Борисов подкрепи донорството: Човек не знае кога може да му се случи!

Премиерът призова всички да се замислят за даряването на органи
Обновена: 6 ное 2019 19:14 | 6 ное 2019 11:01, Веселина Йорданова
184
Борисов подкрепи донорството: Човек не знае кога може да му се случи!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов подкрепи донорството и извършването на трансплантации у нас.

"В България се правят най-модерните операции, трансплантации, имаме прекрасни хирурзи", заяви той.

По думите му при успешна трансплантация "част от теб продължава да живее и спасяваш живот". Какъв е проблемът с предразсъдъците – никакъв, коментира той.

Още по темата
В началото на заседанието на правителството здравният министър Кирил Ананиев разказа пред колегите си за започналата вчера национална кампания за подкрепа на донорството.

В рамките на "Да! За живот!" ще бъдат разпространени карти, с които всеки приживе може да изрази желанието си да бъде донор. Това желание няма юридическа стойност, но по думите му, може да помогне на близките в такава ситуация да вземат информирано решение.

Искаме да предизвикаме дискусия, с която да помогнем на хората, нуждаещи се от трансплантация, да се радват на здрав и достоен живот, обясни Ананиев.

От своя страна премиерът каза, че вече е направил това и призова всеки един да се замисли и да го прецени.

И ако толкова си мислят какво би се случило, като дадеш орган, да си помислят чисто егоистично – продължаваш да живееш, коментира премиерът.

Ананиев посочи, че подкрепа има и сред религиозните общности у нас за хуманния акт.

"Не само душата, но и нещо още да продължи да живее от човека", каза Борисов и напомни, че "човек не знае кога може да му се случи".

С днешна дата 1151 българи чакат животоспасяващата операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давам мозъци безплатно. Донорите са висшисти с по три висши. Прочели са не само Винету а и световната енциклопедия. Точно от такъв мозък един другар на който червената му книжка е под възглавницата има фрапираща нужда. Разполагам с висококвалифицирани специалисти по мозъчна трансплантация.
72
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ беше абсолютно закономерен резултат на българския преход, на концентрацията на икономическите и политически шансове в едно привилегировано малцинство, т.нар. олигархичен режим. Българската олигархия за последните 20 години направи всичко необходимо за това т.нар. демократични избори да се превърнат във фарс и които само да възпроизвеждат статуквото. Такъв тип режими не се свалят с избори.
71
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо това крайно мал'оумно нещо от Банкя,първо не направи здравелечението безплатно както е в страните в ЕС от които копира цените на хранителните продукти,че и ги завишава,а тръгнал да агитира бедният народ на България да става донор?Защо това"светило"на про'стотията разреши в България да се произвеждат"имитиращи хран. продукти",нима българите са ***'ймуни които могат да се хранят с български храни които нямат никакви хранителни качества,а искаме ЕС да ни внася качествени и нагло ги обвиняваме з
70
0
 
20
 
! Отговори
Ходжата преди 4 години
Кра_туната ако си даде и 2-та бъбрека ще направи най-добре
69
1
 
16
 
! Отговори
КОЙ преди 4 години
Прочетете КОЙ ни управлява в книгата на Калин Тодоров Завесата на прехода.
68
1
 
29
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
Някой може ли да каже, колко онко-болни умряха, защото МАФИЯТА им изнасяше скъпите лекарство за продажба в чужбина и в България нямаше. Бай Тиква откри лечението за РАК и СПИН. Оправи здравната с-*** на България и сега ще оправи и донорството.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафията Е извън държавните болници. Прави се на черно, като предимно се търгуват бъбреци от нашите събратя.В държавните болници е много трудно да се извърши такова противозаконно и анти хуманно действие,защото това са доктори, сестри обслужващ персонал. Няма да кажа, че това е НЕВЪЗМОЖНО....
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе личен ореходържач на най видния БКП-еец не се става ако не си предал целия си род + всичките им съседи на партията майка! Пък и в младежкото БКП (ГРОБ) има повече червенокнижковци отколкото на съборите на БСП! Все пак дъртото БКП (БСП) събра комунистите верни на партията, а младежкото БКП (ГРОБ) събра комунистите верни на Бай Тошко и издигна негов замесник (тоя дето е бил най близо до орехчетата му, все пак бяха в устата му няколко години) и си искат старото време!
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-новият виц, и същевременно - продължение на безсмъртната творба на Алеко:-И на какво ще ме научиш? Аз знам всичко за изборите.Едно магаре ми дай, ще го направя депутат, кмет, каквото поискаш... - каза Бай ***...-При 20 хиляди гласа разлика, имам 40 хиляди гласували роми и 100 хиляди фантомни избиратели... - отвърна Бойко.А Бай *** вече гледаше със зяпнали уста...
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък съм против донорството заради почти същото твърдение: Човек не знае къде и кога може да му се случи!Мафията на органи прави доста "инциденти"....
63
1
 
7
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
не книга, ами филмов сериал трябва да заснемат по БНТ,БТВ и НОВА за "хирурга на народа", "създателя на квантовия компютър" - БАЙ ТИКВА.физиците и химиците останаха без работа.още малко като се напъне и току виж направил Изкуствен Интелект и ще го подкара на Супер Компютъра на Гаргамел, дето вече половин година не могат да го пуснат. Еми не става от копчето. Това да не са ония таблети дето ги купихте да си цъкате в парлам0))0(ента.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За да победи злото е достатъчно добрите хора да не правят нищо"Чудите ли се защо стигнахме до тук?
61
3
 
11
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Пожелавам на всички никога да не им се налага да сте нуждаещ от трансплантация.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите в хазната свършиха. Излишъците ги няма. Бързо продавай народе органи, та Тиквокрацията да закърпи бюджета.
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Тиквен лицемер много добре знае, че след 3-4 години никой няма да вземе неговите одъртели органи и следователно "личния му пример" изобщо не топли никого. По-скоро трябва да бъде попитан, защо чака чак до сега за да стане донор?
58
1
 
6
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
чакаме всички да видим как тиквата ще убеди Ламбо да си даде органите.Хайде , тикво. Нали си голям привърженик на донорството. хората чакат не само да плямпаш. викни журналистите да снимат как отиваш в болницата при Ламбо да го събудиш от кома, за да му вземеш органите.чакаме великата тиква. оправи дупките по пътищата. сега ще оправи и донорството. после на всички бездетни жени ще направи близнаци.бас си популиста, бас си %$$$$аз просто съм фростриран, че все още има хора, които глас
57
1
 
9
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
тЕ ЛЕКАРИТЕ ги е страх да говорят за това.няма един полтик, който да продума на тази тема.обаче се намери един ***, който е бивш служител на м.8утренска фирма, който е имал връзки с маф.?ията и този същия заговори открито за донорс..тво.хак да ви е. ИДЕАЛЕН Е ЗА БЪЛГАРИЯ. П.Р.Е.М.И.Е.)*(Р ***. ВЕЧЕ ДОРИ НЕ ГО КРИЕ.НАЛИ ГЛАСУВАТА: "НЕ ПО.-ДКРЕПЯМ НИКОГО"? ХАЙДЕ СЕГА ЛЯГАЙТЕ ПОД НОЖА.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкарай се бе противен банкянски мафиот!
55
0
 
5
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS 2/2 преди 4 години
Иисус казва:"Каквото завържете тук на Земята ще бъде вързано и там на Небето. Каквото отвържете там на Небето ще бъде отвързано и тук на Земята."Обяснявам за теб Тикво. Има ли един онкоболен умрял и той отиде в Рая и стане Светец и реше да не ти прости. Е.б.а.та ти е м.а.й.к.ата!!! Хайде сега се потупай по гърдите, майму.н..як. Нали си милиардер?! *** да ти разясни патриарх Неофит, ако не вярваш в тълкованието. Отивай, отивай, че няма време
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата да не би да смята да влиза в бизнеса с търговия на органи, че тръгна да ни призовава?