Борисов от Давос: Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС

Последователно подкрепяме страните от региона по пътя им към ЕС
Обновена: 21 яну 2020 11:04 | 21 яну 2020 11:04, Александър Попов
170
Борисов от Давос: Бъдещето на Западните Балкани е в ЕС
Снимка: Правителствена служба

"България последователно подкрепя усилията на страните от Западните Балкани по пътя им към членство в ЕС", заяяви Бойко Борисов по време на изказването си в панела "Диалог за дипломацията на Западните Балкани" в рамките на Световния икономически форум в Давос.

Пред участниците в дискусията българският премиер акцентира, че изключително важно е да се запази ролята на политиката на разширяване на ЕС като катализатор за осъществяване на ключови реформи в страните от региона. 

"Тези реформи са необходими както за модернизирането и развитието на Западните Балкани, така и за стабилността и просперитета на този стратегически важен за ЕС регион", посочи министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му различните инициативи и формати на регионално сътрудничество в Югоизточна Европа взаимно се допълват в насърчаването на политическата, икономическата и социалната стабилност в региона. 

Той припомни, че България, съвместно с Република Северна Македония, от 1 януари 2020 г. домакинства Берлинския процес и добави, че страната ни е поела този отговорен ангажимент като естествено продължение на постигнатото по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и извеждането на преден план на процеса на европейската интеграция на Западните Балкани в политическия дневен ред на Съюза.

"Приоритетите на съвместното председателство на Берлинския процес са свързаността във всичките й аспекти: транспортна, енергийна, цифрова, както и свързаност между хората, особено сред младите, включително чрез образование", подчерта премиерът. 

Той уточни, че един от основните проекти, които следва да бъдат реализирани, е напредък в изграждането на трансевропейския Коридор № 8. Той има ключово значение за региона и ще представлява добър пример за свързаност на Западните Балкани със съседните държави членки на ЕС.

"Дълбоко сме убедени, че бъдещето на страните от Западните Балкани  е в ЕС, тъй като без тях европейският проект е непълен. Хърватското председателство също планира организирането на Среща на върха ЕС-Западни Балкани и ще поддържа фокуса върху европейската перспектива на региона в дневния ред на ЕС", акцентира Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко БорисовДавос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пишещите тук не са народа, това са платени *** на БСП, реално БСП не може да предложи по добро управление, но може да фалира държавата, това се е случвало вече няколко пъти.
70
1
 
15
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
Нещо много си се заблудил.Не познавам някой,който да е гласувал за ГЕРБ.Избира си го страхливата администрация,ромския вот и помощта на Мишо Константинов.Изборите одавна са опорочени,ако не знаеш.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 69 преди 4 години
Аве колега какво изграждане ве некадърника Борисов срина България под нула бе ***. Комуниста Борисов ще бъде най презирания и мразен предател управлявал някога. Къде са водите на България, къде е чистия и въздух, къде е животновъдството, земеделието, икономиката, здравеопазването и образованието. Всичко е унищожено, изклано, замърсено и откраднато и това за 10 години.
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Урааа,появи се един заблуден герберски *** и като един Матросов се хвърли на амбразурата в защита на вожда.Браво,***,заработи си надницата.
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не я е прочел цялата. Не го надценявайте. Пише с грешки в Египет, стана за смях пред целия свят пак, че дори родния си език не владее писмено и говоримо.
66
15
 
3
 
! Отговори
Шизофреници преди 4 години
Интересно след като толкова много мразите Борисов и ГЕРБ защо продължавате да гласувате за тях? Последните 11 години нямат загуба на изборите с изключение на президентските където вкараха много неподходящ кандидат. Вероятно умишлено за да подхвърлят малко огризки на БСП и да възстановят илюзията че има някаква опозиция. Реално това не е загуба за тях а даже им помага.
65
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените партали тухла върху тухла не са сложили по време на техните управления, Бойко започна да изгражда България практически от нулата, ще ви питам когато довлечете БСП на власт как ще живеете и с колко лева в джоба.
64
4
 
20
 
! Отговори
СРАМ МЕ Е ОТ БОЙКО Б преди 4 години
След 10 години управлвние на Бойко БорисовБългария е- на последно място по доходи в Европа.--на последно място по раждаемост в Европа.-на ПЪРВО МЯСТО ПО СМЪРТНОСТ В ЕВРОПА!!!УПРАВЛЯВА НИ СЪЩЕСТВО,ПРОЧЕЛО ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ!!!
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът трябва да следва примера им - да не работи, да не плаща сметки, да протестира за правата си на въздух, вода, нирмални доходи няколко месеца и ще видим как ще клекнат тези ненужни депутати, министри, олигарси и синдикати, които грабят наготово.
62
3
 
1
 
! Отговори
Горски преди 4 години
До МорскиКолкото е истина това, което си написал толкова да си здрав!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е лицемерен съюз,който съдейства за унищожението на БГ. По всичко си личи,но сега с болука се набива вече наочи. От ЕС си карат болука тук,затварят си очите,че ни тровят,а после ни глобяват и бг народ,а не взелите парите за отравянето на въздуха връщат парите на запад. С всичко е такава схемата. Това си е измамна пирамида наречена ЕС.Ниесме все на загуба от членстовото. Само можем да пътваме към тях и аработим.Това е плюса.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нормална държава със истински закони този и шайката му щяха да бъдат съдени за държавна измяна и предателство, откраднатите милиарди конфискувани и строг доживотен затвор.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала Бойко оправихме България сега да оправим и западните балкани....
58
3
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не ставаме като нация !Племето е крадливо, предателско и много проклето !Да пази Господ ...
57
2
 
17
 
! Отговори
Морски преди 4 години
България няма бъдеще с мафиот като Бойко Борисов.Борисов е мутра си,каджия лежал 8 месеца в чешкия затвор Панкрац.И този човек е начело на държавата.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС ще бъде със 100% по красив и умен, ако се махнеш от поста си и се отдадеш на охранителна дейност. Да пазиш Доган и Пеевски ще ти отива повече, вместо да мърсиш с присъствието си европейските форуми "умнико".
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонците непрекъснато му плюят в сурата,а той се прави,че дъжд го вали.Същото е и със сърбите.Кого и защо подкрепяш,бе?Макрон вече ги отряза,но нашия продължава да си каканиже едно и също.
54
3
 
21
 
! Отговори
лъжата ЕС преди 4 години
Преди членството ни в еврейския съюз и НАТО, живях по-добре !
53
1
 
16
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Няма да отиде в Перник,защото там ще разбере какво е винкел.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега ще дадем вода на Перник от София, после на друг град ще дадем от София и така до тогава, докато минат изборите. После квот иска да става. То само герберастите гласуват.