Партията на Слави – разпознаваема, вероятно влиза в следващото НС

Премиерът се представя като гъвкав към различни ситуации
Обновена: 17 фев 2020 11:07 | 17 фев 2020 11:04,
334

Бойко Борисов надмина Тодор Живков и Стефан Стамболов по продължителност на управлението като министър-председател. Ако Борисов завърши този си мандат, има шанса да постави рекорд за най-дълго време на държавното кормило, който на този етап "държи" Станко Тодоров.

Според политическия психолог Антоанета Христова Борисов се представя комплексно. Много трудно се намира харизматичен лидер, а той е харизматичен, подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

"Много е гъвкав и адаптивен към различните ситуации. Около него другите партии изпаднаха в криза и не успяха да влязат във форма", посочи Христова.

Още по темата

Политологът Иво Инджов е на мнение, че към края на третия си мандат Борисов е спечелил от слабостта на своите противници. По думите му премиерът припомня стари роли, като ги прави още по-атрактивни чрез новите технологии.

Вчера Слави Трифонов учреди и оглави своята партия "Има такъв народ". Вярвам, че сме на прав път и заедно ще направим нещо, което ще ни остави в историята, заяви шоуменът по време на учредителното събрание.

"България е страна с доста политически партии. Въпросът не опира до бройката, а до програмите и конкретните политически намерения. На този етап единствено партията на Трифонов предизвиква по-голям интерес и очаквания. Може да се очаква, че с висока степен на вероятност ще влезе в следващия парламент", посочи Инджов в "България сутрин" и допълни, че "Има такъв народ" няма потенциал да бъде балансьор в следващия парламент.

"Когато чуя за създаването на нови партии, това не ме радва. Пак ще имаме едно упражнение, боричкане на хора, които никога не са били в политиката. Това никак не е добре, защото виждаме доста неподготвени упражнения за целия период на прехода", каза на свой ред Антоанета Христова.

Тя подкрепи мнението на Инджов, че единственият видим е Слави Трифонов. По думите ѝ той ще има подкрепа, но не много сериозна. Христова допуска, че партията му ще мине 4% на изборите и ще обере много от недоволните хора в полезрението на патриотичните партии.

"ГЕРБ и БСП ще бъдат много по-малко засегнати от останалите
. От една страна виждаме разбита група на Патриотите, от която изпъква само ВМРО. Пред БСП стои много сериозна задача, напрежението се трупа. Април или май ще имаме разрешение на лидерския проблем в БСП. Ще видим как ще се препозиционират и как ще се подготвят за следващата година", обясни политическият психолог.

Иво Инджов смята, че БСП не успява да яхне народното недоволство и е много пасивна.

"Продължава да не може да намери себе си. В този смисъл Слави Трифонов се явява доста сериозен състезател, който може да си "отчупи" от електората на БСП", отбеляза политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VasilikiТи лъжеш.Вашите може и да са крали и да са направили палат.На нашите им даваха само лихвоточки, които в крайна сметка изгоряха.Храната беше хубава - да. Кокошарникът беше отзад на двора. кoчината до него. От там идваше храната.Дали бай тошо е имал кoчина в задния двор на оборище?
207
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разрушиха заводите и застроиха градинките и паркингите на градовете. Социалистическият строй оставил градинки и паркинги. Защото е глупав и не се сетил да ги застрои. Но капиталистът е много умен и веднага ги застрои. На първия етаж дъни дискотека, на втория етаж спи демократ.
206
7
 
5
 
! Отговори
Vasiliki преди 4 години
Защо лъжеш? С какво е била задоволена повече от мен например...Цецка Цачева или Менда,Пекинската или който и да вземеш от тяхната клика,т.е. от бившата номенклатура? Ще ти кажа! С нищо! Бяха едни канцеларски плъхове и това е! Родителите ми не са били номенклатурчици и не сме живеели по-лошо от горе споменатите. Имаше храна бол и най-вече истинска,а не като сега-химия! Каквато е била храната за Цецка,такава и за останалите. Българите по селата направиха палати-такива в каквито живеят Ротшилодви
205
3
 
1
 
! Отговори
Влез в "YouTube преди 4 години
И виж "north korea luxury shop". Първото клипче. Това е луксозен магазин в комунистическият рай. Бих пратил линк, но този сайт не дава.
204
9
 
7
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен168 Жалки анонимнико, ако наистина си бил роден тогава, ти си живял в друга България с щастливо, задоволено и благоденстващо население. Ние живяхме в една сива, бедна, мизерна с опашки за всичко и стоки под масата за свои хора държава. Задоволени бяха само червените буржоа, бивши селски, червени, крадливи мутри, нарекли се АБФ и ДС кучетата им. За тях специални магазини и валута второ направление, за "задоволения" народ- огризки и заплати по 105 лв.
203
1
 
7
 
! Отговори
И по-натам преди 4 години
До Анонимен Точно затова ще гушне гласове от партии за които гласуват безмозъчници,андрешковци и парвенюта. Те парвенютата са като живак - бързо се преливат от тук-там и по-натам.
202
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е, че всеки друг е по-добре от ГЕРБ и Бойко Борисов, даже и Трифонов.
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По вероятно е да ме ЗАБОЛИ ...... за гологлавия измамник. Но гологлавия измамник е обикновен страхливец, затова няма опасност да ме ЗАБОЛИ .............
200
6
 
10
 
! Отговори
така е,или иначе? преди 4 години
Да,колите са навързани една след друга,макар и 30 годишни бараки,количките се пълнят в Кауфланд, по празниците на Кулата е опашка,НО до тук и спря;))) Като си казал А,кажи и Б де? Или не ти изнася да кажеш,че всичко това е с парите на трите милиона роби,които отидоха зад граница да стават чираци с едничката цел- да оцелеят те и техните роднини в Бг,които пълнят количките в Кауфланд и карат таратайките. И..ходят до гръцките села . И за теб пазаруването в Кауфланд е богатство? Това е оцеляване.
199
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасно *** е тоя индивид. Налага едно свръх-опростенческо мислене сред безмозъчните си поддръжници, че системни проблеми на обществото могат да се решат с някакви технически промени като брой депутати и референдуми които да питат баба Гицка от Вълчидръм за самолетите...
198
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще влезне но ще е поредната патеричка на шлангаджията ..
197
8
 
12
 
! Отговори
До балансьор преди 4 години
Трифонов ще вземе между 8 и 12% и ще се доближи до ролята на балансьор. Ще обере вота на разочарованите от патреотарците,част от избирателите на Магарешки и не малка част от ГЕРБ. Боко си създаде много врагове вътре в партията. Същото е при Черкезина,Бялата златка и Тескере войводата. Всъщност процентът на разочарованите икой не го е измерил и може да е по-голям.
196
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави чалгата няма как да е по-вреден за България от Бойко Борисов
195
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки който само критикува без да дава определени решения е въздух под налягане. Ако искате до утре сутринта мога да плюя по Бойко, по Американците, по имигрантите, по сексуалното обучение, по водната криза, по разбитите пътища. И на сутринта със сигурност много хора ще ме харесват и ще са готови да гласуват за мен. Какво е направил Слави? Какво са му силните черти - добър организатор с музикално образование :) ? Че той Васил Божков по тия показатели е по-добър за министър председател.
194
6
 
5
 
! Отговори
до 198 преди 4 години
Обърни внимание, че политиката в България е много сходна с тази в Украйна. Защото в голяма степен се осъществява под контрола и финансиране на Русия. Протести, политици, войнски организации, патриоти - сценария е почти еднакъв. Скоро говорих с един руснак, който е дошъл да живее в българия. На него му е чудно как може толкова българи да харесват Путин и Русия. Но това е - апарата за пропаганда не спи. Типична черта за руските агенти, е че плюят запада, но не дават решения - само критика.
193
10
 
11
 
! Отговори
9 преди 4 години
Щом, троловете на Бсп-то и на Герб, се обединиха срещу слави, значи, че " шубето е голям страх".
192
4
 
14
 
! Отговори
Оня преди 4 години
За 3 часа 200 коментара ,ама викате Слави не е интересен ха,ха,ха
191
8
 
15
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Е това вече е края. Шоумени печелят избори само в слаби държави. Примерно Украйна.
190
9
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Телевизията му фалира до месец... - партията също...
189
6
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Не може да направи коалиция с ГЕРБ, защото Борисов му е отказал да ходи с него на кино...