на последно място,по свобода на словото на последно място, здравеопазване последно място, образование последно място въобще навсякъде и във всичко последни а извинявам се по благосъстояние на политическите ни карикатури сме първи,и между другото продажните Журналисти не им отстъпват много те си вървят комплект сега ще видим кой ще плати загуби от близо 70 милиона лева на БНТ и кой ще потърси отговорност
60
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко племе си заслужава вожда.Нация с нисък интелект си избира себеподобни водачи.
59
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тихо,че ако дойдат червените на власт ще има празни касички!
58
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В касата на БСП е" Виденова зима"!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58гробаджиите!!!!!!!!!!!!
56
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Хмммммм.......и като няма руски енергийни проекти, КОЙ ГУБИ ОТ ТОВА????? Абе Т-И-К-В-О, народите се борят да докопат някакъв енергиен проект, защото от това САМО СЕ ПЕЧЕЛИ, а ти и такива т-и-к-в-и като тебе правят ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НИ ЗАТРИЯТ! Че като е лошо и неефективно, ЗАЩО цецо купува ЧЕС???? Защо не го оставят на държавата, а първо енергийните централи разпродадоха за жълти стотинки? А колкото до руснаците....... те си се оправят.......НИЕ ДА МУ МИСЛИМЕ!
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни глави, с празна каса! Кои са те?
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АСТА ЛА ВИСТА РУСКИ ПРОЕКТИ ХАХАХАХА
53
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетения вестник Нинова! Да се маха! Бойко и на нея и видя сметката!
52
5
 
18
 
! Отговори
do28 преди 4 години
Категорично подържам22.Аз не съм си играла на кончета и кукли,сега съм на 67.ВСИЧКО БЕШЕ УМИШЛЕНО НАПРАВЕНО,да дойдат на власт унищожителите на България.Прочетете на кое място сме били по стандарт преди1990и на кое сме сега.България е тотално разграбена,всичко е унищожено.Скапания и некачествен асФалт няма да ни вдигне на крака.КАЖЕТЕ,КОЕ НЕ Е ОГРАБЕНО И СЪСИПАНО!Да кажа,че никога не съм членувала в която и да е партия,не съм ползвала никакви привилегии и облаги,просто сравнявам .
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 53НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 51Хо-хо-хо.......въобще не мълчим, чакаме да ни мине смехът!!! Чак ме заболя корема да се смея на глупостите на тези "социологии"!!!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ ИМА ПО-ГОЛЯМ РЕЙТИНГ ОТ БОЙКО. ТОВА Е ИСТИНАТА.
48
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Бойко! Есента пак!