Двама военни получиха висши военни звания от Радев

Юлиян Радойски беше повишен в офицерско звание "бригаден генерал"
Обновена: 27 дек 2019 21:53 | 27 дек 2019 21:47, Камелия Цветанова
15
Двама военни получиха висши военни звания от Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои ген. Явор Матеев и полк. Юлиян Радойски с висши военни звания.

В съвременната все по-динамична и предизвикателна среда за сигурност силите за специални операции са носители на уникални и важни за отбраната на страната ни способности, каза Радев по повод назначаването на Явор Матеев на длъжността командир на "Съвместното командване на специалните операции", съобщи БТА.

Матеев беше удостоен с висшето офицерско звание "генерал-майор". Явор Матеев беше освободен от досегашната си длъжност - командир на "68 бригада "Специални сили".

Президентът посочи, че новото назначение е свързано с очакване за пълноценното функциониране и интегриране на повереното на Матеев командване в структурите на Българската армия. Вярвам, че заедно с подчинения ви личен състав ще оправдаете голямото доверие, каза той и допълни, че очаква бъдещия командир да съхрани и надгради постигнатото до тук.

Основната задача пред вас е развитието на конкурентно и атрактивно образование, на качествени образователни и научни продукти, отбеляза президентът Радев по повод назначаването на полковник Юлиян Радойски на длъжността началник на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски".

От вас се очаква не само да възстановите авторитета на училището, но и да го утвърдите в българската военно-образователна система, допълни той.

Юлиян Радойски беше повишен в офицерско звание "бригаден генерал".

Президентът напомни, че новата позиция е преди всичко висока отговорност. Той пожела на Радойски да развива училището и като център за авиационно образование за нуждите на гражданската авиация. Вярвам, че с вашия опит, професионализъм и компетентност, с доказаната ви ангажираност към развитието на авиационното образование, ще се справите с новите предизвикателства, посочи още той.

В слово от името на удостоените офицери генерал-майор Явор Матеев заяви, че винаги, когато сме били единни, сме се справяли с предизвикателствата на времето. Той припомни, че в днешния ден отбелязваме първия християнски мъченик св. вмчн Стефан и се прекланяме пред паметта на жертвите от Кербала. Има нещо изключително символично в това, защото нещата, които са ни съхранили като държава, като род и родина, са славните воински победи на бойното поле и нашата вяра, каза той. Той посочи, че днес президентът удостоява с първо и следващо висше звание двама български офицери, които застават на възстановени, но и в голяма степен качествено нови структури в Българската армия. Матеев допълни, че добре осъзнават, че очакванията към тях са големи и обеща, че заедно с техните подчинени няма да икономисват сили, воля и енергия и в бъдещата си работа ще направят всичко възможно да оправдаят оказаното им доверие.

В церемонията участваха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и висши военни офицери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
9
 
! Отговори
Св.опашка преди 4 години
А бе тоз бр.грнерал във военното ъ-ще не са ли го научили,че България.офицер трябва да бъде изгладен обръснат и подстриган. Какъв е тоя *** - вече ген.майор. Президентът би трябвало да го върне за неопрятен външен вид. а не да го удостоява.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА кому са нужни толкова много генерали др.Радев...............в тази бедна България?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента в Англия има цифром и словом ...3(!) генерала!С букви-ТРИМА!
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата с най малка армия и най много генерали. Въпроса е какво командват тези генерали. На десет воиника вместо ефрейтор генерал. Няма пари за пенсии и здравеопазване но за титли и генералски заплати изобилие.Засрамете се господа управляващи и не ползвайте народните пари като свои.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
означава заплатата по 1.5 , хехе
9
0
 
12
 
! Отговори
1234 преди 4 години
СЪРМЕНКИТЕ, НЕ СЕ ЛИ ДАВАТ ЗА ЗАСЛУГИ?????ВЕЧЕ КУЦО,КЬОРАВО И САКАТО ВЗЕМА ПАГОНИ,, РАЗДАВАТ СЕ НА ПОРАЗИЯ????ОСТАНА ЛИ НЕКОЙ В СТРОЯ!!!!
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно. Поредните двама курбанджии на висока заплата и клатене на члена.
7
5
 
12
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Не виждам това какво говори за компетентността му.До сега не съм видял една фуражка с приличен английски и да не е с наднормено тегло.Много ми се иска някой от въпросните генерали да сподели какво е свършил за изтеклата година.Според мен това е четене на инструкции от НАТО,ровене по чекмеждета и клатене на краката
6
6
 
4
 
! Отговори
339 преди 4 години
От няколко години посещавам църквата Света Марина в Пловдив-на по важните празници.Явор Матеев и сегашния кмет са винаги там от начало да края на службата,водена от Николай.Честитя му новия пост.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не минава ден без тоя неудачник да се изложи
4
6
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Колко пари дариха президента и първата дама за Българската Коледа
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре теа нема се спрат,ние колко генерал имаме толкова войник немаме,че и бригаден каквото и да значи това...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2за кое говориш?
1
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-накрая президент като хората, роско не е ли генерал вече?