Поискано от БСП: След атаката на НАП - безплатни лични карти за всички!

За ГЕРБ обаче това било "политическо хакерство", за да всява паника
185
Поискано от БСП: След атаката на НАП - безплатни лични карти за всички!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП настоя правителството да осигури безплатно смяна на личните документи на българите, които поискат, защото данните им са изтекли при атаката срещу НАП.

За целта социалистите внасят проект за решение на парламента, с което правителството се задължава да направи това и да създаде добра организация за подмяната в тримесечен срок.

Още по темата
Изтичането на лични данни на 5 млн. българи е прецедент, бих нарекла и криза ситуацията", коментира соцлидерката Корнелия Нинова.

Тя напомни, че вчера НАП публикува приложението, в което всеки може да провери дали има неправомерно изтичане на неговите данни.

"От вчера до днес десетки хиляди българи са проверили и има такива. Правителството действа абсолютно неадекватно, не предприема никакви мерки", обвини тя.

От понеделник БСП започва срещи с юристи, за да се намери решение с цел да няма злоупотреби с личните данни на хората, обяви още Нинова.

От ГЕРБ пък обвиниха соцлидерката в "политическо хакерство" с цел да се всява паника и нагнетява напрежение.
Българските граждани не трябва да сменят личните си документи, включително тези, за които НАП съобщи, че има изтичане на лични данни, каза Красмир Ципов.

Ципов определи като "изключителен популизъм" да се задължават хората да си сменят документите, когато не е изтекла валидността им.

С тези данни, които са изтекли, няма как да се извършват имотни сделки, сделки за прехвърлявне на МПС, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Половината от присъстващите на Бузлуджа гласуват за Борисов.Дошли са за сеир и кебапчета. Ама не казвайте на Нинова. Нека си мечтае.
152
0
 
0
 
! Отговори
Добра идея преди 4 години
Да направят безплатни лични карти с чип за всички. Така ще се решат много проблеми с електронното обслужване. В сравнение с милиардите за превъоръжаване това ще стане като за жълти стотинки.
151
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, ако искаш да се задЪржиж.........дръЖЖ го здраво......ама при тези "легални" рускини.......едва ли.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази уроспия.....какво прави е БГ пространството.
149
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно. Подкепям я напълно. Получих смс че са ми изтекли данни. Грешката е в държавата, защо аз да плащам?
148
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идеята, че тярбва да плащам за документ, който не искам, дори да имам, ама ми го налагате е ужасяваща ...
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се как този път г-жа Нинова не се възползва да си прави пиар покрай чумата по свинете. Например да прегръща и целува прасенца, да им бърше дупенцата и т.н..
146
2
 
10
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нинова не е БСПНапример Първанов ,Р.Петков ,Гергов ,Пирински ,Станишев и още няколко герои мислят като Герб и гласуват за Борисов ,той пък ги финансира ползвайки Гергов. Какво симбиоза само на цялата олигархия с властта !
144
1
 
3
 
! Отговори
sdiu преди 4 години
Наложително е да се сменят личните карти на всички в България...никой не знае какви други данни са изеткли, нали уж имало още 20гб..
143
3
 
4
 
! Отговори
Нинова не е БСП преди 4 години
Не трябва да се слага знак за равенство между Нинова и БСП, защото по-голямата част от привържениците на БСП не мислят като Нинова.
142
3
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
И за какво ще ни бъдат тия безплатни карти, при положение, че данните в тях ще бъдат същите, с изключение на номера на картата и на това, къде и кога е издадена?
141
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
Аз,... мога ли да попитам, мога ли да си я върна... и да не ми дават нова. Направо ще си ползвам международния паспорт, той си важи и в ЕС. А като заживея като "европеец" в някоя истинска страна и стана неин поданик, ще си го предам и него! И да ми заличат "профила" във тази... "държава". Че знам ли след някоя година може да се окажа горд собственик на бърз кредит, някоя задлъжняла фирма... а бе само проблеми мога да очаквам от българската държавна администрация. Адиос амигос!
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименбай Тошо пукна хахахаха всички социалисти ще ***
139
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Бай Тошо и Милко Балев по-голям комунист от Тикварович няма. При него всички са равни, само гержеругите са по-равни
138
1
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ПРЕДСТОИ ДЕКОМУНИЗАЦИЯТА НА ОБРАЗОВАНИЕ И НАУКА.
137
9
 
5
 
! Отговори
До Бугарин преди 4 години
Ми те Боковите комунисти най-големите комунисти...Вай-вай
136
4
 
7
 
! Отговори
x преди 4 години
Правилно.Мадам *** ще плати с милионите откраднати от техноимпекс,пловдивския панаир и Булгартабак.Над един милиард са , и на руските си господари личните карти може да плати.Ама на тях пък не им трябват,путин вече не ги пуска в чужбина.
135
9
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
БЕЗПЛАТНО Е САМО ТРЕПАНЕТО НА КОМУНИСТИ.
134
1
 
15
 
! Отговори
Безплатно??? преди 4 години
Ох како, кое му е безплатното?! Нали пак с пари от бюджета ще го направите, а тия пари да не са ваши?! От нашия джоб излизат да си хрантутите баджанашките фирми с всякакви измислени поръчки. И после пак ще намери начин пак да ви ги дадем още веднъж, я под формата на данък, я под формата на някоя административна такса.... Безплатно било...ще имигрирам ама на Марс !