Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?

Държавният глава заяви, че има проблем в управлението на държавата
12 фев 2020 14:35, Нели Христова
927
Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?
Снимка: БГНЕС

"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод записите с негово участие, направени чрез СРС-та, които прокуратурата разпространи.

"Проблемът е и в ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата държава и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер-прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС. Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", заяви още той.

Чак след ДАНС, отбеляза Радев, тогава идва прокуратурата, “която между другото също бърза да развее СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в нечий интерес. И както знаете много добре покрай епичната борба с контрабандата, премиерът постепенно си присвои правото всяка сряда да привиква главния прокурор и председателя на ДАНС, и покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам, това са важни въпроси”, заяви президентът.

След като му бе посочено, че премиерът бил казал, че Гешев не ходи на тези заседания, Радев зададе въпросът от кога са подслушванията, предават от БГНЕС.

Радев каза, че въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, бяха част от нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

Той посочи, че очаква много повече от главния прокурор не само тази борба с корупция, с престъпност, която се води вече по много фронтове, но очаква той да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
662
18
 
28
 
! Отговори
Парадокс преди 4 години
Президента е избран от 70% от населението но не може да управлява страната. Боко от 22% а управлява, или граби по точно. Как става това в парадоксалната държава наречена България?
661
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Радев не си признае за шуробаджанащината в армията, българите ще си мислят, че той крие още по голями престъпления !
660
14
 
23
 
! Отговори
dnstuff преди 4 години
Тоди мишок никой не го е подслушвал, подслушването бе към генерал маьора от ВВС.. престъпното в случея е възпрепятстване на разследването и укриване на доказателства
659
16
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дадеш на любовницата си две заплати и апартамент за любовни срещи, по време на най-жестоката разруха в армията е престъпление и предателство !
658
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев телешкия поглед
657
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е само върха на айсберга на шуробаджанащината в армията по негово време !
656
9
 
17
 
! Отговори
Цецо Ухото преди 4 години
Клепоухото е подслушван преди да стабе президент.
655
7
 
12
 
! Отговори
------------- преди 4 години
Като го гледам и го слушам на Симеон Втори ми мяза много е праведен, добронамерен и силно загрижен за народа. Накрая да не се окаже че ако дойде на власт ше си вземе някоя планина , поделение или село като царя и ше си бие камшика по островите. Ше оправя за не повече от една година.
654
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглостта на Радев - да вика на другите, че са се насррали, а самия той да мирише (меко казано) !
653
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 687Затова ли сега си в пенсионерското БКП !?
652
10
 
20
 
! Отговори
Бивш гербер преди 4 години
Преди година постъпих в младежкото герб.. по цял ден ни караха да спамим статии и нищо друго.. даже по коментарите разпознавам колегите..
651
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е мобилизирал по 80 дежурни трола да пускат лай номета под всяка статия за Радев
650
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе да дадеш на любовницата си две заплати и апартамент за любовни срещи, когато много млади хора напускат страната да търсят работа в чужбина, а ти да обвиняваш Правителството за Демографския проблем си е мега Лицемерие.Още по-лошо е, че от умопомрачение Радев не го осъзнава това, поради което и заради заемания в момента висок държавен пост, се явява много опасен за националната сигурност !
649
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев ще вкара тиквата в затвора!
648
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един мъдрец ми тъй ми рече:Запомни, на работа *** си не развявай
647
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадеца вика, дръжте крадеца !
646
11
 
7
 
! Отговори
за сега е добре преди 4 години
след олигархаризацитя и приватизацията иде ред на интернетната обиждация.Вярвам в Прокурор Гешев, дано не му подлеят вода и го погнат от този толкова важен за Държавата пост
645
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Езикът на омразата пердаши едни и същи вулгаризми по адрес на Президента. Еднаквостта на клишетата е толко видуема, че не е нужно човек да се пита защо им е да обиждат човека Радев. Не съм гласувал за него. Но на следващите избори несамо ще гласувам ами безплатно ще агитирам с плакати, клипове и статии Ромен Радев за втроия му мандат.
644
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, гледай Първанов и се сещай - и той уж беше с висок рейтинг като тебе!Даже не беше натирвал жена с 2 деца заради .урволяк!
643
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На хората омръзна да го гледат тоя, как се гъне като плазмодий от злоба, омраза и черногледство.Да скимти като бездомно куче пред касапница и да цеди през зъби погребални тиради.