Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов

Южна Корея предложи на България по-тясно сътрудничество в IT сектора
27 сеп 2019 07:00, Елка Василева
215
Сеул: България лидер на Балканите благодарение ръководството на Борисов
Бойко Борисов и Мун Дже Ин. Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Република Корея Мун Дже Ин. Премиерът изрази задоволство от ползотворния политически диалог, постигнат при настоящото му официално посещение в Сеул. Сега нашата задача е на основата на изграденото  политическо доверие да изпълним със съдържание и конкретни практически резултати двустранното сътрудничество, изтъкна премиерът Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

По време на разговора в Президентския дворец българският министър-председател отбеляза, че за страната ни е приоритет привличането на корейски инвестиции и разширяването на българския износ за Република Корея.

Премиерът Борисов заяви, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него правителство за насърчаване на корейския бизнес да обърне поглед към България. Борисов акцентира върху конкурентните предимства на българската икономика като много добър бизнес климат, ниско данъчно облагане, квалифицирана работна сила и достъп до обширния пазар на ЕС.

По отношение на ситуацията на Корейския полуостров министър-председателят Бойко Борисов заяви, че българската позиция е последователна и категорична и е в подкрепа на намирането на мирен изход по дипломатически път.

Още по темата

„България оценява високо водещата роля на Република Корея и Вашите лични усилия, господин президент, за постигане на напредък в междукорейския диалог и за намаляване на напрежението на Корейския полуостров“, добави премиерът Борисов.

Българският министър-председател изрази надежда, че дипломатическите усилия за постигане на устойчив мир и стабилност на Корейския полуостров ще продължат.

„За първи път министър-председател на България посещава Корея, откакто установихме дипломатически отношения през 1990 г. Визитата ви има голямо значение, тъй като догодина ще отбележим 30-годишнина на двустранните ни отношения“, обърна се към премиера Борисов президентът на Република Корея Мун Дже Ин.

Корейският президент заяви, че България е лидер на балканските страни благодарение на отличното ръководство на министър-председателя Бойко Борисов.

Мун Дже Ин отбеляза също постигнатия икономически растеж на страната ни сред държавите членки на ЕС, както и високата оценка за проведеното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

„Двете страни имаме голям потенциал да разширяваме практическото сътрудничество в областта на търговията, инвестициите, енергетиката, отбранителната промишленост“, акцентира президентът на Република Корея и приветства проведените разговори по време на посещението на Бойко Борисов.

Мун Дже Ин изтъкна, че стокообменът между двете страни нараства и пое ангажимент да рекламира България, защото тя привлича корейските компании с добри условия за бизнес и ниското данъчно облагане.

По време на разговора от корейска страна бе предложено сътрудничество в IТ сектора, тъй като са чували колко добри са българските специалисти. 

Президентът Мун Дже Ин заяви още, че трябва да има по-тясно партньорство в туризма, защото корейските туристи в България се увеличават, а самият той е впечатлен от Несебър.

В края на срещата българският министър-председател Бойко Борисов посочи, че откакто е премиер, прави посещения само там, където може да се свърши работа и да се стигне до реални резултати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да цъкате с палци надолу... все тая... Само си губите времето тук да пишете глyпocти си по негов адрес...
139
10
 
24
 
! Отговори
Анти Ге(й)рбер преди 4 години
Егати лидера! Пътищата като след бомбардировка. Бедност и мизерия навсякъде. Цели региони западнали и почти напълно обезлюдени. Цели отрасли от икономиката изцяло закрити. Абсолютно никакво производство. Животновъдството ликвидирано това лято. Туризмът в процес на ликвидация за догодина. Единственото с което тоя банкянски *** ходи и се хвали е евтината работна ръка, само че вече никой не му вярва, щото такава не е останала!
138
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mишки, мишки... Да му лъскате обувките на Бойко и за това не ставате... Срещу вас да бяга... никога няма да го стигнете и по ум и по обаяние...Затова го избират хората всеки път... Ха-ха-ха...
137
7
 
23
 
! Отговори
48 преди 4 години
Лидер по смъртност, болести, бедност, престъпност и корупция!
136
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишете за завода на Фолксваген. Много по-забавно е :)))
135
5
 
24
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
Лидер по мутри на килограм....Ии-и наче, поздравления за Виц-а...Добре се посмяхме, може да затваряме!
134
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този никога няма да бъде сериозен политик, той е останал завинаги в годините на рекета и бандитизма - джип да подкара, дъска да ритне, тухла да строши, тъ'лпа да сплаши и измами ! Как се е изучил в пожарната не мога да разбера и там ли се учат на бойни изкуства ? Дали образованието му не е подписано срещу пачка или е по партизанска-партийна линия на наследствеността - основният прийом на кoмунетата по време на срамният развит социализъм ?
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 149В Южнa Корея сaмo мaлкият бизнес е чaстен, гoлемите кoмпaнии фиктивно сa чaстни, нo сa пoд кoнтрoлa нa държaвaтa. Зaщo ВФ oтиде в Турция aкo кaжеш нa немците paбoтaтa нa държaвaтa не е дa се грижи зa зaвoдите ? С тaкoвa мислене у бусурнaкa,, че зaщo кoйтo и дa билo дa ти рaзвивa бизнес в тaкaвa държaвa ? Държaви мнoго по светa.
132
2
 
3
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
В САЩ се водят доста често спорове кой е най -великият президент или генерал/дженерал/.Специално отбелязвам думата дженерал-ние като ревностни партньори на НАТО би трябвало вече да не казваме генерал,а да употребяваме английското дженерал!Несъмнено най-великият дженерал в българската история,това е г-н Б.Борисов!Сега за САЩ аз не се наемам да кажа кой е най-великият ,но се спирам на две имена -Дженерал Мотърс и Дженерал Електрик!
131
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една държава в света която показа как трябва да се отстранят от власт политиците които са престъпници и крадци - чрез всенароден отказ от гласуване ! Държавата е Белгия и престоя 3.5 г без законно избрано правителство / рекорд /, докато в листите се появят нови и чисти демократи ! Но това е Белгия, в България не може да се случи, защото овцете са разделени на партии създадени от МАЙКАТА - БКП !
130
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-146,сега щото фашистите са на власт,че България цъфна и завърза,я ми кажи слънцето на колко години стана най-младия член на бкп.
129
0
 
0
 
! Отговори
дo 145 преди 4 години
30 год демoкрaция и нaпредък и БГ сaмa не може д си оползотвори oтпaдъкa и ще плaщa нa Южнa Кoрея. Ти кaквo искaш дa бъдaт вечни - нямa вечни нещa пoстрой нoви демoкрaтични бългaрски зaвoди, мaй демoкрaциятa еднa пещ зa гoрене нa отпaдъци не може дa пoстрoи.
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, как можа на българите да им "вградиш" съвсем празни глави, че да не могат да различат измамата от истината ? Та те все още смятат Ритнидъсков-Пожарникаров за НЕкомунист ! Какъв УЖАС ?
127
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А представяте ли си колко напред щяхме да бъдем,ако го нямаше......
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЕЦ Козлодуй АЕЦ Белене проект ТЕЦ Марица-Изток 1, 2, 3 ТЕЦ Бобов дол ПАВЕЦ Чаира Баташки водносилов път Силнотоков завод Васил Коларов, София
125
2
 
8
 
! Отговори
До 135 преди 4 години
Има една поговорка, която казва че в рядко л/но камък да не се хвърля, че пръска. Затова мислех да не ти отговарям, защото самия ти въпрос посочва колко си зле изобщо.Но за останалите нормални хора бих споменал автоматизираните производствени центрове които от железни заготовки изкарваха готов детайл без намеса на човек бяха ги кръстили "Перун" но имаше и други. Имаше завод в Стара загора по роботика. Ти имаш ли представа твоя Fanuc кога се появи и къде беше тогава?Само дразниш ***.
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завод Балкан, Ловеч автомобили, мотоциклети, велосипеди, инструменти Завод за трамваи Средец, София Завод за автобуси и тролейбуси Чавдар, Ботевград Завод за товарни автомобили Мадара, Шумен Електрокарен завод Шести септември, София Електрокарен завод, Плевен Завод за металорежещи машини (ЗММ), София Завод за хладилна техника, София Завод за асансьори, София Слаботоков завод Климент Ворошилов Завод за полупроводници, Ботевград Комбинат за микропроцесорна техника, Правец Завод за тежко машиностроене, Радомир
123
1
 
7
 
! Отговори
До 137 преди 4 години
Да бе, от родоотстъпник и поклонник на САЩ, соросист, ддруго и не очаквам да получа като отговор.Като не можете да скриете нещо хубаво от онова време, намирате начин да го окепазите, ако и това не може, измисляте и ди от ск о "обяснение" което да омаловажи постижението.Само да те открехна отворко, че по това време цената на чугуна от Китай беше НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-НИСКА от цената на нашия чyгун.Обаче Мицубише копираше нашите електрокари, а технологията за високоповдигачите беше български патент
122
3
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
Миналото е безвъзвратно. Дори предишния час, предишната секунда, не може да се върне или промени. Това което ще е в бъдеще трябва да се прави сега. Баце освен че взе комисионна от Юнкер да направи на Домусчиев цех за амфетамини в Пещера, освен че пусна Просия да си строи тръбите с цената на 77 археологични обекта, освен че купи ф16 на двойни цени, друго не е направил.
121
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1094. По мотокари и електрокари бяхме 1 в света.купуваха ги дори в Япония заради ниската цена на чугуна