Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?

Няма желаещи общини, които да поемат грижа за пътищата
Обновена: 19 фев 2020 13:14 | 19 фев 2020 12:30, Веселина Йорданова
290
Аврамова: 100 бона ще струва възстановяването на отрязаната тол камера!?
Снимка: БГНЕС

Общините, които искат пътища в близост до тях да бъдат освободени от винетна такса, ще трябва да поемат поддръжката им. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на заседанието на правителството днес, обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС. По думите й докато текат преговорите със Столичната община за това, глобени граждани няма да има.

Още по темата

Решението е по повод казуса с общини и райони в близост до общинския център. Така жителите им на практика ще бъдат освободени от задължението да плащат винетки за преминаване, но местната власт ще се заеме с поддръжката след сключване на споразумение с АПИ.

Сутринта Борисов се ядоса на шефа на Пътната агенция и нареди проблемът да се разреши, защото жители на софийски райони обявиха протестни действия. Аврамова напомни, че лично Борисов обяви тази възможност миналата година, но такива желания от общините нямало. Тя не се нае да каже колко би струвала поддръжката, но предположи - милион. Министърът разясни, че от 2004 г. "спорните" пътища са в обхвата на тези, за които се дължи винетка, но с хартиена, каквато беше до неотдавна, нарушителите са били хващани много по-трудно.

"Никой не е глобен от населените места, за които между АПИ и Столичната община текат преговори и няма да бъде глобен, докато тези преговори не приключат и не се уточнят пътищата, за които няма да има винетна такса. Съответно Столичната община трябва да поеме разходите за издръжка на тези пътища.

Северната скоростна тангента ще бъде освободена от винетна такса
след подписване на споразумение, но не и от тол такса. Там преговорите трябва да бъдат в посока разделяне на разходите за поддръжка", обясни Аврамова.

Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, съобщи регионалният министър и посочи, че вандалската проява е в резултат на изкуствено създадено напрежение.

От 1 март 3115 км от републиканската пътна мрежа ще подлежи на тол такса. В този обхват са 803 км автомагистрали и 2312 км пътища първи клас. Пътищата втори клас – близо 3 хил. км, ще бъдат с нулева ставка. На заседанието на МС днес е приета новата актуализирана тарифа, съгласно договореностите с превозвачите. Новото е, че за пътни превозни средства с алтернативни горива ще се плаща 50% от таксата за Евро 6, съобщи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
21
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Анонимен 34Тя и камерата не струва 100 хил.!
38
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 бона за 1 колец браво това е герб
37
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно изобщо не се притеснява да съобщава, че възнамерява извърши кражба в големи размери.Какъв е тоя ремонт бе, в открития космос ли ще го извършвате?
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно държавата е във фалит и щом се опрели до тия 100 бона, положението никак не е розово на фона на ГЕРБ прикзаки за отлична икономическа политика, фактите говорят за тежка финансова криза и липса на пари.
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пет електрода и две бири и байМитю ще я завари . Вече по 100 лиги умножавате реалните цени?
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защото някой корумпиран, чиновнически, мързелив не си е свършил работата на време както обикновено - затова !
33
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
100 бона ? При този премиер ... съвсем ще падне културата и образованието
32
4
 
23
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Хаха, 100 000 лева, на цената на няколко електрода за електрожен и малко боя мога да ви я оправя.
31
4
 
21
 
! Отговори
Pen преди 4 години
"100 бона" ? Журналята са на ниво .... Що сте толкова прости ?
30
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как сто хиляди лева бе??????, за един метален прът??? пробвайте камерата ако работи що ще я сменяте, само кола сменете *** сто хиляди
29
3
 
15
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
и защо не сложиха 3 бариери като всички нормални съседи ? хем щяха да осигурят и работни места. Не ние все летим в облаците и накрая нищо докрай. Като с документите за самоличност. Похарчиха едни милиони Сименс и накрая направиха 40% от това, което трябваше да стане.
28
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Над 100 хил. лв. ще струва възстановяването на отрязаната с флекс рамка на тол системата, която бе повредена от вандали, съобщи регионалният министър"Значи не повече от трицифрено число, а останалото- в джобчето.Абе я направо теглете един заем от 1-2 милиарда от Световната банка, да е сигурно, че ремонта ще е качествен.
27
5
 
21
 
! Отговори
ТАЯ СКУМВРИЯ преди 4 години
няма ли да подава оставка. С тая 3 пъти оскъпена ТОЛ система на верни другари от 90-те си направо за затвора
26
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви 100 бона,бе!?Най-малко 10 милиона!Че и отгоре!
25
4
 
41
 
! Отговори
Име преди 4 години
Три железа една две камери и един GSM модул = 100 бона Браво!
24
6
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Бойхю е идейно, управленски и морално изчерпан. Отдавна. Не, че някога той е притежавал идеен, управленски или морлаен багаж, той е просто прокси за унищожението на България чрез европеизацията й. Затова е ясно, какво можем да очакваме от него, пълно потъпкване на Българството и физическото унищожение на Българите. Той трябва да бъде убит. Но, заедно с тия, дето го подкрепят.
23
5
 
25
 
! Отговори
дрън дрън преди 4 години
Проблема е ,че парите се Крадът и не отиват по предназначение ! - плащаш пътен данък,плащаш винетка ,плащаш данък за имот в общината , А пътища Йок !от как дойде демокрацията всички смятат всичко в Милиони , всичко се краде през фирми и бушони.
22
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако тази камера струва 100000 по-добре до Бистрица да е безплатно - никага няма да я избият
21
4
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
само сто бона?..каква е тая камера бе?..-ЗЛАТНА,инкрустирана с диаманти?
20
2
 
32
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Добре де тези цени не се ли проверяват от сметната палата.Как тази гуспуджа определи цената без да е проведен търг.То бива крадене ама....