ДПС зад вота на недоверие, иницииран от левицата

Хаотичната политика води до кризи, категорични са от Движението
53

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ДПС застава зад вота на недоверие срещу правителството за провал в областта на околната среда, който инициира БСП.

След консултации с левицата, Йордан Цонев от движението съобщи, че има много причини, поради които ДПС ще подкрепи вота.

Още по темата
Най-формалната е, по думите му е, че ДПС е  опозиционна партия.

А най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната.

"Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия". Нашата програма не само акцентира върху екологичните проблеми, но ние смятаме да използваме зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната", отсече Цонев.

Той обвини властта, че води хаотична политика по отношение на околната среда. Според него именно тези действия на управлящите водят до постоянни кризи.

Цонев очаква, че резултатите от дебатите по вота на недоверие ще са в няколко посоки. Единият е, че ще видят истинските проблеми по отношение на околната среда.

По-рано днес депутатът от БСП Иван Иванов предупреди, че след Перник, водна криза се задава и в Шумен.

Той съобщи, че от вчера Шумен, Търговище, Велики Преслав, Дивдядово, селата Белокопитово, Панайот Волов са на воден режим. Според него това е в резултат на некадърното управление на ВиК – Шумен.

Иванов отсече, че реално ВиК - Шумен е фалирало.

"Трудно успява да си поддържа системата. Сметките са запорирани. За съжаление Шумен се превръща в следващия град след Перник във водна криза", каза Иванов.

Иван Иванов коментира и решението на правителството за ВиК холдинг.

Според депутата от опозицията това е поредният опит за замазване на нечия отговорност. "Прехвърляйки всички ВиК дружества под една шапка означава, че всичко, което се е случило до този момент, всички кражби във ВиК дружествата ще бъдат заметени и отговорност няма да се понесе от никого", заяви още Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Тия от ДПС забравиха ли кой им смени имената ? Забравиха ли след края на правителството на БСП как си измиха ръцете с тях ?....Сега не пускали децата навън заради мръсния въздух ,а трябваше да крият като Чернобил...
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магарешки пак ще отнесе тлъст надник
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС зад вот на недоверие? Ще се види в пленарната зала пак как играят с ГЕРБ.
44
10
 
12
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Държавата се съвзе от управленията на дпс/бсп и върви в правилната посока Моли се да не се върнат пак ,че тогава ще ревеш за Бойко Борисов
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: Радослав (номер 31)Радославе, един министър председател навремето беше казал култовата реплика "Eгaти държавата, щом аз съм и премиер!"Бойко Борисов беше казал нещо подобно за себе си.Тогава има ли нещо което да ни учудва?Какъвто народът, такива му и управляващите!
42
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Аха разбрах управлявали с герб за това утре искат да гласуват с комунистите За сваляне на Герб. Големи тъпани били тези от дпсето хахаха
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странно !Вече 10 години ДПС е в неофициална коалиция с ГЕРБ.
40
5
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Абе да попитам руските ***-атакисти, защо пРезидента не обели 1 дума за строежа на руски тръби с арабския заем от 2 милиарда лева? Нещо да пусне фенера, да освети. Мълчи като бит гей.
39
3
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Ляво крило на бсп били гербА пък конспирации и диверсия вече 2 години за да ги свалят .Сега се надушиха пак с турците,за да се самосвалят ли? хахаха.Хайде сега не пасем трева!!@
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те от ДПС най-обичат отзад да са.
37
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Хахаха,хахо,ти какво искаш,,щом не се строят църкви,ще се строят джамии,ако трябва и синагоги,ще се строят.
36
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Каква изненада,много те е страх,лявото крило на бсп,герб-комунисти,да не паднат от власт.
35
7
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Че кой да крепят Воля комунистите ли? Доказани некадърници .Суперинфлации ,фалиране на банки, спиране на фондове ,джамии и турски новини турски език в училищата .Това означава бсп/дпс.Това ли да подкрепят?
34
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Зозо,кокълчето е сладко,как ще го изтърват
33
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хахахахаа, "независимите" от Атака и Воля много плюят, ама стигне ли се до гласуване крепят Боко, щото строи руски тръби с арабски заем 2 милиарда лв. За пенсии на дрътите руски *** пак няма:)))))))))))))))))))))))))))
32
3
 
15
 
! Отговори
Каква изненада преди 4 години
Дясното крило на БСП ( ДПС ) ще подкрепи вота на недоверие, внесен от БСП ........
31
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Дали на власт ще са ГЕРБ, БСП или ДПС само едно нещо е константно: Че все народа ще е от изклатената страна на нещата. И едните и другите са там само за далаверата, а не за да вършат работа и всичките са го доказвали не един път! Ще си подмятат любовта на народа и ще си продължават с далаверите, а ние все ще се надяваме на промяна като избираме все едни и същи дърти БКП-ци!
30
0
 
12
 
! Отговори
Val преди 4 години
Мен ми се струва блъф. Наддаването започва. Да видим кой колко дава!Казва ни:Аз съм балансьор винаги. До гласуването ще преценя. Важно е вНС какво ще поръчам.
29
5
 
15
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
И кой даде на хидролога вецовете? И студения резерв.Да не си ги е взел сам?Бойко и гербавото правителство му ги даде.Но...блажени са заблудените гербаджии
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе...още има заблудени гербери по форумите...които вярват, че герб са против дпс и бсп.