Борисов от Давос: Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС

Последователно подкрепяме страните от региона по пътя им към ЕС
Обновена: 21 яну 2020 11:04 | 21 яну 2020 11:04, Александър Попов
170
Борисов от Давос: Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС
Снимка: Правителствена служба

"България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС", заяяви Бойко Борисов по време на изказването си в панела "Диалог за дипломацията на Западните Балкани" в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Пред участниците в дискусията българският премиер акцентира, че изключително важно е да се запази ролята на политиката на разширяване на ЕС като катализатор за осъществяване на ключови реформи в страните от региона. 

"Тези реформи са необходими както за модернизирането и развитието на Западните Балкани, така и за стабилността и просперитета на този стратегически важен за ЕС регион", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му различните инициативи и формати на регионално сътрудничество в Югоизточна Европа взаимно се допълват в насърчаването на политическата, икономическата и социалната стабилност в региона. 

Той припомни, че България, съвместно с Република Северна Македония, от 1 януари 2020 г. домакинства Берлинския процес и добави, че страната ни е поела този отговорен ангажимент като естествено продължение на постигнатото по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и извеждането на преден план на процеса на европейската интеграция на Западните Балкани в политическия дневен ред на Съюза.

"Приоритетите на съвместното председателство на Берлинския процес са свързаността във всичките й аспекти: транспортна, енергийна, цифрова, както и свързаност между хората, особено сред младите, включително чрез образование", подчерта премиерът. 

Той уточни, че един от основните проекти, които следва да бъдат реализирани, е напредък в изграждането на трансевропейския Коридор № 8. Той има ключово значение за региона и ще представлява добър пример за свързаност на Западните Балкани със съседните държави членки на ЕС.

"Дълбоко сме убедени, че бъдещето на страните от Западните Балкани  е в ЕС, тъй като без тях европейският проект е непълен. Хърватското председателство също планира организирането на Среща на върха ЕС-Западни Балкани и ще поддържа фокуса върху европейската перспектива на региона в дневния ред на ЕС", акцентира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко БорисовДавос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
8
 
! Отговори
ВетЪра на ПОДмяната преди 4 години
Западни балкани звучи като да кажат " неформалният лидер на ГЕРБ " /когато се рамениха с кмета Софиански защото го разледваха за халите и без избори Бойко стана кмет на София / или "почетен чл ./ен на ДПС"А да си припомним ли скандала с двете места като кандидат на НДСВ И бОЙКО СЕ ОТКАЗА? А лъжата че няма да прави партия? Хората забравиха .Убиват ти детето ,ограбват те , молиш за увличение на заплати ,а първата ти мисъл- прегръдка с Бойко???? WTF???? Заслужаваме си палачите !
130
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бe нека Бойко ме излага като ходи на такива срещи.По добре ми е с него, отколкото с високо интелектуалните - Луканов, Беров, Виденов, па и дори Станишев.
129
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА ПО КРЪВОЖАДНА И ПО ГРАБИТЕЛСКА ПАРТИЯ ОТ БКП/БСП ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ОБРАЛИ НАРОДА СИ, РАЗДАЛИ СИ ЗАВОДИ И ФАЛИРАЛИ БАНКИ, НАРОДЪТ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ ЗА ТЯХ.
128
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВарнаНай - вероятно се самооправяш - демек ръкоблюдстваш.Почти всички го правят, споко.
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ не можа да си оправи държавата, тръгнал да оправя света.....................леле..................голям смях!!!
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе Варна,Сега разгледах снимки от 90те. Ми то полувината комунистически министри са се снимали с Мутри. Полувината от ДПС, Волен Сидеров.... А пък Кутнелика с едн кон? Много снимки с тъоз кон, да не са гаджета..Иначе си прав, бил е охранителни Бойко, ИПоН, *** това очевидно е много ново за теб.
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По цял свят ни излага тиквата,смеят ни се вече,ама е удобен за тези,дето са му плащат.
124
10
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Не се притеснявай да изкажеш свободно мнението си... - казваш, че мразиш Борисов, дори го ненавиждаш, но признаваш, че няма алтернатива... - спокоен бъди демокрация сме, особено сега при ГЕРБ - чуждото мнение се зачита...
123
1
 
7
 
! Отговори
Я па ти преди 4 години
До СТРАНДЖАТАНе го мисли прецедента.И той маа *** непрекъснато,но не го отразяват толкова.Сега е в Израел.Загрижил се.По добре да усетим какво са направили по благосъстоянието,а не да гледаме с кой са се цунали и какви чужди поръчки изпълняват.
122
13
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Последните години не е имало голям международен форум без участието на Борисов... - ей това президентчето не може да му прости...
121
0
 
11
 
! Отговори
Да се изпъчи Тиквата преди 4 години
Колко ще платим за да се снима Боко в Давос ???Пък като се върне с какво *** ще ни залеят медиите... майко мила
120
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До АнонименДо 121: Аз се оправлявам сам себе си, ако тебе те оправлява някой друг си е твой проблем.За снимките с Бойко и мутрите още малко и ще кажеш че съм се объркал или може би вече съм ослепял.Естествено сега някой ще се изходи и ще каже че съм комунист, щото така е по лесно.
119
3
 
10
 
! Отговори
без край преди 4 години
Снощи,на 62г е починал певецът от Благоевград Васил Богданов.Намерен е в жилището на бул."Ал.Стамболийски4 69 умрял от глад и студ.Така е при герп.Младите скачат от класните стаи,а по-възрастните умират от глад и студ или бой в старчески хосписи.
118
0
 
8
 
! Отговори
Уффффф преди 4 години
Макрон най сетне, ще се съгласи за започне преговорите с Албания и Македония, само и само, Бойко да спре, да повтаря за тия глупави западни Балкани.
117
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе ВарнаТи си голем следовател. Ми то освен Държавна сигурност и Червен елит, какво друго може да те оправлява. Просто червените велможи го издухаха и ДСто управлява.
116
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов е вреден за България.Да се маха!
115
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До СТРАНДЖАТАама ти верно ме изморяваш!..Трябва ли всеки път да уточнявам,че това с "липсата на алтернатива" на мутрьо е ТВОЯ ДИВОТИЯ,която блъскаш най-редовно от ника на "ПроСоТо"..?!..аман от теб,верно!.../ама какво ли мога да искам от едно мизерно същество като теб?!/
114
1
 
5
 
! Отговори
Би волъ преди 4 години
Манджа,ти пишеш под чуждо име и ти личи.Агентче такова.Той и Нидялко спаси парите от ктб и има маса апартаменти в София заради едно .изане.А брат му е на свободен наем,но с достойнство.
113
1
 
13
 
! Отговори
Варна преди 4 години
До Кармен МладеноваБойко изникна от нищото през 2001г.с идването на НДСВ и Симеон.От тогава го подготвяха за премиерския пост.Разбира се не осъждам хората които са го подкрепяли, защото тогава ни изглеждаше като герой.Може да се поровите в интернет и да откриете снимки с него и най големите босове на мафията през 90-те
112
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
до ПроСоТоНе мога да те разбера... - онзи ден ни убеждаваше, че Борисов няма алтернатива, а сега пееш друга песен... - позиционирай се ясно и тогава коментирай...