Нелепо и невярно: Захариева за шпионския скандал в Сърбия

Да не прехвърлят от болната на здравата глава, заяви тя
Обновена: 22 ное 2019 13:03 | 22 ное 2019 12:58,
53
Нелепо и невярно: Захариева за шпионския скандал в Сърбия
Снимка: Reuters, архив

Това е поредното нелепо и невярно обвинение от сръбския депутат към България. Аз не виждам български разузнавач да вербува сръбски висши офицери, а друга държава. Нека не прехвърлят от болната на здравата глава, призова външният министър Екатерина Захариева. Тя коментира отправеното вчерра обвинение от председателя на парламентарната комисия за Косово в Сърбия Милован Дрецун. 

"Вчера излязохме с изявление, че няма нищо вярно в тези твърдения. България винаги е подкрепяла и подпомагала Сърбия. Учудени сме от тези твърдения  и категорично ги отричаме", посочи Захариева.

"В никакъв случай тези нелепи обвинения не отговарят на добрия дух и приятелство, което има между двете държави", каза още тя.

По думите й обвиненията по никакъв начин не подпомагат за двустарнните отношения между двете държави.

"Надявам се това да е мнение на конкретния депутат, а не на висшето ръководство и на президента Вучич. Надявам се това да не е официална сръбска позиция. До момента не съм чулата да е такава", каза още тя.

Относно темата за шпионския скандал у нас и това, че Русия не отговори реципрочно на изгонването на един дипломат и недопускането на друг у нас, тя коментира: "Това говори, че доказателствата, които нашите служби са събрали за наистина абсолютно недопустима дейност в никакъв случай не отговорят на двустранните отношения. Очевидно след като са направили оценка на фактите са решили да не реагират реципрочно. До момента нямаме такава реакция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както можа затъналата в дългове -над 300 млд,Гърция ,23 години за спира Северна Македония,така можем и ние да спрем Сърбия,ако така продължава.Още повече,че Сърбия е притисната здраво в "прегръдките" на руската мечка и изобщо не е "независима",тъй че, и без това е далече от ЕС,поради тази причина.
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Смях14 Хаааах,Сърбия е на светлинни години след България и ако ние не я подкрепим,Белград няма да може да изпроси и цент от ес-фондовете и може да забрави за ЕС. Невераятната наивност на управляващите,е причината Сърбия да получава подкрепа за ЕС и пари от граничните проекти,които наши специалисти изготвят,тъй като сърбите са неграмотни за това.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вулин-бившата дясна ръка на престъпната Мира Маркович,си е недоразвит по начало и плещи глупости. Въпросният Дрецун,е един провален журналист,който довчера нямаше каккво да яде и искаше"назаем",пари от разни бизнесмени в Белград,висейки в кафенето на радио В92.Децата му работят в европейски институции,между другото,а той плюе по ЕС,сега и по България.Плащат му за това.Знае се кой,който всява разкол сред балканските държави от край време.
12
22
 
12
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Захариева каза че българия винаги подкрепяла и подпомагала Сърбия!Няма как една бедна и мизерна страна като българия да помага на Сърбия.Просто Сърбия е на светлинни години пред БеГето.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека се страхуват сърбята от българския разузнавач.
10
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая очилата крава какви ги плещеше за руските шпионе у наси сега пак- то да ти кажа като ги погледнеш гербавите министри или *** или рецидивисти- и всичките алчни като банкянския си началник
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали реципрочно ни върнаха техния шпионин Малинов и то с медал за вярна служба, наречен от Путин "дружба" !
8
7
 
19
 
! Отговори
Сашко и Васка преди 4 години
И тази "въртиопашка" от змийското гнездо на Плевналията,която отиде да обслужва своите господари от Дондуков 1 на Дондуков 2, наистина би трябвало отдавна да си засипе главата с пепел и затвори плювалника . . . завинаги !
7
2
 
6
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
И ся ко ша прайм ???
6
7
 
23
 
! Отговори
КУХА ЛЕЙКА преди 4 години
От времето на РИМ се вербуват чужди граждани. Същото го правят ВСИЧКИ специални служби по света. Комунистически, капиталистически, марсиански....Това го правеха и българските служби докато АХМЕД с ТЕЦа не занесе "оня" списък в едно чуждо посолство. От тогава никой не иска да става български агент.
5
14
 
21
 
! Отговори
днес преди 4 години
Taзи сервитьорка УЖ външен министър,нищо не разбира от политика,КОй принава КОСОВО?кой обяви срещу Русия санкций?Къде ги слагат ГЕРБ тези да получават заплати?Външната политика добри с всички това СРАМ.Винаги има различия.Като онази Надежда Михайлова СДС тази същата патица.
4
8
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
И ти си нелеп външен министър, и ако не е султан Бойко , никога нямаше да заемеш такава високоотговорна длъжност.
3
6
 
10
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
Путин да не е *** да отговори симетрично? Асиметрични му отговор беше да награди русофилския "шпионин" с орден и да каже че ако го закача някой ще има лоши последствия ;)
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А,не така Захариева ,сърбите са наши съседи и бъдещи членове на ЕС,идете пак с Бойко в Белград да се усмихвате и мазните на Вучич и Дачич и всичко ще е наред.До следващата сръбска атака срещу България!А,между другото няма ли да питаш сърбите кога ще ни предадат Цветан Василев ?
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде депутатът Дрецун не е казъл ,че България вербува сръбски военен,това което каза,е че български разузнавач е снимал видеото ,което не е вярно както и твърдението на Дрецун за има разузнавателен център в Македония в който ,македонци,българи и хървати шпионирали Сърбия!Но между другото,колкото и нашите политици да се натягат на сърби и македонци ,едва дали скоро ще ни имат за приятели!