Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ

"Ако не им харесва отношението на хората, да се замислят", каза той
Обновена: 20 фев 2020 16:09 | 20 фев 2020 11:56, Нели Христова
386
Румен Радев отказа да се извини на ГЕРБ
Снимки: БГНЕС

Президентът Румен Радев отговори на искането на ГЕРБ да се извини заради скандала, който се развихри по време на почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София.

Още по темата
Снощи, докато столичния кмет Йорданка Фандъкова държеше реч, стотина души започнаха да я освиркват с възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Държавният глава отказа да се извини за случилото се. По време на посещението си в Русе, той заяви: "Ако на Герб не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление."

По-рано днес в парламента от управляващата партия упрекнаха президента, че си е позволил да оскверни свещеното място около Паметника на Левски. Според Тома Биков вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков в Народното събрание.

От БСП пък защитиха президента срещу нападките на ГЕРБ. Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Контрапротестите ги създаде Бойко Борисов -на него му е изгодно разделяй и владей -той няма образованието и ценза на президента и това го яде още отвътре -но Бойко Борисов е тази който държи парите в Държавата -пари срещу разум вие преценете кое ще спечели
264
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е новият генерал Каулбарс. Трябва да бъде изгонен в Русия като предшественика си защото с поведението си води България към гражданска нетърпимост която е последната крачка преди гражданската война. Българите подцениха самоделната обувка от свинска кожа от село Славяново и не предвидиха до какви бедствия може да докара България с тоталната си некомпететност и вопиющото си русофилстване.
263
15
 
19
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Радев ясно показа, че е безродник и БОЕЦ за "Възраждане" на руското владение над България. Русофилите обичат да оскверняват големите български празници. Помните ли, какво направиха от "Възраждане" на Трети март миналата година? Развяваха руски знамена на Шипка, пяха руски песни и крещяха "оствака".
262
4
 
4
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
ех да знаеш,че аз станах католик,тук опитах ,там опитах -не можех да започна бизнес,всичко зависи от тях - изливаше си своята мъка,да усетиш колко е силна болката на човека.Хора,вчера и днес -РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ колко е актуално И ДЕЙСТВА -едните викаха против другите.Замислете се - Б-я разделена след Берл.Полша католич.Ленин финансиран от запада,славянски народи отцепени от братята си,създад Украйна.За да има конфликти към правосл страни се прибавиха - към Румъния -Трансилвания с унгарци-следва
261
13
 
9
 
! Отговори
КНСБ преди 4 години
Думите му ни накараха да се замислиме и сега се чудим какво право има тоя лустросан бабанка да се нарича наш президент ?! Та той от самото начало на дейността си прави само издънки...Никакъв обединител не е ,а човек насъскващ обществените слоеве едни срещу други - много е жалък,нали ?!
260
14
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Радев се държи като жена в критическата, изпуска нервите си и излага поста на държавен глава. В същото време се чувства дълбоко обиден от записите, които Гешев пусна и понеже има манталитет на селянин е готов на всякакви провокации само и само да уязви и навреди на Герб и Баце, ко, то смята за лично отговорен за изтекли те записи. Може само да гадаем какво шоу ще спретнем Харманлийският карезчия на 3 март, когато по традиция на Шипка се събират радикални проруски групировки.
259
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето че при Зайчарника той слизатука казва, има кризаТя добавя - Криза в кризаНа Партията е туй девизаТе вадили му киррлива риза, а друг ровил й се в чеизано Той ербап, не лови са "пиниза"че го готвят за пандизаСлед Бутик, Тя от Мол излизаТой пък в Парламент не влизаНародът с ужас, гледа им капризаа Америка им готви - печат с черна виза
258
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев да отиде да поднесе цветя на убиеца на Левски граф Игнатиев. Той е неговият герой и кумир.
257
7
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-266 ,след деси плевнелиев,и твоя любим от банкя.
256
13
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Освирка я агитката на ,,Левски,, изпратена там от ЦК на ГЕРБ !Точка !!!
255
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев е най-бездарния президент от появата на тази институция у нас. Поведението му е подобно на поведението на футболен хулиган обиждащ и нападащ противниковия отбор. Който мисли че този *** да обедини нацията по добре да забрави за това. Нищо повече не може да се очаква от един отявлен руски слуга поставен на този висок пост с лъжа и мошеничество с помоща на вражеска Русия.
254
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев олицетворява зловещата сянка на Кремъл !Не случайно снощи в ариергарда му беше представителя на кремълския екзекутор Макаров.
253
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 85А какво е това буфон? Ти ли измисли тази думичка? Поне кажи какво означава!
252
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай тиквите Радев МАЧКАЙ!!!
251
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русе кауньа е бил освиркан и му е искана оставката. Интересно защо са му викали предател?
250
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те БСП не знам дали върнаха нещо от субсидиите ама другите и те дали върнаха парите -Вместо да инвестираме тези пари в производства ние ги даваме на клюкарките от парламента да се джавкат и да вземат заплати
249
11
 
18
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Време е Генерала на снимката да поведе народа !
248
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът се опитва по някакъв начин да събуди българското самосъзнание -обаче то явно още е в летаргия
247
32
 
12
 
! Отговори
кремълска подводница преди 4 години
Грипен Радев се оказа един дезертирал генерал в ролята на кремълска подводница !
246
10
 
33
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Голям кеф!Всички герберастки *** са се запенили от злоба към Президента!За да се изкефя на макс очаквам коментари от ***,Пъситу,Биков,Ал Йо,дърт пи---з Коритар,Грухчо Спасов и други слуги на Боеко.