БСП: Разумната партийна субсидия е 8 лева

Искат 6000 хил. лева за дете за онези, които се осигуряват и работят
Обновена: 20 ное 2019 21:49 | 20 ное 2019 21:37,
44

Депутатите от БСП предложиха партийната субсидия да стане 8 лева на глас. Достатъчна ли е тази сума?

"Ние сме направили нашите изчисления, според това какви са резултатите ни от изборите, каква ни е представителността в държавата, какви са ни задълженията, които имаме като партия и начина, по който можем да популяризираме политиките.  Считаме, че 8 лева са една разумна партийна субсидия, с която бихме могли да водим нормален политически живот", заяви депутатът от БСП Таско Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че от партията предлагат не само да се промени размерът на субсидията, но и да отпадне неограниченото финансиране на партиите, което не е от държавата.

"Ние с ГЕРБ имаме кардинални разлики във воденето на политиката и разбирането какво е социална политика и какво е политика в полза на хората", коментира Ерменков като продължи, че искат данъците да се формулират с мисъл за обикновения човек.

"Искаме акцизът на стоки от първа необходимост, като мляко, месо, хляб, яйца, да бъде намален на 5%, което ще помогне на хората да имат достъп до тях", подчерта депутатът в предаването "Денят ON AIR".

По негови думи трябвало да започнем постепенно да се опитваме да задържим младите в България.

"Предлагаме младите да се привилегировани, а онези, които са с деца да бъдат подпомагани".

От партията искат 6000 хил. лева за дете за онези, които се осигуряват и работят.

Ерменков коментира и разликата между прага на бедността и минималната пенсия. Той заяви, че е необходимо преизчисляване. По негови думи най-ощетени са хората, които са построили България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разумната държавна субсидия в България е между 20 и 30 лева на глас за партиите прескочили 1% от гласувалите. В други държави може да няма държавна субсидия, но за България е необходима по съвсем разбираеми причини. Е, който иска мафията ГЕРБ да управлява още 100 години, разбира се, че иска да няма държавна субсидия или да е символична от 1-2 лева.
36
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Всяка партийна субсидия е НЕразумна. Като сте мераклии да сте партийци, ще си бръкнете в джоба и ще се субсидирате
35
1
 
1
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Стига си ревал шпигел. В другите държави ги няма тоя глупости или си намират инвеститори, или лягат да спят.
34
2
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Няма страшно. С 1 лев държавна субсидия, мафията ще издържа партиите и ще им нарежда какво да правят. Нали това искате, мафията да управлява чрез зависимите от нея партии. Изключение е ГЕРБ като част от мафията.
33
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До V Хърватска си беше на светлинни години преди нас далеч преди да ги приемат в ЕС. Тях не ги приемаха дълги години в ЕС заради граничните им спорове със сърби и босненци. Словения и Хърватия бяха най-развитите части на Югославия и се отърваха почти без война на тяхна територия.
32
1
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
Спорно е колко точно е "разумната" субсидия", но народът се е произнесъл по въпроса с референдум и няма мърдане, поне засега. А партиите да се ориентират към други източници на аванта и да си ги заработват, доста свикнаха наготово.
31
3
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
бсп и герб са издънките на Европа .Управляваната от тях държава е на последно място по всичко .Даже най новите членки на ЕС като Хърватска ни изпреварват при това в пъти по някой показатели .По всичко личи че трябва да се махат.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Млади сте и не помните защо се въведе държавната субсидия за партиите и защо е необходима и сега. Един лев субсидия е популизъм за пред онези 80%.
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиарди за самолети има, а няма няколко милиона за партиите, за да има демокрация и многопартийност.
28
12
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Разумната партийна субсидия е доста повече от тези 8 лева, които са минималната субсидия.
27
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
*** това лявата партия дето почна да облага минималната заплата и въведе плоския данък ли?!?! НУЛА лева за вас даже 2 Нули
26
0
 
8
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 4 години
"...От партията искат 6000 хил. лева за дете за онези, които се осигуряват и работят..."6000 хил. лева = 6 000 000 лвНеграмотност, здравей!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако има сигурна работа и заплати по 6 бона както са при депутати, на никой не му трябва 6 бона помощ. Ама няма.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Живков живеехме по-добреСъщите хора на Живков, който ви въртяхя живота ви докараха до сегашната дупка... Замислете се много внимателни, какво искате за напред. Няма го СССР, да ни тъпче гушите с пари, пръжие и крадени технологии, че да просперираме ... БСП социална политика никога няма да имат.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имахте от 1944-а до днес възножност ... Пропиляхте я. Комунизма свърши.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете на онея търбух общински съветник дето скри Митьо Очите, да си дари СКАПАНИЯ РОЛС РОЙС, за партията ...
21
1
 
18
 
! Отговори
collector преди 4 години
и 10стотинки ви е много какви 8 лева
20
1
 
8
 
! Отговори
Мюлер преди 4 години
Винаги си бил най тъпия в оправлението
19
10
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Тече леко и уж незабележимо преливане от гербавите другари,към червените им съпартийци.Преливайте,не ви е за пръв път,но будалите все повече намаляват.
18
2
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
""Искаме акцизът на стоки от първа необходимост, като мляко, месо, хляб, яйца, да бъде намален на 5%" Това го бяхте обещали, да го направите, когато бяхте на власт, но не го направихте. Станишев бързо забрави, какво е обещал да направи. Това е за тебе Ерменков ходеща еманация на думата корупция. Погледнете му само физиономията дори и всичко ти става ясно пропаднал алкохолик наркоман.