Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

"Ако не им харесва отношението на хората, да се замислят", каза той
Обновена: 20 фев 2020 16:09 | 20 фев 2020 11:56, Нели Христова
386
Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ
Снимки: БГНЕС

Президентът Румен Радев отговори на искането на ГЕРБ да се извини заради скандала, който се развихри по време на почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София.

Още по темата
Снощи, докато столичния кмет Йорданка Фандъкова държеше реч, стотина души започнаха да я освиркват с възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Държавният глава отказа да се извини за случилото се. По време на посещението си в Русе, той заяви: "Ако на Герб не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление."

По-рано днес в парламента от управляващата партия упрекнаха президента, че си е позволил да оскверни свещеното място около Паметника на Левски. Според Тома Биков вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков в Народното събрание.

От БСП пък защитиха президента срещу нападките на ГЕРБ. Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже на футболистите на Левски които всяка година носят цветя на паметника им стига акъла че не трябва да се хилят и да си правят селфита в такъв ден а това вчерашното беше като манифестация за 1 май на кумундрелите
284
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев беше този,който призова да не се освиркват официалните лиза и да се спазва добрия тон!Така,че не виждам повод за извинение!Онова което направи впечатление е смислената,кратка и изпълнина със съдържание реч на Президента и клишетата,които чухме от заекващята фънда!
283
17
 
17
 
! Отговори
Радев-за смях преди 4 години
В Русе на Грипен Радев са му викали "Предател, предател...и незабавна оставка...". Радев се държи като жена в критическата, изпуска нервите си и излага поста на държавен глава, като по този начин излага за пореден път България.
282
10
 
15
 
! Отговори
Един преди 4 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Време е да си идат,а не е лошо да минат през прокуратурата за пътен лист. Кой за затвор, кой за общежитие (затворническо).
281
6
 
5
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
ДНЕС ВРЕМЕТО Е ДА СЕ УБЕДИ ПАРЛАМЕНТА ДА ЗАБРАНИ ВСИЧКО КОЕТО Е ВРЕДНО ЗА ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ УЗАКОНИ -няма нужда от нови на сцената и дори да не се разбере как се е приело всичко вредно за България.Някои, не разбират и Бойко - цели най доброто за БЪЛГАРИЯ -просто САЩ и Русия -всеки да си пази инвестициите ,тук на територията на България.
280
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нужният умствен потенциал за да се извини!
279
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 289"Гнусна лъжае това, че ако някой симпатизира на г-н президента на Р.България Р. Радев..."Не е гнусна ръжа, а е гнусната истина.
278
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев падна до нивото на руското мекepе Копейкин от Варна, да прави провокации срещу България на едно от най-светите места. Представям си тоя безродник какви ще ги навърти на 3-ти март на Шипка.
277
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна лъжае това, че ако някой симпатизира на г-н президента на Р.България Р. Радев и не симпатизира на ПП ГЕРБ, е краен русофил.
276
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снощи българският Народ чу и видя на паметника на Апостола Левски, как един Гарван изграчи грозно зловещо, а от ехото го поде "Радев, Радев, Радев,...!
275
6
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
пРезидентът имаше наглостта да цитира думите на Левски в словото си: Работим изцяло български и не искаме да се водим по никого извън Българско, а зад него през цялото време беше посланик Макаров.
274
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червени сини жълти ние докага ще се делим така ние сме Българи България е единствената страна в Европа запазила си името от основаването -ние имаме чест и е крайно време да я защитим -независимо дали ГЕРБ или БСП или други са на власт народът на България има думата -ние всички като го разберем това тогава ще тръне страната нагоре -не и докато има предатели съобразявайки се с чужди интереси
273
16
 
15
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Отношението на народа към ГЕРБ го показват изборните резултати 13:1 за ГЕРБЕдинствения гол на червените може да го пишем автогол на Борисов - не трябваше да кандидатира Цецка. Този случаен човек в Президентството е време да започне да се държи подобаващо на БЪЛГАРСКИ президент, а не на РУСКИ АГЕНТ.
272
1
 
4
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
към Русия,държави с различна религия и националност най лесна за пропаганда и конфликти и оръжие,в днешно време същото се случи с Пакистан -разделиха го на 3 източен и западен,средната част дадоха на Индия за да има постоянно конфликт, да дрънка оръжие и да влизат пари в джобовете на тази ,които искат благоденствието на света да е само за тях.НЕ СЕ КАРАЙТЕ ОБЕДИНЕТЕ СЕ ВСИЧКИ В ИМЕТО НА ДОБРОТО И ПРАВОТО което толкова трудно се доказва. ИК,СЕТА,ПЛОЩАДКИ ЗА ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ И други.
271
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думата "корупция" неизменно присъстваше в погребалните литургии на Радев, но от две седмици, от както самия той беше хванат "на калъп" за шуржбаджанащина в армията, вече я забрави.Сега започна да омайва Зайчарника си с някакви божествени словосъчетания и заклинания за да го следва силно "одухотворената" маса от маргинали, русофилски екстремисти и метежници.
270
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са вредни за България............колкото по-рано паднат от власт, толкова по-добре за България.Радев е един достоен президент за разлика от Роската Плевнелиев, който е свързан с олигарсите!!!!
269
13
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Радев мисли за народа за разлика от правителството. А Борисов не може да се примири че хората вече не го ценят толкова като в началото и вече подкрепят президента. Той не можа да е втори и затова цалата ГЕРБ злослови срещу Радев А Цвета Пекинска първо да научи правилно да говори и после да бълва змии и гущери по Радев.
268
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 274Като смяташ Бойко Борисов за такъв стожер на българщината и против руските интереси защо позволява още да стърчи този грозен паметник на Червената Армия в София, а???И не само не го е съборил, ами го пази като зениците на очите си!!!Кой е по-големият русофил тогава?
267
13
 
5
 
! Отговори
турчина преди 4 години
псоледните дни ясно си пролича че вие българите сте най-проста нация в света и се продавате за жълти стотинки
266
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе за каква е тая врява пак от ГЕРБ бе?За какво трябва да се извинява президента?Не, аз не мога да разбера!Дали им харесва или не, Радев е президент на цяла България, и изпълнителната власт няма право и не може да му каже копче!ГЕРБ да не се мислят за Сицилианската мафия, че да искат президентът да целува ръката на Борисов!Ама че наглост! Що за безочие???И аз не харесвам главния прокурор, но не искам да ми се извинява!!!