Менда Стоянова за хазарта: Промяната ще спре тази лудост по будки и магазини

Къде ще отиват парите от лотарията?
8 фев 2020 12:15, Нели Христова
111
Менда Стоянова за хазарта: Промяната ще спре тази лудост по будки и магазини
Снимка: БГНЕС

„Смисълът на промяната цели да спре тази лудост, която в момента се вихри по магазини, будки за вестници и по пощи, където хората получават пенсиите си. Сумите, които се харчат за лотария само за 2018 г. са били милиард и 200 млн.”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова пред NOVA относно промените в Закона за хазарта, които станаха факт вчера.

„В текстовете, които приехме, поставяме ограничения Българският спортен тотализатор да извършва тази дейност единствено и само в собствени или наети обекти, които да бъдат обособени. Всичко това ще ограничи дистрибуцията на талони да се извършва от абсолютно всеки продавач”, каза още тя.

Запитана дали например голям магазин може да обособи кът, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, така те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, но е ясно, че това ще бъде обособен тото пункт”.

„Хазартът е забранен в много малко страни по света. Т.нар. „мек хазарт”, какъвто е въпросната лотария, винаги и навсякъде се използва за спонсориране на спорта. В случая, Спортният тотализатор, след като получи залозите и изплати печалбите и разходите, цялата друга печалба отива в Министерството на младежта и спорта, а част от нея и във фонд „Култура”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Да се готви транспортния бизнес (всичко по бдж) ... после малките интернет оператори ..... може после и бтв и нова и готово ..... Амон Ра ще има пълната власт над всичко.....Ако има промяна в реда поне го казвайте за да може всеки да се спасява от национализацията :)
76
2
 
23
 
! Отговори
Дали ще има? преди 4 години
ЗАЩО НИКОЙ ЖУРНАЛИСТ НЕ ПОПИТА: ОБЕЩАВАТЕ ЛИ ЧЕ С ТАЗИ ПРОМЯНА ЗА ХАЗАРТА ЩЕ ВЛЯЗАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ В БГ СПОРТА, ОТКОЛКОТО АКО БЯХТЕ ЗАПОЧНАЛИ ДА СЛЕДИТЕ СТРИКТНО ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИТЕ И ОСЪДИТЕ БОЖКОВ ДА СИ ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО.
75
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е пълна 0Толкова е зле че думи да няма човек !Менда празната глава
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моя позната е купила билети, наредени един върху друг, правят повече от 60-70 см висок куп. Повече от 10-15 лв. не е печелила. Напълно подкрепям, не е хазартът това което трябва да поощряваме като развитие, достатъчно други простотии виреят - наркотици, алкохол, насилие
73
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що ми се обадиха от червените крепости от Враца, Мездра, Лом, Видин, Силистра и др. подобни, че БСП са допуснали голяма грешка. Организаторите им дали по 20 лв. сутринта да ги стимулират, а те се напили и не станал никакъв преврат . Явно са се сетили как партизаните са воювали с враговете едно време, а то е крадене на сирене и кашкавол от мандрите и пиянство .
72
2
 
17
 
! Отговори
потеклото на Менда преди 4 години
е комунистическо в червата! Напред, народе!!!!
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да проверим истината се събрахме няколко червени трола и отидохме до НС. О ужас там нямаше никой даже и Йоло Денав го нямаше. Е това съпартийци от БСП не е честно, все пак ви обещаха по едно кебабче.
70
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко включих партийната телевизия на БСП за да видя на живо огромния преврат. То просто няма никакво предаване , и дават някакво глупаво интервю . Просто ме е срам от моята любима партия БСП.
69
2
 
15
 
! Отговори
Менда преди 4 години
Сгреших , първо в нашия джоб , после в спорта и ако остане нещичко ще е за култура
68
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и парите на Божков - черепа не активираха платените протестиращи защо ли, ами защото тези протести обслужват крадците и убийците от БСП. Просто хората вече прогледнаха и не желаят да обслужват БСП, а пенсионерите ги кони алцхаймера и не знаят за какво ще протестират, защото при Луканов и Виденов взимаха по три долара пенсия на месец. Сега си мислят, че ако БСП дойдат на власт ще получават по едно евро на месец.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно от Европа нещо са ги скастрили та спряха кранчето иначе не го вярвам по желание да го направят
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не искам да говоря за преврата в цяла България повече. В Русе няма и един човек, ами сега кво праим. Др. Нинова отишла на посещение на др. Радев в Пирогов и припаднала, защото при него даже и ген. Деси не дошла на свиждане. Мъка...а...а
65
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кога ще спре лудостта да се унищожава България
64
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей голяма мъка настана в Пловдив. Голямия преврат срущу правителството не можа да събере и седем души. Авно БСП-София води в масовото недоволство от правителството.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста хора измамиха! Познавам хора, които от сутрин до вечер са на магазина и само търкат билети, а други целите заплати им заминават само за това, не преувеличавам!
62
2
 
21
 
! Отговори
Гледам Тв преди 4 години
Много интересно е съждението на един коментатор, че тотото не можело да прави такива уникални дизайни на билетите! Хора, наред ли сте да пишете тези глупости?!?
61
2
 
8
 
! Отговори
Пирогов преди 4 години
До АнонименА в съседната стай Лойко е вдигнал кръвното-250 на 200...
60
5
 
17
 
! Отговори
До 64 преди 4 години
Г-н Тролев, колкото и "остроумни" коментари да пускате другата година ГЕРБ са аут, запомнете този мой коментар, даже си го копирайте! :))
59
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Пирогов съобщиха , че др. Радев е получил раздвоение на личноста. Сега бълнувал, че обича правителството и най вече Борисов. Ей завалата съвсем се е смахнал с това БСП.
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом хората искад да играят хазарт да го играят. Трябваше да се приемат данъчни промени и стриктен контрол. Държават сега като вземе хазарта хората ще спрат да играят и приходите в хазната ще са по-малки и от тези които плащаше черепа.