Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция

Премиерът е обсъдил опазването на границите и с председателя на ЕС Шарл Мишел
Обновена: 28 фев 2020 21:08 | 28 фев 2020 20:54, Анисия Иванова
107
Борисов към Урсула фон дер Лайен: Повече диалог с Турция
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора, състоял се по искане на българския премиер, Борисов информира председателя на Комисията за обсъдените по-рано днес въпроси между него и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Премиерът Бойко Борисов апелира за това ЕС да поддържа отворени каналите за комуникация с Турция и за повече диалог по проблемите, чиито решения могат да бъдат намерени със съвместни усилия и чрез диалог.

Още по темата

Премиерът Борисов заяви, че все повече се засилва усещането на нашата съседка, че трябва сама да се справя с огромния мигрантски проблем, което по думите му не е в интерес на никой.

Българският министър-председател подчерта, че високо цени добросъседските отношения с Турция и изтъкна сътрудничеството, което страната ни има с Турция във връзка с опазването на нашата граница, която е и външна граница на ЕС.

Премиерът е провел тази вечер телефонен разговор и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Сигурността на външните граници има пряко отношение към общото ниво на сигурност на Европейския съюз, е заяви министър-председателят.

Борисов изтъкна, че опазването на границите е сред основните приоритети на България и страната ни стриктно изпълнява своите ангажименти в тази посока. Българският министър председател открои сътрудничеството с турските ни партньори, които носят сериозна тежест по отношение на мигрантите.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че Турция се намира в трудна ситуация и е добре когато тази държава, а също така и целият регион усещат подкрепата на ЕС. Министър-председателят посочи, че България е за прилагането на общ европейски подход към управлението на миграцията. По думите на премиера е ключово да има стабилен баланс между солидарност и отговорност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
2
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До М, да ...то пък едни институции.. То, че нашите оплескаха бая неща си е верно, ама поне не се знаеше и бяхме щастливи. Сега, тия новите вместо да си траят за да има спокойствие взеха да се ровят в старо пране и да се правят на интересни. Едно "Извинявай Народе, сбъркахме" стигаше, ние сме с широка душа и щяхме да им простим.И пак да им дадем доверие. Все пак всеки може да сбърка няколко пъти.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 60На западняците не им дреме за бежанците, стига да не са по техните граници. Не си мърдат и пръста да помогнат на Италия и Гърция, приемат закони, че бежанците принадлежат на първата приела ги държава...твърде изгодно за тях, нали?Аз, ако бях на Буци, щях да се обадя на Урсула и да и кажа, че ние бежанци не приемаме и ще стреляме на месо, ако не се хванат с Макрончо и Меркел да заплашат Ердоган, че ще му напукат канчето ако не спре с тъпотиите. Ако Меркел иска бежанци, да им прати самолети
56
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Ако в Бг се случи това,което се случи в Германия и Франция с бежанците то скоро очаквайте да сме първата чисто бежанска държава в ЕС.Оказа се,че в моя град в Бг,който е общински и преди беше голям,сега празните апартаменти се населяват предимно от турци дошли от Турция и роми.Държавата ни съвсем не е етнически българска вече.
55
0
 
7
 
! Отговори
Стига с тоя преди 4 години
диалог. Паркирай военните да пазят и толкова. Все трябва да лижем отвестието на, някой...за това няма да прокопсаме скоро.
54
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До БеСеПеецПлашещо е! Съсипа и иззе функциите на всички инститции без една! Мазало направи!
53
1
 
6
 
! Отговори
:)) преди 4 години
Назначете Тиквата мин. на външните работи! За какво ви е Захариева?
52
8
 
1
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
Колкото и да не ми се иска, трябва да призная, а и не само аз, тука цялата компания, десетина човека сме, все пенсионери, че ББ е единствения който прави нещо. Цеца Лимонадата, на 72 е, ама изглежда като на 50, май ще стане бойковистка. Другарката Нинова, нашата водачка изчезна, дали не си е направила инпиймант /вижте какви модерни думи знам само/
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53Значи Боко е най-ербап,разбира ги тия тънкости на висшата дипломация!Гърци,румънци,унгарци все членове на ЕС през които минават бежанци,що ли не са станали верни кучета на Ердоган и не ходатайстват за диктатора?
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бат Бойко станал адвокат на Ердоган.Ами постройте една стабилна,висока и дълбока бетонна стена и проблема с бежанците,ще се реши,не се знае дали отново няма да има войни и бежанци,по-добре си подсигурете границата.
49
1
 
2
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До До БеСеПеецкокала е достатъчен. Днес кокал, утре луканка. Зависи кой как се уреди след Победата
48
1
 
4
 
! Отговори
До БеСеПеец преди 4 години
Каква е идеологията и целите на Бешипету? За какво се борите на днешно време освен за кокала?
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СтранджаТа 29Много фино чувство за хумор имаш, браво. Жив и здрав.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едно желязно правило в Природата - в житейските отношения и в Природата, "ничия земя",няма!В момента,в който се появи по усмотрение на едната страна,т.е,тя отстъпва,за да се получи такава,насрещната страна моментално я заема...и т.н.Точно това се мъчи да направи с "висшата си политика",нашият ***,като всичко това става за сметка на държавата "ни"!И така,след всяка отстъпка за "ничия зема",изчезва част от нашата - предава се на отсрещната чрез петата и колона,ДПС!!!И така,докрай!!!
45
0
 
1
 
! Отговори
men преди 4 години
до БеСеПеец 50 , наборе ние пазихме държава, но кой е управлява е друг въпрос.Не се дразни и ядосвай, важното е Българските деца да са щастливи и здрави.Но ако "черни" лица се правят на мигранти, то аз няма да ги приема.Така съм съм възпитан от Цеко!!!
44
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тик все мъстити дипломати и държавници са се събрали.Вие ако бяхте на мястото на Борисов какво щяхте да направите? Германците канят тая *** и се дърлят с Турция, после се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Ердоганя решава да се прави на каубой, ама като му набиха канчето, ще пуска бежанци, ако НАТО не нападне Сирия :) И ние какво!? Между *** и наковалнята.Да разположим армията по границата и да стреляме на месо ли? Ако изтрепаме едни 200-300 хиляди, може и останалите да се откажат.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С вехти американски изтребители ли ще се пазим от реални военни заплахи?
42
3
 
1
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До menНаборе, и аз съм бил в казармата за 2 години, после си дослужвах 4 месеца заради тая дето завеждаше секретна секция, налиташе ми, аз не се дадох, беше на 60 и тя ме наклепа.За службата имах 40 изстрела. Бай Танас вика, че не бил стрелял. Като дойде демонокрацията, внука ми качи Контър Стрик на конпютъра, стрелям си на воля, ама не е като наистина. Да идем да си попуцаме малко, а?
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце постигна стабилност у нас, а сега ще оправи и света.
40
0
 
7
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Ти си явно от подмокрящите се в критическа възраст....
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само голям държавник, какъвто е Борисов може да е балансьор между ЕС и Турция.