ГЕРБ ще променя членския си внос заради субсидията от 1 лв.

Дариткова призна: Ще имаме нужда от приходи
6 юли 2019 13:57, Анисия Иванова
55
ГЕРБ ще променя членския си внос заради субсидията от 1 лв.
Снимка: Булфото, архив

В ГЕРБ трябва да се проведат разговори за размера на членския внос, обяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дартикова.

"Членският внос на ГЕРБ е 2 лв. В промените, които предвиждаме в бъдеще, е той да се определя от изпълнителна комисия. Трябва да се състоят разговори за размера му, защото при субсидия 1 лв., ние ще имаме нужда от приходите на членски внос“, добави тя.

Очаква се този въпрос да се обсъжда на насроченото за утре Национално събрание на партията, уточни тя. На събранието ГЕРБ ще променя устава на партията и ще гласува оставки на членове на Изпълнителната комисия.

Още по темата

На въпрос дали им липсва Цветан Цветанов Дариткова отговори: "Темата за нас е приключила, защото той не е член на ПГ на ГЕРБ. В парламента се опитваме да се справяме с всички предизвикателства“.

Тя обясни, че последно е разговаряла с Цветанов преди няколко седмици.

"Категорично не смятам, че субсидията е основното, което държи политическите партии живи и съм убедена, че големите политически партии би следвало да се справят с всяко предизвикателство”. Така Дариткова коментира приетото от парламента решение партийните субсидии да бъдат намалени от 11 лв. на 1 лев на глас.

На въпрос дали с промените в субсидията не се наказва финансово опозицията, тя каза: "В никакъв случай. БСП е голяма партия. Те имат значителен брой гласове на последните избори. Ако разумно си правят сметките, могат да финансират своята дейност със субсидията, която получава“.

Според нея левицата разполага със значителен финансов ресурс.

Дариткова изтъкна, че не смята, че финансиране от страна на бизнеса, би довело до зависимост на партиите.

На въпроса защо точно 1 лев на глас тя напомни, че за такъв размер на субсидията са гласували през 2017 г. 2,5 млн. българи.

"Трябва да се следи настроението на обществото към партиите. Ниската избирателна активност на последния европейски вот беше един такъв знак за нас. Този дебат е важен, но той не се осъществи по същество, защото всички спориха за размера – лев, 11 лева, никой не изложи конкретно какво означава нормален живот на една партия”, коментира още Дариткова.

Тя коментира лаконично проекта за демонополизация на Националната здравноосигурителна каса, който официално ще бъде представен на 15 юли от здравния министър Кирил Ананиев.

„Демонополизация, като ангажимент на това коалиционно управление, е записано в приоритетите на управлението. Смятам, че след като чуем това, което е изготвено като финално предложение на министерството, в резултат на почти половин година работа на работни групи, в които участват всички заинтересовани, ще може наистина да се мисли за реализация. Това ще стане след като на 15 юли видим презентацията на министъра на здравеопазването“, каза шефът на парламентарната група на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е Герб ? Според мен е обратната страна на българските монетки, а не партия. Е, как така ще им събират членски внос на стотинките и левчетата. Може и да могат, знам ли. Те събираха голкова години пари от българите, че може и да могат да събират и от монетките.
50
2
 
5
 
! Отговори
майстор манол преди 4 години
НАПРАВЕТЕ ГО ПО 50 ЛЕВА ТА ЕДИН ДА НЕ ОСТАНЕ ОТ ГЕРБ
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сега!!! Те герберите членуват в тази банда, за да вземат, а не да дават! Гладен комунист не е изненада, но гладен гербер досега нямаше. Преброяването на дивите зайци започва!
48
2
 
8
 
! Отговори
РККА преди 4 години
След аферата КТБ ,ГЕРБ са финансов железобетон ....артъка от еврофондовете по джобовете....
47
4
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Тръба"Над два милиона българи ви казаха и друго. Половината да се махате веднага!"---То, и не по-малко Българи им казаха, че трябва да се строи Белене, за да има евтин ток за народа и икономиката, но Герберите четат референдумите така, както дявола чете Евангелието. Нещо повече-така извъртат понякога въпросите и тълкуването им, че и Игнацио Лойола , бащата на Йезуитите, им завижда от гроба за начина, по който се извъртат, говарят, а в същност не казват и не правят нищо...
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 45Всичко е пари.И тролят за пари ,а други защитават престъпниците,защото имат изгода за пари от тях.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10 години власт банковата им сметка е огромна. Пука им колко е субсидията! Кво се правят?
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако партийните *** в нета намалеят, значи от намаляването на субсидията вече има положителен ефект.
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лесно да набираш членове, когато им кажеш че трябва да плащат. По-лесно е да си набавяш парите като си гласуваш да бъркаш в хазната и да си вземаш субсидия колкото поискаш.
42
2
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Щом намалиха на лев и увеличават членския внос, напускам !!! Те ще намалят и за троленето,не съм на сметка...
41
0
 
27
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Досега нито една партия не е показала финансов документ ! Защо ли ??? Защото ще се види,че нямат повече от 10 000-20 000 члена ! Всичко останало ,което гласува на изборите за тях е платена бирено-кебапчийска сбирщина...
40
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35"От ГЕРБ всички говорят едни и същи фрази. Май им слагат някакъв чип като латерна."Винаги е било така, особено когато се произнесе вожда - всички се чувстват длъжни да покажат лоялност и вярност към боса. Той от време на време разкарва по някого от елита около себе си, като Фидосова, Цачева, Цветанов, за да демонстрира на герберата кой командва парада и че няма имунизирани срещу твърдата му ръка. Така ги държи в страх, че могат да бъдат разкарани във всеки момент.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще решат, че държавни фирми могат да правят дарения на партии и всички те под строй ще се наредят на опашка за дарители на ГЕРБ. И понеже за даренията няма да има лимити, ще вземат много повече пари, отколкото са вземали чрез субсидии. Това пак са нашите пари, на данъкоплатците, и пак нашите пари ще попаднат в джобовете на политиците, само че пътят ще е друг - вече ще се наричат дарения на юридически лица.
38
28
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Бойко не се предавай народа е зад теб и те подкрепя!Ето новата ми песен която написах снощи:Комунистите съсипаха страната, Но ето генерал Борисов пак ги мачкаМачкай Бойко, мачкай Бойко Мачкай Бойко комунистите!Мачкай Бойко мачкай БойкоМачкай Бойко червените каскети!Музиката е с весел такт като военен марш на победата! Текст и аранжимент : ПрофесораБих искал песента да бъде изпята от силен глас като Веселин Маринов.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам няколко бързи идеи - данък "Герб" , данък "евроатлантизъм", данък "Суджук", върху доходите и стоки/услуги.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болшевишка хованщина!!!
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ГЕРБ всички говорят едни и същи фрази. Май им слагат някакъв чип като латерна.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо не е 1 лв . Само за няколко месеца 2ро тия 3млн българи и по другите въпроси гласуваха 3то ако пак си изберем някой измежду тия *** ще почервенеят паветата
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Членският внос на ГЕРБ е 2 лв.!!! Ами така е, като ги храним от държавния бюджет що да внасят членски внос. Членството в ГЕРБ си е било безплатна далавера.
32
5
 
25
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Цецо Асансьора каза, че редовите членове на герб са 52000 (!?).Това значи 100 хилки месечно, 1.2 млн годишно. Ако това е вярно, без субсидиите тази партия си е жив зян. Добре че могат да бъркат в хазната, че иначе отде пари да си купят изборите!?