Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?

Държавният глава заяви, че има проблем в управлението на държавата
12 фев 2020 14:35, Нели Христова
927
Радев: Знае ли премиерът, че подслушването на президента е грубо наушение?
Снимка: БГНЕС

"Проблемът не е просто в бруталната атака срещу държавния глава. Проблемът е в начина на управление на държавата", това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по повод записите с негово участие, направени чрез СРС-та, които прокуратурата разпространи.

"Проблемът е и в ръководството, контрола и използването на служби и правоприлагащите органи в спазването на закона от тяхна страна. Всичко това рефлектира върху правовата държава и върху устоите на демокрацията, върху правата на обикновения гражданин. Тук ще трябва да се отговаря на много въпроси. Първият и най-важният е връзката премиер-прокурор. Вие вече всички знаете кой подслушва и реализира СРС-тата. Това е ДАНС. На кой е подчинена ДАНС. Пряко на Министерски съвет и директно на министър-председателя. Знаел ли е министър-председателят, че неговите подчинени подслушват президента и то в грубо нарушение на закона и ако е знаел, защо е допуснал закононарушението? Ако не е знаел, значи, че имаме за премиер човек, който е неспособен да управлява тези важни служби", заяви още той.

Чак след ДАНС, отбеляза Радев, тогава идва прокуратурата, “която между другото също бърза да развее СРС-тата в нарушение на закона в публичното пространство, явно в нечий интерес. И както знаете много добре покрай епичната борба с контрабандата, премиерът постепенно си присвои правото всяка сряда да привиква главния прокурор и председателя на ДАНС, и покрай това преборване на контрабандата дали не се преборват и неудобните? Само питам, това са важни въпроси”, заяви президентът.

След като му бе посочено, че премиерът бил казал, че Гешев не ходи на тези заседания, Радев зададе въпросът от кога са подслушванията, предават от БГНЕС.

Радев каза, че въпросът е как така тези толкова бдителни по отношение на държавния глава служби и органи проспаха водната криза, боклуците, обществените поръчки с нарушение, срива на търговския регистър, хакерските атаки в НАП. Хазартът проспаха, при положение, че имат присъствие в тези ресорни комисии, бяха част от нещата, които изброи Румен Радев.

Президентът добави, че остава и друг въпрос: „Защо г-н Гешев вижда престъпност и корупция навсякъде другаде, но не и в Министерски съвет, където се разпределя и харчи бюджет от първо лице. И тази огромна амбиция на главния прокурор, която е похвална, да се пребори с престъпността и с корупцията, някак си не вижда очевадното във всяка една държава хранителната среда за корупция къде е, ами там където се разпределя бюджетът, където се усвояват обществените поръчки, напоследък вече даже няма и обществени поръчки. Харчат се милиарди без обществени поръчки и ние даже не знаем на кого се раздават парите“, каза Радев.

Той посочи, че очаква много повече от главния прокурор не само тази борба с корупция, с престъпност, която се води вече по много фронтове, но очаква той да обърне внимание на тези сигнали, които стоят в прокуратурата и на разследващата журналистика, която дава сериозни поводи за самосезиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
642
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех тази Деска ,заради нея колко работи станаха.
641
8
 
8
 
! Отговори
анонимен - М преди 4 години
Национален протест - в най благоприятният ден за обществена дейност - четвъртък 20.02.2020 г. от 12.00 часа.София пред народното събрание за страната в същият ден и час в областните градове.ПРОТЕСТ ЗА ЗАБРАНА - ДА СЕ ПРОДАВА ЗЕМЯ НА ЧУЖДЕНЦИ СЕТА,ИК. ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ НА РЕЛИГИЯ И КАКЪВ СИ ПО РОД.За БЪЛГАРИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦА И ВНУЦИ ЗА ВСИЧКИ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.Да осъществим забраната чрез парламента.ДА ГИ УЗАКОНЯТ -ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ -УСПЕХ БРАТЯ УСПЕХ
640
5
 
21
 
! Отговори
Госг преди 4 години
Не са го проспали хазарта - нали БСП твърдо застана зад Божков? А източването на язовири не е новост - когато беше източен яз. Искър, през 90-те, София имаше по два часа вода. Това е стар номер, още когато ГЕРБ не е съществувал. За хакерските атаки да пита Решетников. А за едноличното харчене на държавни пари да си спомни как бяха спирани финансирания /фонд Земеделие/ при правителството на Станишев. И да каже дали харченето на държавни пари за лични нужди не е корупция. Пък и да разкаже за прив
639
3
 
14
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ами не го проспаха хазарта, ама нали БСП изцяло подкрепя Божков? А когато беше изгочена водата на язовир "Искър" и София имаше имаше по 2 часа вода. Това помни ли го господинът? А пардон, тогава е бил много далече от София. За хакерските атаки да пита Решетников. И за сведение, парите на държавата не се харчат еднолично. И не са спирани финансирания, като на фонд "Земеделие" при Станишев. Дали не е корупция плащането на лични разходи с държавни пари?
638
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знае за Решетников
637
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не виждам нищо нередно в това ако обичаш дадена жена да ти е секретарка .То е по лошо ако секретарката е непозната и треа да дига самолета на шефа.Та либофтъ граници немъ .Принципно секретарките са духачки .
636
2
 
24
 
! Отговори
Предния преди 4 години
Чудех се кво ме нерви в тез хора.Един нормален няма.Да се ожени. Да има деца. Те да му направят внучета на него и жена му.А и като видя президента с Първата дама и си мисля за всички българки, които познавам.А па като видя Бат Бойко се сещам за всички българи, които познавам.А като видя Гешев .... е признавам си, че такива българи не познавам.Бе изобщо, добре че емигрирах.
635
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то аз гледам отдалеч и не виждам разлика между Радев, Борисов и Гешев, а и Божков.В същност не така.Най-умен и образован е Божков и затуй има проблеми в България.
634
11
 
39
 
! Отговори
Дон Педро преди 4 години
Защо ли Радев си мисли че работата му е само да се заяжда и нищо смислено да не прави. Да каже защо Радева ползва колите и охраната не по предназначение!
633
1
 
13
 
! Отговори
Розата преди 4 години
ДРУГАРИ,ГОСПОДА И.ДИОТИ,ЗА СЕТЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ ВЕЛИКИЯТ ПОЕТ-РЕВОЛЮЦИОНЕР ХРИСТО БИТЕВ Е БИЛ ПРАВ КАТО Е КАЗАЛ...А ВИЙ,ВИЙ СТЕ И.Д.ИОТИ!
632
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е голям манипулатор.Не той е бил подслушван, а негов подчинен.Този негов подчинен е водил разговори и с него.Не случайно се казва, че подозираното друго лице е президентът Радев!
631
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак да го изберете тоя чукан, ъгълчета!
630
3
 
15
 
! Отговори
ДО 642 преди 4 години
Много си добре уведомен, че да беше се кандидатирал за президент! Защо със същият замах не опишеш за Чернобил, въздухът от Кремиковци и ТЕЦ-овете Марица-1-2, фалитът, разграбването и приватизацията чрез РМД-та+спестяванията и пенсионният фонд, за над 200 млрд. $. За 55-60 млед.евро, изнесени при у-нието на Станишев и спрените евро субсидии за корупция. Милиардерите братя МИЛЕН и Г. ВЕЛЧЕВИ владеят 1/2 от Черноморието. Толкова умни, че ви ограбиха спестявалията и ПФ. ЗАЩО НЕ СИ ГИ ЗАЩИТИХТЕ?
629
19
 
28
 
! Отговори
Ефо преди 4 години
А тоя прецедент знае ли,че вече толкова много се е изложил,че и оставка и импийчмънт са му малко. Направо си е за затвора!!!! Айде Румба, вдигай гащите, вземай багажчето и да те няма!
628
16
 
27
 
! Отговори
ДО 649 преди 4 години
Ако беше по-грамотен, би разбрал, че ПЛЕВНЕЛИЕВ е единственият президент, който чрез стр-на ф-***, е имал своите финансови и материални придобивки, преди встъпването му като Президент. Някой да е чувал, за подвизите на РАДЕВ, като "натовски генерал", избран от К. ИМПЕКСОВА, с протекциите на Решетников. "Натовски генерал"на документ, работещ в интерес на Русия. На това му се казва "народен предател", но прожекторите светнаха силно. Алчен и злобен, нищо не работещ, скъпият екскур-зиант на Б-Я.ПОЗОР
627
4
 
3
 
! Отговори
Соросоиден трол преди 4 години
Пожелавам на всички мои съратници да го лигавят сополив хахахах
626
33
 
14
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 4 години
Смятам, че всеки нормален човек трябва да гласува за Радев на следващите избори. Но не за президент а за премиер.
625
30
 
13
 
! Отговори
Ръца Пръца Шлезинжер преди 4 години
Дано Радев излезе на избори.....ще ги помете всички, дори и с манипулациите.
624
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, разбрах че и Радев е от групата. И не търсят документи от него, а от говорещия с него. И ако искал ще ги даде , ако иска не. На час по лъжичка. Просто мислех че е по различен, но се оказа, че е същия като другите.
623
8
 
30
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 4 години
Др. пРезидент, най-лесната отбрана е нападението. По-важно е какво съдържа записът? Какви нареждания давате на този, който поставихте за шеф на ВВС? Какви незаконни действия вие сте извършвали, като шеф на ВВС, както и в президентството? Изводът е, че с действията си, вие опорочавате всяка институция така, както БКП/БСП? , където мине, трева не никне. ББ работи за интервсите на Б-Я, а вие нищо смислено не сте свършил за близо 3г. ВИЕ НЕ СТЕ НАД ЗАКОНА! ВИЕ НЕ СТЕ РЕШЕНИЕТО, А ЧАСТ ОТ ПРОБЛЕМА!