Борисов подкрепи донорството: Човек не знае кога може да му се случи!

Премиерът призова всички да се замислят за даряването на органи
Обновена: 6 ное 2019 19:14 | 6 ное 2019 11:01, Веселина Йорданова
184
Борисов подкрепи донорството: Човек не знае кога може да му се случи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи донорството и извършването на трансплантации у нас.

"В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи", заяви той.

По думите му при успешна трансплантация "част от теб продължава да живее и спасяваш живот". Какъв е проблемът с предразсъдъците – никакъв, коментира той.

Още по темата
В началото на заседанието на правителството здравният министър Кирил Ананиев разказа пред колегите си за започналата вчера национална кампания за подкрепа на донорството.

В рамките на "Да! За живот!" ще бъдат разпространени карти, с които всеки приживе може да изрази желанието си да бъде донор. Това желание няма юридическа стойност, но по думите му, може да помогне на близките в такава ситуация да вземат информирано решение.

Искаме да предизвикаме дискусия, с която да помогнем на хората, нуждаещи се от трансплантация, да се радват на здрав и достоен живот, обясни Ананиев.

От своя страна премиерът каза, че вече е направил това и призова всеки един да се замисли и да го прецени.

И ако толкова си мислят какво би се случило, като дадеш орган, да си помислят чисто егоистично – продължаваш да живееш, коментира премиерът.

Ананиев посочи, че подкрепа има и сред религиозните общности у нас за хуманния акт.

"Не само душата, но и нещо още да продължи да живее от човека", каза Борисов и напомни, че "човек не знае кога може да му се случи".

С днешна дата 1151 българи чакат животоспасяващата операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
все по-кафяв и по-неадекватен....но може да направи нещо добро за Вилаета,над който беснее:-Може да хариже мозъка си за каузата на донорството!....Представяте ли си с толкова мозък що безмозъчни животи могат да бъдат спасени?...-Сигурно хиляди....Но,Той решава,ние САМО наблюдаваме..И викаме:-"Нека бъде вечно жив,здрав и могъщ!"..
92
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания не съм чул политик да агитира за донорство, това го правят винаги "Червеният кръст" или здравни неполитизирани организации ! В България "ГЛАВНИЯТ" политик...ха ха ха ...какво ви говори това, не е ли корупционна схема или нагло перчене пред беднякът ? Това ли е отговорността на политиците ви, не означава ли, че политиката им е да ви уморят по-скоро и да се възползват и от смъртта ви ? Хуманно, но защо от ПОЛИТИЦИ ?
91
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
похвално!...Но не стана ясно:-Той самия дал ли е пример?..Писал ли сай "донор"?..о,забравих чий възпитаник е..."Дайте да дадем,другари!"..
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проектираното от червените шушумиги изтреблението на българинът е в разгарът си и за да не си "заминава"без да остави нищо,червените"изобретатели" решили,че трябва да се възползват за последно от някой и друг орган от тялото му ! Няма лошо,но да излезе един бивш бандит и да агитира за донорство винаги има върху какво да се замисли обикновеният и беден човек ! Нещастието ни се състои в това,че не можем да намерим смелост и да изкореним завинаги комунизмът чрез сопата ! Толерантността ни е порок !
89
0
 
17
 
! Отговори
Ами преди 4 години
каквото и да предлага - НЕЛИГИТИМЕН ЕнЕЛигитимна власт70 процента от народа не ги признава
88
14
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
Едно нещо най-сетне да чуем умно от Бойко Борисов, но дежурното плюeнe продължава.Ако трябва да сме обективни докрай, това което той казва като мнение за дарението на органи е самата истина.Пази Боже на някой от нас, на мен, на теб, на него или нея, да се наложи присаждане на някой увреден орган. Когато не се намери чакаш на хемодиализа с години, и така много често е до гроба.Замисли се, че този човек си ти!Всеки си вика, е, няма да съм аз.А като ти дойде до главата: Е, защо точно аз?
87
0
 
20
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Всичко ни ограбиха, сега и органите ни искат.
86
0
 
19
 
! Отговори
Мильо преди 4 години
Бойко няма да ти съсекат главата със сабя като Стамболов , ще я сцепят като на тиквите ,със сатър!Така че търси донори за глави и мозъци!
85
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек никога не знае кога лекарите ще го убият или просто няма да го спасят заради органите му. За съжаление последните 30 години показаха много неща за морала на медиците ни. Или поне на част от тях. Явно Борисов и той лaпа от продажбата на органи, щом така се е заел с рекламата на даряването им...
84
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная дали тук е местото да попитам, но ще опитам: - как може при избирателна активност под 50 % да бъде избран кандидат ? Не е ли това конституционно престъпление което дава правото да победят гласоподаватели от малцинствата които са гласували без морал и без интелект, "демек" ще управляват тези които разчитат на "про'***" ! За такива ли реформи говорят от години кому'ноидните партии като ГЕРБ, БСП,ДПС,Атака,Патриоти разни ами то останаха ли неизброени ком'унета ?
83
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
И АЗ ТАКА !!! ВЯРНО ,ЧЕ БЕЛИЯТ МИ ДРОБ Е ПОЧЕРНЯЛ ,А ЧЕРНИЯ Е "ПОБЕЛЯЛ" , НО БЪБРЕЦИТЕ МИ РАБОТЯТ ПЕРФЕКТНО !!!! ВДИГАМ ЩАНГИ И МОЖЕ БИ СЪРЦЕТО МИ Е ЯКО !!!
82
0
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АзЩото никой закъсал не иска да закъса още повече с неговият мозък!;))) Хахахахахахахахахахаха
81
0
 
32
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 4 години
Крадльо, колко пари "усвои", ти и твоите ***?? Хиляди хора могат да бъдат спасени с откраднатите от тоя престъпник пари, само че лакомията и нарцисизма са му безгранични!!
80
2
 
20
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ПРОБЛИМИТЕ ЗА ДОНОРСТВО СА В ТОВА ,ЧЕ ХОРАТА НЕ ЖЕЛАЯТ- -АКО СА ПОДХОДЯЩИ ДОНОРИ -НЯКОЙ ДА ГИ "УСКОРИ " КАТО ТАКИВА !!!!!!!!!!!!!!!!
79
0
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименОлигархичните реьими се свалят чрез избори, но не се премахват чрез тях. Бойко си падна като момченце два пъти, а сега и трети, ще рухне;))) Изборите са заради еволюцията на съзнанието, която да случи революция водеща до смяна на Системата, а не просто до промяна, в една или друга посока. Еволюция и след това Революция. В революцията няма нищо отрицателно стига базата над която ще се прави надстройката да е нова;)))
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо да говори и призовава, по-добре ще е ако той си дари органите. Много хора ще са му благодарни.
77
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз се замислям дали това не е новото амплоа на този водач на овчето стадо, да се е ориентирал към търговията с органи и да е загърбил кражбите от строежът и ремонтът на магистрали ? Може би търговията с органи да е по-доходна от асфалт, знае ли човек, щом така "отговорно" се е заело нашето "слънце" с агитацията...?? Зная, че всеки бандит има усет към "печалба" от рекет, затова така размишлявам, може би съм прав, какво ще кажете ?
76
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Като гледам Този на снимката, той отдавна е в мозъчна смърт. Защо ли никой не Му е поискал Органите?
75
0
 
28
 
! Отговори
11111111111111 преди 4 години
Искам да видя декларациите за донорство на ЦЯЛОТО правителство, на председателите на всички държавни агенции, държавни дружества, на кметове и областни управители, общински съветници и т.н. Тогава може и да им повярвам!А, и на здравния министър непременно!
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си прав 80-ти, но за жалост в България не съществува "народ" способен на нещо различно от смирение и наведеност ! Статуквото не се е променило нито за миг от 1944 г., комунистите прочистиха България от генът на интелигентността и остана лесното, да си създават нови "демократични" партии които да манипулират развъждащите се овце и да управляват векове ! Ето днес управляват отново комунисти, дори вече от редиците на бандитите от 90-те години в лицето на ГЕРБ и овцата ги харесва ! СРАМНО Е !