Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
5
 
! Отговори
Ули преди 4 години
Който няма книжка да си купи, че го чака WV, пред врататата!
17
2
 
11
 
! Отговори
dsadsa преди 4 години
До АбеЕми нали е инженер, инвеститор, бизнесмен и едно време е спал по "паркинзи". Трябваше от ЛАДА да дойдат - тогава щеше да получи поредно раздвоение на личността.
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър си Плевнелиев!
15
25
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ШАПКА ВИ СВАЛЯМ, ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ!
14
2
 
20
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Оф добре,че не съм я докарал до консерви.То напоследък,консерва да отвориш ТОЯ ЩЕ ИЗСКОЧИ ОТ ТАМ БРЕ!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът"ТОВА НЕЩО НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ. СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ЛЪЖИ И ДА ПРЕПРОГРАМИРАТЕ АУДИТОРИЯТА!НЯМА ДА СЕ ДОПУКСА ПОРЕДНАТА ХИПНОЗА НА НАЦИЯТА
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали от VW ще вземе повече отколкото от ЕVN?
11
1
 
26
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Тоя и от автомобилни заводи ли разбира?
10
7
 
7
 
! Отговори
а преди 4 години
Давай, Росене, ще съм ти безкрайно благодарен, ако доведеш VW тук. Като президент не беше нищо особено, но дано тук сполучиш.
9
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ех, да дойдат при нас, евтино ще им работим, и от данъци ще ги освободим, и терен и халета ще им дадем безплатно само да си донесат техниката и потичноте линии да си инсталират, ние ще им работим най-евтино от всички на мизерни български заплати, само да дойдат при нас, а после ще изнасят продукцията и ще е продават на Запад на западни цени и България и статисткиката ще отчита износ, само да дойдат при нас, че няма хляб.
8
6
 
12
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Тоя глистей всеки път като му се появи отвратителния фейс по някоя медия и става някакъв природен катаклизъм някъде по света (тайфуна в Китай)...А като почне да ръси мъдрости - на всяка изплюта дума умира по едно сираче в Сомалия!!!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време при робовладелството робите с вериги и камшици са ги продавали и принуждавали да работят за робовладелците. А днес при демокрацията, инвеститорството и евроатлантическото партньорство роботе сами се състезават да ги вземат кой да работи по-евтино на "инвеститорите".
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите компании отиват там където им е най-изгодно. Тия солидарности умряха още през социализма. Ако си мислиш, че някой е умрял за България, нещо си се объркал.Цяла източна Европа беше превърната в неформални колонии на ЕС. Отделни хора и компании се замогват, но като цяло развитието на държавите се срива. Това са имперските политики. Реано за България винаги има някакво ограничение за нещо. И дори и да си построят завода тук, това няма да реши фундаменалните проблеми в държавата.
5
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Германия избере турците ще е пореден знак какви предатели са .После не се чудете на ислямизираща се Европа.Радвам се че поне избрахме ф 16.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевня, трее да го кажеш така: в класирането ние сме втори, а турците са предпоследни ( при две държави)
3
1
 
14
 
! Отговори
Истината е че преди 4 години
Ердоган ще налее повече пари и от Фол. само и само да му се зачете нещо и това блазни онези от Ф НО избора трябва да е политически защото всичко е политика ...Защо милиарди трябва да се изнесат от ЕС и да подкрепят Ердоган ? А нашия избор на ф-16 не е ли политически или поне наклонен към ф-16 от Тръмп ? Всичко е политика и избора задължително трябва да е политически ! Да не говорим ,че Ердоган отдавна заслужава един задвратник от Меркел и от приемниците и !
2
3
 
26
 
! Отговори
плашилото преди 4 години
Демек ни употребяват за плашило ама безплатно или това ни била рекламата... боже опази! А бе достойнство малко нямате ли? Отказвйте се веднага от тази глупост и да се оправят сами със султана като са таквиз мераклии. А султана от благодарност ще изпрати още един завод... Така навремето "наказаха" Путин като ни спряха южния поток и стана турски..., че Ердоган още пали свещи и благодари на европейското "лидерство".
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А фолксваген какви заплати ще плаща ако построи завод в България или Турция - както на немските работници, или?