Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът

Премиерът предложи БНТ и БНР по време на избори да станат безплатни за всички политически партии
Обновена: 7 дек 2019 14:47 | 7 дек 2019 12:06, Елка Василева
139
Борисов: Партийната субсидия можеше да попречи да се приеме бюджетът
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Партийната субсидия е можело да попречи да се приеме държавният бюджет. Това заяви премиерът Бойко Борисов заяви по време на извънредно заседание на МС.

В края на миналата седмица депутатите приеха партийната субсидия да бъде 8 лв., по предложение на БСП.

Борисов обясни, че споровете за размера на субсидията са предизвикали криза в парламента, заседанието е било прекъснато, а той е говорил по темата няколко пъти с министър Владислав Горанов и с Валери Симеонов. По думите му не е можело да се събере кворум в НС.

"Нито съм говорил с Корнелия Нинова, ако тя се е срещала със Симеонов, те да си кажат", каза Борисов и допълни, че за него е било по-важно да се приеме бюджетът, защото рискът да се работи със стария бюджет щял да попречи министерствата да проведат политиките си.

Още по темата

"За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват само от тази точка в бюджета", коментира премиерът Борисов, цитиран от БТА.

Премиерът Борисов каза още, че темата за партийната субсидия отново ще бъде разисквана. Той поясни, че финансовият министър Владислав Горанов ще направи анализ защо предложението е било субсидията да бъде 8 лв., как се е стигнало до тази цифра.

Борисов заяви, че трябва да има правила за какво могат да се харчат партийните субсидии. По думите му, ако данъкоплатецът дава пари за дейността на партиите, то тя трябва да бъде регламентирана. Премиерът даде и предложение обществените медии БНТ и БНР, по време на избори, да станат безплатни за всички политически партии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
12
 
! Отговори
така де преди 4 години
Как да оставим някакви си 50 млн. да попречат на разграбването, пардон рапзределението на 50 000 млн, колкот е бюджета.А това ,че погазиха Правилника на НС и Конституцията са подробности.Законите са за хорицата без връзки.
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""щял да попречи министерствата да проведат политиките си."................. какви политики, какви пет лева? Вие хеп_тен за Буда_ли ни имате. Хей Вие горе управляващите, нищо не правите, освен да разпределяте едни пари и да раздавате на: роднина - милиционер, роднина - милиционер, а пък колкото откраднете "Allah kerim" - каквото господ даде.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И хората пак не са по улицата... еми ще се плюнчите по коментарите само.
60
1
 
9
 
! Отговори
до 62 преди 4 години
Искаш да кажеш, че народа няма да се върже ако не го приемат точка по точка ли!Народа е като стадото на слепите пастири прави каквото му кажат защото така е дресиран .
59
0
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бойко, ако опозицията те принуди да промениш вече взето решение за субсидиите на партиите, как по-натам гласоподавателите ще ти имат доверие за политиките, които провеждаш и не е ли липса това на управленска мощ и способности? И ако е така, не е ли изходът, предсрочни парламентарни избори?;)))
58
1
 
3
 
! Отговори
ист преди 4 години
Губене на време е приемането на бюджета точка по точка. Трябваше само да се приеме размера на партийната субсидия, а всичко точки на бюджета да се приемат заедно за една минута. Нинова е доволна. Друго е да и е пълна партийната каса, ключът да е в нея, и приближените да и се подмазват. Пари има, ще я преизберат на конгреса. Победа.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е хората се палиха заради ГЕРБ и нищо не се промени защото САЩ ги крепи!Нямаме шанс обречени сме ,но ние си го знаем и достойно понасяме края си в мизерия защото комунизма ни направи такива покорни робове на управляващите ни които и да са те.
56
1
 
4
 
! Отговори
До попа от Народа преди 4 години
Дедо попе никои не ни иска позволение напротив цялата територия е един зандан с пълна с заптиета и еничари от малц. които ни мачкат и ако ни писне Терминала ни е единствения изход
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ДПС се държаха адекватно по време на гласуването против волята на българския данъкоплатец, който беше определеил субсидията по време на референдума.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наскоро говорих с един гербаджия, който ми каза, че е прочел две книги, но не смее да каже, че да него помислят за по-умен от вожда си....
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За субсидиите всичко излезе номер и политиците пак се уредиха.Казват да била държавната субсидия нула лева, но се оказа че така партиите ще си легализират частното сега нелегално финансиране от олигарси.Тия на *** май се правят народа не иска да сменят едната хранилка с другата, а партиите да не се финансират от народа.Ако държавата им дава пари те идват от нас и ако олигарсите им дават пари и те дават каквото са откраднали от нас.И сега тоя пълен та.ша.к се комбинира с изнудването от Шкембе
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЛЕДАЙТЕ СИ РАБОТАТА. Като направите субсидията пак 1 лев както каза народа, тогава елате да искате да гласуваме за вас. То бива ама токова наглост не бива. БСП се целуваха с ДПС на митинга и си понесоха последствията. Сега ГЕРБ се целува с БСП и ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА. На следващите избори просто ГЕРБ няма да спечелят.
51
0
 
14
 
! Отговори
поп Харитон преди 4 години
Докога българи, ще позволявате шепи клоунии въжеиграчи настанили се в МС и Парламента, да се подиграват с вас и ви ограбват ежедневно и ежечасно !Жал ми е когато гледаме тези нещастници от вас,как "самоотвержено и със страст" трият индулгенциите на Д.П.и си въобразяват че ще ги покажат по казионните медии,като следващите пишкин милионери спечелили от лотарията !?Живота ви протече в лъжи, несгоди, корупция и мизерия !Няма кой да ви компенсира изгубеното време. . .
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ли оцеляват пенсионерите с 8 лева на ден за режийни,лекрства и храна?
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че 1 лв.е малко,ако не си управляващ е ясно.Просто първият път намалението трабваше да е наполовина-5-6 лв и да се приключи.Но така няма да имаме спасител и оправяч на нещата.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
43, стани трапер в горите. Направи си лък и стрели и ловувай енергийно независимо. Върни се в пещерите и не ползвай градските изобретения.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се управлява на принципите на диктатурата.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията пази от външни врагове а МВР от вътрешни!Вижте състоянието на Армията е плачевно радват се на един хеликоптер и сънуват Топ Гън ама друг път може би след 4 г.А МВР е готово да се бори с тероризма които го няма явно с нас да ни смаже ако откажем да се подчиняваме и мрем.
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвала на Бойко пак надхитри всички.
44
1
 
13
 
! Отговори
дебел депутат преди 4 години
в България се живее прекрасно :)